به جای عذر خواهی،باج خواهی نکنید!
سایت مذکور دوباره بر جمله خود تاکید کرده و می گوید:
به هرحال در یزد ابزارهای نشاط اجتماعی وجود ندارد؟
استاندار یزد هم می گوید: این مسئله را با من در میان گذاشتند.افسردگی مردم یزد مطرح شده است،چه باید کرد مهم است.به مسئله و جنبه های غم انگیز هم باید اشاره شود،برای نمونه؛ برنامه های صدا و سیما ی یزد با دیگر استانها تفاوت زیادی دارد .به طوریکه عمده برنامه های یزد حزن و اندوه است.الآن مذهبی های ما هم با صدا و سیمای یزد مشکل دارند.ما باید توجه داشته باشیم که دین اسلام یک دین سرزنده و شاداب است.درواقعه عاشورا،شما واقعه عشق و عشق بازی را می بینید،بحث کشت و کشتار نیست بلکه چون حضرت امام حسین(ع)آگاهانه وارد میدانی می شود که باطلی حق جلوه داده نشود و حقی باطل نشادن داده نشود.این صحنه ها صحنه های زیبایی دارد که ما تبدیل به حزن و اندوه کرده ایم.
در پاسخ های استاندار محترم چند نکته قابل توجه است :
اولاً ایشان از جانب همه مذهبی های یزد مدعی شده است که آنها با صدا و سیمای استان مشکل دارند و بعد کمی که درباره قیام امام حسین علیه السلام توضیح داده تأکید کرده است: قیام امام حسین(ع) صحنه های زیبایی دارد که ما به حزن و اندوه تبدیل کرده ایم!
جالب اینجاست که ایشان این مسایل را بلافاصله در پاسخ به دلایل نبودن نشاط اجتماعی در یزد بیان می کند!
در این خصوص لازم است به چند موضوع اشاره شود که بد نیست استاندار محترم نیز به آنها دقت کند و اجازه ندهد برخی سایت های خاص او را از همین ابتدای کارش به سمت و سوی ببرند که در پایان خاطرات خوبی برایش به جا نگذارد.
آقای استاندار! از شما درست در ایامی کم نشاط بودن مردم یزد سوال شده است،که پخش عزاداری مردم این استان از تلویزیون جمهوری اسلامی ایران به نحو چشمگیری مورد استقبال هموطنان در سراسر کشور قرار گرفته است. آیا نباید بین این اتفاق و سوالی که از شما پرسیده شده ارتباطی برقرار کنید؟ چرا درست در روزهایی که یزد با دسته جات عزاداری امام حسین(ع) که اتفاقاً اصلاً هم با گریه و زاری بی مورد همراه نبوده، این سوالات از شما پرسیده می شود؟! این عزاداری ها چه مشکلی برای مردم یزد ایجاد کرده است جز این که عزت مردم این شهر را افزایش داده است؟!
آیا از خودتان می پرسید که آمار ارایه شده توسط سایت مذکور از کجا آمده است؟! واقعاً چه کسی گفته است مردم یزد به لحاظ نشاط اجتماعی آمار خوبی ندارند؟!!!
آیا شما مرجع خاصی برای این آمار دارید؟! یا این که سایت اشاره شده به آماری دسترسی دارد که دیگران ندارند؟!
بهتر است هرچه سریع تر برای مردم مذهبی یزد مشخص کنید که اولاً از کجا می دانید آن ها با صدا و سیمای یزد مشکل دارند؟! و همچنین از کدام مرجع معتبر و قانونی، آمار کم نشاط بودن مردم این شهر را به دست آورده اید؟!
این که یک استاندار در بدو ورود خود به صداو سیما حمله کند کمی عجیب است به خصوص آنکه به آماری اشاره کند که مرجع مشخصی ندارد.
جالب اینجاست که سایت مصاحبه کننده با جناب استاندار بعد از چند روز که با مخالفت برخی چهره های مذهبی مواجه می شود به جای عذر خواهی از مردم یزد به باج خواهی رسانه ای روی آورده و تلاش می کند با متهم کردن دیگران آنها را وادار به سکوت کرده و خود را از ماجرا برهاند! در حالی که گردانندگان این سایت باید به جای فرافکنی یا فوراً مرجع آمار خود را مشخص کنند یا اینکه از مردم ساکن در "حسینیه بزرگ یزد" یا "حسینیه ایران" بابت اشتباهی که درست در ایام سوگواری سیدالشهداء (ع) مرتکب شده اند عذر خواهی کنند.
باید به این عزیزان یادآور شویم که یک رسانه نمی تواند کارکرد خود را از آگاهی بخشی به هوچی گری تغییر دهد.
شما صراحتاً گفته اید که "شهر یزد به لحاظ نشاط اجتماعی آمار خوبی ندارد" و اکنون باید بگویید مرجع شما کجاست و چطور شهری که از نظر درصد طلاق، بیکاری, جرم و زندانی از خیلی از شهرهای ایران و دنیا بهتر است از نظر شما نشاط اجتماعی ندارد.
جهت اطلاع باید تأکید کنیم که بنا بر آمار رسمی مرکز آمار ایران یزد رتبه ۲۴ در بیکاری را دارد و در حالی که میانگین بیکاری در کشور ۱۰ و ۶ دهم است در یزد این آمار ۷ و یک دهم است. همچنین در مورد طلاق هم در کل استان یزد در آذرماه گذشته تنها ۱۲۴ طلاق ثبت شده است و این در حالی است که در این خصوص هم استان یزد رتبه ۲۳ را دارد و جزو بهترین استانها محسوب می شود که البته اگر جمعیت آن را به نسبت برخی استان ها لحاظ کنیم شرایط از این هم بهتر خواهد شد.
در خصوص زندانیان هم بد نیست سری به آمار ارایه شده بزنید تا واقعیت مردم یزد را بیشتر لمس کنید.
از نظر مذهبیون که قریب به اتفاق مردم یزد را شکل می دهند، نشاط اجتماعی یعنی استواری خانواده، جرم خیز نبودن شهر، پایین بودن درصد بیکاری ، پایین بودن تعداد زندانیان و …
نشاط اجتماعی یعنی اینها ؛ وگرنه از نظر غربی ها شاید خوشی بیش از حد و بی تفاوتی و خرج بیهوده و نداشتن پس انداز و خوردن و خوابیدن به عنوان نشاط تلقی شود.
علیرضا فاریاب