احتمال قاچاق نوعی چای خطرناک و سمی به کشور/ ندیمی: نهادهای امنیتی با قاچاقچیان برخورد قاطع کنند
به گزارش طنین خاتم،نوعی چای به نام "فراش حمراء" به کشور عراق، وارد کشور شده است که حاوی نوعی باکتری کشنده بوده و سلامت شهروندان را تهدید می کند.
این در حالی است که به شهروندان عراقی توصیه شده که از خرید مصرف چای با مارک یادشده خودداری کنند اما سود جویان از سو آن غافل نیستند و ممکن است این نوع چای قاچاق را به سمت کشورهای همسایه سوق دهند.
در اطلاعیه ای که وزارت برنامه ریزی دولت عراق منتشر کرده است، ضمن هشدار جدی به شهروندان گفته شده که خوردن این چای باعث ابتلاء به ویروس کولون و نوعی ویروس هوازی می شود که برای سلامت انسان بسیار خطرناک است.
وزارت برنامه ریزی عراق در این اطلاعیه اظهار داشته است: بر نحوه واردات این نوع چای نظارت و بررسی های لازم صورت نگرفته است و از این جهت دولت عراق درصدد است افرادی که این نوع چای را وارد کشور کرده اند تحویل قانون دهد.
در کشور عراق اداره کنترل کیفیت یکی از ادارات وابسته به وزارت برنامه ریزی عراق است که وظیفه آن نظارت و بازرسی هرگونه مواد خوراکی است که وارد این کشور می شود.
شایان ذکر است که کشورعراق به غیر از مرزهای دریایی، دارای 13مرز خاکی با کشورهای همسایه از جمله ایران است.
گفته میشود احتمال دارد این چای ازطریق زائرین ایرانی و یا بصورت قاچاق به داخل کشورمان نیز وارد شود.
در همین رابطه ایرج ندیمی نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی دانا اظهار داشت:« کالاهایی که از طریق قاچاق وارد کشور می شوند روی آنها هیچ کنترلی از جهت مسائل مالی و بهداشتی صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به ضرورت کنترل و نظارت بسیار دقیق بر ورود هرگونه مواد غذایی به داخل کشور، تاکید کرد: اگر جلوی قاچاق کالاهای کشاورزی و محصولات غذایی به طور خاص توسط دستگاه های نظارتی گرفته نشود هزیته های بهداشتی جبران ناپذیری به مردم و ضررهای مالی فراوانی را به تولیدکنندگان داخلی میرساند.
ندیمی با شاره به ضرورت هوشیاری دستگاه های کنترلی در برخورد با چنین پدیده ای گفت: نهاد های نظارتی و امنیتی باید با پیگیری های لازم و برخورد قاطع با متولیان قاچاق در کشور و بالا بردن هزینه ی قاچاق و قاچاقچی مانع چنین وارداتی بشوند.»
نماینده مردم لاهیجان افزود: مردم کشورمان باید بدانند که چای ایرانی که توسط کشاورزان زحمت کش کشورمان تولید می شود دارای کیفیت و مرغوبیت بسیار خوبی است و سلامت آن کاملا تائید شده است ، بنابراین لازم است علاوه بر مسئولان خود مردم کشورمان نیز با خرید کالای ایرانی ضمن کمک به تولید داخلی و بالابردن اشتغال، از هرگونه ورود چای خارجی که هیچگونه کنترلی بر بهداشت آن وجود ندارد به جد خودداری کنند."
از این رو با توجه به بازگشت زائقه چای ایرانیان به چای تولید داخل و ضرورت حمایت از تولیدات داخلی بیم این به شدت وجود دارد این چای خطرناک از طرق غیرقانونی و از طریق شهرهای مرزی وارد کشورمان شود که هوشیاری و نظارت بسیار دقیق مسئولان حوزه سلامت و بهداشت را می طلبد.
قبلا نیز کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت کشورمان از وجود مواد آلوده در چای های خارجی که اکثرا با قاچاق وارد کشور می شود هشدار داده بودند.
منبع:دانا