ID : 33561583
مديركل سابق سياسی استانداری يزد:

اقدامات دولت منطبق با اهداف اقتصاد مقاومتی نیست/ باید ساختار معیوب اقتصاد کشور را در هم ریخت


کارشناس مسائل سیاسی گفت: آنچه که به نظر می‌رسد دولت علیرغم آمارها وگزارشاتی که می دهد اقداماتی که در راستای اجرایی کردن سیاست‌ها برداشته خیلی منطبق با اهداف اقتصاد مقاومتی نیست.

به گزارش صبح مهریز؛ مدير كل سابق سياسی و انتخابات استانداری يزد در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا، با اشاره به سیاست‌های 24 بندی اقتصاد مقاومتی و عملکرد مسئولان در این خصوص گفت: قبل از هرچیز می‌بایست چرایی و علت طرح الگوی اقتصاد مقاومتی را تبیین کرد بسیاری از مردم حتی خواص جامعه هنوز نخواسته یا نتوانسته‌اند به مفهوم دقیق اقتصادمقاومتی برسند لذا در مواجه با این موضوع واکنش درستی را نشان نمی‌دهند.

مهدی تقوایی افزود: گاهی اقتصاد مقاومتی را با اقتصاد ریاضتی اشتباه می‌گیرند، گاهی تلقی از اقتصادمقاومتی را محصورکردن کشور و پرهیز از ارتباط با دنیا می‌پندارند و اینها بدلیل عدم شناخت صحیح اصول و مبانی اقتصاد مقاومتی توسط دولت‌ها وعدم خود باوری و ورود نادرست و نابجای دست اندرکاران و مجریان است.

وی عنوان کرد: سال 89 از طرف مقام معظم رهبری برای اولین بار مفهوم اقتصاد مقاومتی وارد ادبیات سیاسی و اقتصادی شد و سال 92 سیاست‌های کلی آن ابلاغ گردید. اعمال تحریم‌های کمرشکن به منظور به زانو در آوردن ملت ایران و ضرورت برون رفت از مشکلات ریشه‌ای اقتصاد بیمار کشور به نظر می‌رسد عواملی بودند تا الگوی اقتصادمقاومتی مطرح شود.

تقوایی تصریح کرد: آنچه که به نظر می‌رسد دولت علیرغم آمارها وگزارشاتی که می دهد اقداماتی که در راستای اجرایی کردن سیاست‌ها برداشته خیلی منطبق با اهداف اقتصاد مقاومتی نیست. اگر واقعا قصد عمل به اقتصاد مقاومتی را داشت باید به آسیب‌ها بپردازد گاهی با تغییر مفهوم اقتصاد مقاومتی اقدامات ذاتی وعرفی دستگاه‌ها را به عنوان سیاست‌های اتخاذ شده واقدامات اجرایی در راستای اقتصاد مقاومتی بیان می‌کند.

این کارشناس سیاسی افزود: دولت باید گزارش دهد راجع به مهمترین معضل اقتصادی کشور یعنی بانک‌ها چه کرده است؛ بیشترین آسیب را بانک‌ها به تولید ورونق اقثصادی زده‌اند. دولت درارتباط باذ کاهش سود سپرده چه سیاستی اعمال کرد.90 درصد تسهیلات در اختیار یک درصد جامعه قرارمی‌گیرد و آن هم نظارتی نمی‌شود که چگونه و کجا هزینه می‌شود.

وی تصریح کرد: افزایش نقدینگی، رکود و کاهش تولید داخلی، کارآفرینی و پشتیبانی از تولید، نبود سیاست منسجم در واردات و صادرات بخصوص در واردات، نرخ بیکاری بویژه در قشر تحصیلکرده، فرهنگ استفاده از تولید ملی، فرار مالیاتی، وابستگی به دلار و نفت اینها معضلات ریشه‌ای در رکود اقتصاد هستند. دولت و مجلس چه اقداماتی انجام دادند؟ اگر کاری انجام می شود توسط چه مجموعه‌ای رصد و پایش صورت می‌گیرد؟ چرا نخواستند و نگذاشتند به عنوان یک گفتمان در مجامع علمی و کارشناسی به آن پرداخته شود.

تقوایی افزود: دولت اگر صادقانه می‌خواهد به اقتصاد کشور بپردازد باید ساختار معیوب و بیمار اقتصاد کشور را در هم بریزد و بشکند و به ریشه‌ها بیندیشد اقتصاد مقاومتی دقیقا به مفهوم ساختارشکنی و بنای الگوی جدید و متناسب با نیاز کشور است.

وی ادامه داد: درتبیین اقتصادمقاومتی بیش از هرکسی شخص مقام معظم رهبری اقدام کردند که باید نخبگان و مجریان برای تبیین مفهوم اقتصاد مقاومتی واجرای سیاست‌ها به آن توجه داشته باشند. سیاست‌های ابلاغی دقیقا به نقاط ضعف اساسی اقتصاد پرداخته است که باید توسط مجریان فهمیده و هضم شود؛ برای اجرای صحیح ابتدا باید مجریان نگاهشان را از غرب به داخل کشور و پتانسیل‌ها و توانمندی‌های خودمان معطوف گردد. به ظرفیت‌های مردمی و دولتی توجه شود بویژه به اقتصاد دانش بنیان توجه شود.

وی افزود: منابع ارزی  مدیریت شود روی فرهنگ مصرف و حمایت از تولید ملی کار شود. معضل قاچاق با حرف و بخشنامه و ستاد حل نمی‌شود عزم ملی می‌خواهد و این هم در دست دولت است. باید هر کسی و هر مجموعه‌ای نسبت به تحقق اقتصاد مقاومتی مسئولیت زمانی و تاریخی خود را بشناسد و عمل کند.

انتهای پیام/ج






آخرین عناوین آخرین عناوین