ID : 35114512
مدیرکل دامپزشکی استان یزد:

کشتار دام در عید قربان تنها در کشتارگاه های صنعتی انجام شود


مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: تب کریمه کنگو در دام زنده قابل تشخیص نیست و حتما لازم است که دام بعد از کشتار پیش سرد گذاری شده و بعد مصرف شود. به همین دلیل از مردم تقاضا داریم که قربانی خود را در کشتارگاه ها انجام دهند.

مدیرکل دامپزشکی استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزدآوا ضمن اشاره به فرا رسیدن عید قربان گفت: تا سال گذشته  5-6  قربانگاه در سطح شهر یزد و شهرستان ها داشتیم اما امسال به دلیل خطر شیوع بیماری تب کریمه کنگو این قربانگاه ها را به کشتارگاه ها انتقال دادیم.

علی اکبر حدادزاده بیان داشت: تب کریمه کنگو در دام زنده قابل تشخیص نیست و حتما لازم است که دام بعد از کشتار پیش سرد گذاری شده و بعد مصرف شود. از آنجا که ما نمی توانستیم در قربانگاه ها سایت پیش سردگذاری و سردخانه را فراهم کنیم به همین دلیل از مردم تقاضا داریم که قربانی خود را در کشتارگاه ها انجام دهند تا کسانی که علاقمند هستند عمل پیش سردگذاری برایشان فراهم باشد.

وی بیان داشت: در شهرستان یزد دو کشتارگاه صنعتی دام یکی واقع در جاده طبس و دیگری در مهریز در روز عید قربان خدمات لازم را ارائه می دهند. همچنین با سازمان اتوبوس رانی شهر یزد هماهنگ شده تا به صورت رایگان مردم را به این دو محل منتقل کند. مردم می توانند برای حرکت به سمت کشتارگاه یزد واقع در جاده طبس در محل دروازه قرآن و برای حرکت به سمت کشتارگاه صنعتی مهریز در میدان شهدای محراب حضور پیدا کنند.

حدادزاده گفت: تمام کشتارگاه‌های استان از ساعت 6 صبح روز عید قربان آماده خدمت رسانی به شهروندان بوده و هم ناظران بهداشتی و هم ناظران شرعی در محل کشتار مستقر هستند.

 

اقداماتی که باید قبل، حین و بعد از کشتار انجام شود

وی گفت: برای بیماری تب کریمه کنگو گوشت دام باید ۲۴ ساعت در یخچال در دمای بین صفر تا چهار درجه بماند تا به خاطر کاهش PH لاشه حالت اسیدی پیدا ‌کند و در نتیجه ویروس خود به خود از بین برود. با این حال توصیه می شود که گوشت تحت هر شرایطی با دستکش خرد شود و اگر دست فرد زخمی است حتما از دستکش استفاده کند.

این مقام مسئول افزود: در موقع انتخاب دام نیز اگر کنه ای در بدن دام مشاهده شد به هیچ وجه نباید کشتار انجام شود. چون بیماری از طریق کنه به دام منتقل شده و حتی می‌تواند از این طریق به طور مستقیم به خود انسان نیز منتقل شود. همچنین بدن دام نباید تب دار باشد چون در اثر بیماری تب کریمه کنگو در یک دوره یک هفته ای حضور ویروس در خون را داریم که همزمان ایجاد تب می‌کند.

وی گفت: در حین کشتار هم حتماً باید مراقب بود که خونی که از بدن دام خارج می شود با بدن تماس پیدا نکند و در صورت تماس فوراً با صابون شست و شو شود. همچنین باید از تماس خون دام به چشم، دهان و بینی افراد جلوگیری کرد.

 مدیرکل دامپزشکی استان یزد  تاکید کرد: بعد از کشتار حتما باید مرحله پیش سردگذاری انجام شود. حتی مردم گوشت نذری را نیز به مدت 24 ساعت در یخچال منزل نگه داری کرده و سپس اقدام به خرد کردن آن کنند. اما در مورد جگر چون حالت اسیدی شدن آن با کندی صورت می گیرد و به ندرت اتفاق می افتد باید خیلی با احتیاط مصرف شده و کاملا پخته شود.

وی افزود: همچنین باید خونابه و ضایعات حاصل از کشتار با خاک پوشانده و یا دفن شود تا در دسترس حیوانات وحشی قرار نگرفته و موجب انتشار بیماری نشود.

حداد زاده عنوان کرد: در مورد قیمت دام با هماهنگی که با دستگاه های مختلف از جمله صنف قصاب و سازمان صنعت، معدن و تجارت داشته ایم قرار شده که در کشتارگاه ها نرخ دام به صورت مصوب نصب شده تا مردم از آن اطلاع داشته باشند.

انتهای پیام/
 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.