معاون پارلمانی رئیسجمهور نیامده نمایندهها را تهدید کرد
به گزارش صبح مهریز،به نقل ازیزدرسا، هفته گذشته مراسم تودیع و معارفه معاون پارلمانی رئیسجمهور برگزار شد و حسینعلی امیری جای حمید انصاری را در این سمت گرفت. وظیفه اصلی این معاونت تسهیل روابط بین دولت و مجلس است و دولتها سعی میکنند از افرادی در این سمت استفاده کنند که سابقه نمایندگی داشته باشند و فضای مجلس را از نزدیک لمس کرده باشند. بهطور مثال، محمدرضا میرتاجالدینی در دولت دهم این مسئولیت را بر عهده داشت و از جمله افرادی بود که در مجالس گذشته سمت نمایندگی را نیز بر عهده داشت. مجید انصاری نیز که در اوایل دولت یازدهم این سمت را بر عهده گرفت، دارای سابقه نمایندگی در چندین دوره است.
اما معاون جدید پارلمانی رئیسجمهور هیچ سابقه نمایندگی در مجلس را نداشته و با فضای این قوه آشنایی زیادی ندارد، البته ایشان یک دوره عضو حقوقدان شورای نگهبان بوده و از نزدیک با برخی از مسائل قوه مقننه آشناست، اما هیچ سابقه نمایندگی در کارنامه ایشان مشاهده نمیشود. شاید بر همین اساس است که اولین موضع رسمی ایشان از جایگاه معاونت پارلمانی، موضعی عجیب و ناپخته به نظر میرسد.
امیری در مراسم معارفه خود با بیان اینکه به رویکرد اعتدالی که آقای رئیسجمهور بر آن تأکید دارند به آن معتقدم گفت: سؤالات بیمورد نمایندگان نباید موجب سلب آرامش رئیسجمهور و وزرا شود،نباید وقت را با سؤالات و درگیریهای بیجهت هدر بدهیم.[1]
این موضعگیری نشان میدهد که معاون پارلمانی و عصبانی با فضای مجلس آشنایی زیادی ندارد و تصور میکند که میتواند از موضعی بالا با نمایندگان مجلس رابطه داشته باشد.
پاسخ رسایی به امیری
حمید رسایی، نماینده مجلس نهم، در جواب به امیری در کانال تلگرامیاش نوشت: فرض کنید این جملات و این ادبیات را معاون پارلمانی رئیس دولت قبل بکار برده بود، آنوقت برخی از رسانههای مدافع دولت فعلی و برخی از نمایندگان فعلی مدافع دولت چه میکردند؟!
مگر حسن روحانی اعلی حضرت تشریف دارند که خاطر مبارکشان نباید از سؤال نمایندگان مکدر شود! در اینکه همه سؤالات نمایندگان الزاماً بجا نیست، تردیدی نیست اما در اینکه سؤال و مطالبه و حتی اشکال گرفتن از امور حق نمایندگان است و در اینکه معاون جدید پارلمانی رئیسجمهور هم به خاطر گرفتن چنین پستی، حق ندارد تا این اندازه خم و راست شود بهطوریکه سرش به میز بخورد، هم نمیتوان تردید کرد.
در پایان باید گفت که طبق اصل 88 قانون اساسی «در هر مورد که حداقل یکچهارم کل نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رئیسجمهور و یا هر یک از نمایندگان از وزیر مسئول، درباره یکی از وظایف آنان سؤال کنند، رئیسجمهور یا وزیر موظف است در مجلس حاضر شود و به سؤال جواب دهد و این جواب نباید در مورد رئیسجمهور بیش از یک ماه و در مورد وزیر بیش از ده روز به تأخیر افتاد مگر با عذر موجه به تشخیص مجلس شورای اسلامی.» بر اساس این اصل نمایندگان مجلس حق سؤال از وزرا و رئیسجمهور را دارند و هیچ محدودیتی برای این حق در نظر گرفته نشده است.
به نظر میرسد آقای امیری باید با سعة صدر بیشتری در سمت معاونت پارلمانی ایفای وظیفه کنند، زیرا این جایگاه، رابطی بین دو قوة اجرایی و تقنینی کشور است و صحیح نیست که معاون پارلمانی رئیسجمهور، از همان روز اول انتصاب خود، به حق قانونی نمایندگان ایراد وارد کند و آن را موجب سلب آرامش وزرا بداند.
در ادامه برخی از حاشیههای مسئولین دولت یازدهم در ارتباط با مجالس نهم و دهم را مرور خواهیم کرد.
اظهارات جنجالی آشنا درباره نمایندگان مجلس
پسازآنکه محمود نیلی احمدآبادی توسط رئیسجمهور به عنوان وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری به مجلس معرفی شد، موجی در مجلس برای مخالفت با وی شکل گرفت که با واکنش حسامالدین آشنا همراه گردید. او در صفحه شخصی فیسبوک خود با اشاره به جلسه روز بعد رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی دولت نوشت: «نمایندگان محترم مجلس فردا انتخابی راه گشا را در پیش رو دارند؛ این عزیزان میتوانند: میانِ رفتن زیر بار سلطه گفتمانی اقلیت مطلق پایداری و استقلال مجلس از افراطگرایان یکی را انتخاب کنند. میان راهبرد همراهی یا عدم همراهی قوا یکی را انتخاب کنند. میان خواسته دانشگاهیان و خواستههای باج خواهان یکی را انتخاب کنند. آقای دکتر نیلی احمدآبادی وزیر پیشنهادی ریاست جمهوری نه اهل فتنه است نه بیتجربه و نه ناشناخته او یک جرم بیشتر ندارد دانشگاه را برای دانشگاهیان میخواهد نه برای سیاستمداران.»
این اظهارات آشنا با واکنش شدید نمایندگان مجلس مواجه گردید و نهایتاً مجلس به نیلی احمدآبادی رأی اعتماد نداد.
آشنا: مجلس در سطحی نیست که درباره برجام نظر دهد!
حاشیهسازیهای حسامالدین آشنا به همین موارد ختم نشد. وی پس از تصویب برجام و در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برخی عقیده دارند توافق حاصلشده باید به تأیید مجلس برسد بر این اساس آیا دولت توافقنامه نهایی را برای اخذ نظر مجلس به آن ارجاع میدهد یا خیر گفت: مسئله مذاکرات هستهای چیزی است که در سطح کلان نظام مطرح میشود. در مورد مذاکرات هستهای هرچه در سطح کلان نظام مصلحت دیده شود همان انجام میشود و روشن است که هدایت این مذاکرات با مقام معظم رهبری، مدیریت آن با رئیسجمهور و اجرای آن با وزارت خارجه است؛ بنابراین وقتی ما در این سطح داریم صحبت میکنیم و طراحی میکنیم تشخیص اینکه چه چیزی نیاز به مصوبه مجلس دارد یا به مصوبه آن نیاز ندارد نه در حد تعدادی از نمایندگان مجلس است نه در حد رسانهها و نه در حد دلواپسان است، بلکه در حد کسانی است که هدایت، طراحی مدیریت و اجرای آن را بر عهدهدارند.[2]
انتقاد روحانی از حجم سؤالات نمایندگان از وزرا
آنچه توسط امیری، معاون پارلمانی جدید رئیسجمهور مطرحشده است، بیسابقه نیست و رئیسجمهور نیز در سال 1392 نسبت به این ابزار قانونی و نظارتی مجلس موضع گرفت.
رئیسجمهور با اشاره به طرح دهها سؤال از وزرا در مدت سه ماه از سوی نمایندگان مجلس خاطرنشان کرد: سؤال حق نمایندگان است، اما چنین حجمی از سؤال از وزرا با حجم کاری بالای آنها تناسب ندارد و بعضاً برخی از تقاضاها و درخواستها نیز منطبق با قانون نیست و وزیر در قبال عدم برآورده کردن آن، نباید تهدید شود. باید نمایندگان محترم وزرا را برای انجام کار بهتر دلگرم کنند.
دکتر روحانی گفت: اما بنده از وزرا خواستهام ضمن احترام کامل به نمایندگان و مجلس بر اجرای دقیق قانون ایستادگی کنند. تردیدی ندارم که نمایندگان مجلس هم دلسوز و خواهان شرایط بهتر برای کشورند.[3]
Related Assets:
آخرین عناوین
- برای تخریب همه آزمایشگاههای بیولوژیک آمریکا در منطقه اقدام کنید (Opens New Window)
- درمان در ایران همطراز آلمان است (Opens New Window)
- سردار نقدی: ترور شهید سلیمانی از اثرات مذاکره با آمریکا بود/ آماده مقابله با شیطان بزرگ هستیم (Opens New Window)
- کلیپ/ موشک های صلح آمیز (Opens New Window)
- هشتگ #نمازجمعه_تاریخ_ساز فضای مجازی را پر کرد (Opens New Window)
- هشتگ #نمازجمعه_تاریخ_ساز فضای مجازی را پر کرد (Opens New Window)
- خبرگزاری دولت روحانی: ارتباط هواپیمای اوکراینی، یک دقیقه قبل از شلیک با مرکز قطع شده بود (Opens New Window)
- متن دستنوشته سپهبد شهید قاسم سلیمانی در فراق یاران شهیدش+ عکس (Opens New Window)
- هشتگ #کاسبان_خون ترند اول توییتر فارسی شد (Opens New Window)
- وقتی تیر ضدانقلاب باز هم به سنگ خورد! (Opens New Window)
- تقاضا کردیم پروازها متوقف شود/ اپراتور هواپیما را موشک کروز تشخیص داده بود+فیلم (Opens New Window)
- شجاعت صداقت در حادثه تلخ هواپیمای اوکراین/ وقتی بین مردم و حاکمیت پنهان کاری معنا ندارد+ اينفوگرافيك (Opens New Window)
- شجاعت صداقت در حادثه تلخ هواپیمای اوکراین/ وقتی بین مردم و حاکمیت پنهان کاری معنا ندارد+ اينفوگرافيك (Opens New Window)
- تلاش اوکراین و آمریکا برای شانه خالی کردن از سقوط هواپیمای اوکراینی و مرگ بیش از ١٤٠ ایرانی/١٣ نخبه ایرانی قربانی "تابوت پرنده" آمریکا/لزوم احضار سفرای اوکراین و سوئیس به وزارت خارجه (Opens New Window)
- ید طولای هواپیماهای بوئینگ در سقوط/ مرگ ۵۲۲ نفر در "تابوت پرنده" آمریکایی طی یک سال اخیر (Opens New Window)
- سیلی هشتگی کاربران ایرانی پس از «سیلی موشکی» (Opens New Window)
- میتوانستیم در گام اول ۵۰۰ کشته به آمریکا تحمیل کنیم (Opens New Window)
- ساخت بازی رایانه ای بزرگ #انتقام_سخت در سازمان فضای مجازی بسیج کلید خورد (Opens New Window)
- فارسی زبانان ضدانقلاب ناگهان متوجه تشییع حاج قاسم شدند!+تصاویر (Opens New Window)
- فیلم/ تصاویر هوایی بهتآور از شکوه و عظمت حضور میلیونی مردم در تشییع سردار دلها در شهر کرمان (Opens New Window)
- همه بر انتقام خون حاجقاسم تاکید دارند بجز ارگان دولت!/ زمینه سازی جنگ با شعار "انتقام نگیریم" توسط روزنامه دولتی و اصلاح طلبان تندرو (Opens New Window)
- هشتگ #پروژه_انتخاباتی_FATF ترند اول توییتر فارسی شد (Opens New Window)
- وقتی مردم پاسخ «نه» به تلاش دیماه رسانههای معاند دادند (Opens New Window)
- فیلم/ مستند رو در رو با قاتل (Opens New Window)
- واکنش تند کاربران شبکه های اجتماعی به فرار رئیس جمهور از آلودگی هوا (Opens New Window)
- فیلم/ مصاحبه منتشر نشده با تروریستهای ماهشهر (Opens New Window)
- هشتگ #نهم_دیماه ترند اول توییتر فارسی شد (Opens New Window)
- داغ مجازی بر پيشانی فتنه گران (Opens New Window)
- فیلم/ مستند پویا بختیاری و خانواده اش بدون روتوش (Opens New Window)
- وعده دولت برای کولبران فقط مصرف انتخاباتی داشت؟ (Opens New Window)
- ببینید| مستندی تلخ از آخرین وضعیت آبگرفتگی در کوت عبدالله (Opens New Window)
- شهادت سردار فضلی تکذیب شد (Opens New Window)
- فیلم/ صداي پاي جهاد در آب (Opens New Window)
- واکنش گسترده فعالان مجازی به پروژه انتخاباتیFATF (Opens New Window)
- داغ مجازی بر پیشانی غربگرایان +عکس (Opens New Window)
- دلیل اصلی بازداشت «کیانوش راد» چیست؟ (Opens New Window)
- مرخصی «جهرمی» مسبب قطعی 10 روزه اینترنت در کشور/ دستگاه قضا به خسارتهای وارد آمده به مردم و کشور ورود میکند؟ (Opens New Window)
- فیلم/ مستند شبی در بزرگراه (Opens New Window)
- زخم بنزین/ ابعاد جدید اغتشاشات در تبریز + اعتراف بازداشتشدگان (Opens New Window)
- آشوب با روتوش هنر؛ کاربران فضای مجازی، سلبریتیهای اجاره ای را داغ کردند +تصاویر (Opens New Window)