ID : 30088497
نگاهی به حرف تا عمل مسئولان یزد در تحقق وعده آب؛

کجای طرح های تامین هزینه انتقال آب به یزد لنگ می زند؟!/ پروژه کوثر یزد؛وعده180میلیاردی سالانه، تحقق 25 میلیاردی در 4 سال!


پس از گذشت بیش از سه سال از وعده های نبوی زاده و استاندار یزد در خصوص تکمیل پروژه مجتمع کوثر یزد تنها 25 میلیارد تومان یعنی تنها 3/. درصد تعهدشان محقق شده است.

به گزارش صبح مهریز به نقل از یزد رسا، تامین آب به عنوان اصلی ترین معضل و نیاز استان یزد از همان آغاز کار دولت یازدهم خبری بود که از پشت تریبون توسط رییس جمهور و مسئولان به مردم یزد وعده داده شد.
طبیعی بود که برای رنگ و لعاب دادن به وعده باید حداقل طرح هایی را در دست داشت تا به مردم این اطمینان داد که مسئولان یزد تامین آب استان را اولویت دغدغه های خود قرار داده اند.
کلید زدن پروژه 2100 هکتاری مجتمع تفریحی، فرهنگی و توریستی کوثر یزد واقع در جاده یزد- تفت از جمله طرح هایی بود که  مقرر شد با کسب هزار و 800 میلیارد تومان درآمد از این طرح طی 10 سال، بخشی از هزینه‌های خط دوم انتقال آب در استان یزد تامین می‌شود و این یعنی سالانه 180 میلیارد تومان! که انصافا هزینه کمی برای رفع معضل بی آبی استان یزد نیست.


اما پس از گذشت بیش از سه سال از وعده های نبوی زاده و استاندار یزد در خصوص تکمیل این پروژه تنها 25 میلیارد تومان که به عبارتی تنها 3/. درصد تعهدشان محقق شده است.
علیرغم اینکه یزد هر روز با بحران شدیدتری از کم آبی دست و پنجه نرم می کند گویا این معضل هم دست خوش وعده های تو خالی دولت مردانی شده است که بجز منافع شخصی و حزبی هنوز مرگ تدریحی یزد را جدی نگرفته اند.
هدف های آرمانی و ارائه طرح های بلند مدت به عنوان یک پروژه کوتاه مدت ده ساله! از همان اول عدم تحقق این وعده را هم برای مردم و اصحاب رسانه یزد نمایان تر کرد که این مهم را به استناد گفته خود مسئولان این پروژه در ادامه این گزارش بررسی می کنیم.
پس از سال ها سکوت در خصوص نحوه پیشرفت پروژه کوثر یزد نبوی زاده مدیر عامل موسسه کوثر یزد در آخرین گفتگوی خود به نکات قابل توجهی اشاره کرده است که زاینده بسیاری از ابهامات است که انتظار می رفت وی پاسخ شفاف تری در خصوص ابعاد مختلف این طرح بدهد.


نکته هایی که نبوی زاده در گفتگوی خود با ایسنا عنوان کرد عبارت است از:
1- مرحله اول انتقال آب یزد در سال 72 با پیگیری مسئولان انجام شد و موسسه کوثر نیز از همان سال ها با هدف تأمین منابع مالی خط انتقال آب تشکیل شد.
2- برای تأمین منابع ‌مالی این طرح، راهکارهای مختلفی ارائه شد که یکی از آنها تخصیص دو هزار هکتار از زمین‌های بین جاده‌ای تفت – یزد به موسسه کوثر برای ایجاد یک مجتمع فرهنگی، تفریحی و توریستی بود که در فاز اول 700 هکتار آن در اختیار موسسه قرار گرفت و پیشرفت کار در 700 هکتار اختصاص یافته در مرحله اول تاکنون بیش از 70 درصد بوده و مابقی کار بستگی به نحوه فعالیت سرمایه‌گذاران و متقاضیانی که زمین‌های اسکان موقت را خریداری کرده‌اند، دارد .
3- مجتمع کوثر دارای سه برند اجتماعی، کیفیتی و تجاری است و برند اجتماعی به این صورت است که کاربری‌های این طرح مورد تأیید اجتماع بوده که بر همین اساس بالغ بر 1000 هکتار فضای‌سبز در این مجموعه دو هزار هکتاری ایجاد شده است  که با توجه به مشکلات آب استان یزد، این فضای سبز با استفاده از پساب «تصفیه‌خانه یزد» آبیاری می شود.
4- انتقال 70 لیتر در ثانیه پساب از تصفیه‌خانه شهر یزد با دو ایستگاه پمپاژ انجام می‌شود و هم‌اکنون آب مورد نیاز آبیاری فضای سبز با تصفیه‌خانه موقت، برای استفاده آماده‌سازی می‌شود .
5- تاکنون حدود 25 میلیارد تومان نیز به خط انتقال آب استان کمک شده است .
6- نبوی‌زاده در پایان این مصاحبه تاکید می کند: با توجه به اقدامات زیرساختی که انجام شده است، از امروز به بعد درآمدی که حاصل موسسه می‌شود، سود اقدامات انجام شده خواهد بود که امیدواریم از این طریق نیز بتوانیم کمک مالی! بیشتری به خط انتقال آب استان داشته باشیم.


اما نکته اینکه:
1- چرا این موسسه از همان سال 72 وارد پروژه انتقال آب نشد و تنها با روی کار آمد دولت یازدهم مسئله پروژه مجتمع کوثر یزد را مطرح کردند؟ مگر در دولت های نهم و دهم این طرح عملیاتی نبود؟
2- چرا تنها فاز یک این پروژه تخصیص یافته است و علیرغم گذشت بیش از سه سال تنها 70 درصد فاز یک این طرح عملیاتی شده است؟
3- ایجاد هزار هکتار فضای سبز! برای یک پروژه دوهزار هکتاری که خود قرار است منشا تامین آب مردم باشد با چه توجیه فنی قابل دفاع است؟ و اینکه بهتر بود علاوه بر پساب تصفیه خانه یزد، پساب تصفیه خانه تفت و تصفیه خانه مجزای خود مجتمع کوثر هم در کلام نبوی زاده ذکر می شد!

صبح تفت در خصوص پروژه عملیات اجرایی فاضلاب شهر تفت نوشت: آنچه در مورد اجرای پروژه فاضلاب تفت قابل توجه است اینکه اجرای این پروژه در شهر تفت علی رغم پروژه های معمول فرسایشی که در شهر تفت اجرا می شود(همچون کمربندی تفت) به گونه عجیبی با سرعت دنبال می شود.
موضوع وقتی جالب تر می شود که اجرای با سرعت و متداوم این پروژه در حالی است که پیمانکار وجه قرارداد خود را 4 سال دیگر آن هم بر اساس شرایط و ضوابط خاصی دریافت خواهد کرد.
حال سئوال جدی این است که چرا پروژه فاضلاب شهر تفت در این برهه از زمان، با این سرعت در شرایطی که پیمانکار هم چند سال دیگر به مبلغ قرارداد خود خواهد رسید، در حال اجراست؟!
پاسخ این است که پروژه فاضلاب شهر تفت با سرعتی باورنکردنی در حال انجام است تا آب جمع آوری شده آن را که حق و سرمایه مردم تفت است و اتفاقاً در تفت هم تصفیه می شود به جایی دیگر یعنی باغشهر کوثر منتقل شود!

4- به گفته مدیر عامل موسسه کوثر در حال حاضر 70 لیتر بر ثانیه برای آبیاری فضای سبز این مجتمع نیمه کاره  از تصفیه خانه یزد پمپاژ می شود! حال حساب و کتاب اینکه فضای سبز این پروژه نیمه کاره در دقیقه! در روز! در ماه! و در سال چه میزان آب نیاز دارد با خود مخاطب اما شاید باور کردنش خنده دار باشد که یک پروژه حمایتی برای انتقال آب به یزد خود به یکی از پرآبخواه ترین پروژه های استان تبدیل شده است!
5- با نظر به اینکه 70 درصد فاز یک 1 این پروژه سه سال طول کشیده است اگر با خوش بینی و اعتماد به کارفرمایان و سرمایه گذاران فاز اول چهار ساله تمام شود، فاز دو و سه هم چهار ساله تمام شود با این حساب تقریبا 12 سال زمان نیاز دارد که این پروژه تکمیل شود و اگر وعده پرداخت 1800 میلیارد تومان در ده ساله مدیران و مسئولان هم محقق شود 24 سال! زمان نیاز است تا این پروژه به عنوان یک طرح برای نجات بی آبی یزد مفید واقع شود! حال مردم یزد صبور باشد تا مسئولان از غوره حلوا سازند...
6- جناب نبوی پس از گذشت سه سال از آغاز این پروژه هنوز نظر قطعی در خصوص تامین بخشی ازهزینه انتقال آب به یزد ندارد و تازه امیدوار است که این پروژه بتواند کمک مالی کند!

 

انتهای پیام/ج






آخرین عناوین آخرین عناوین