ID : 32083452
رییس اداره حقوقی منابع طبیعی و آبخیزداری یزد:

60 درصد زمین خواری در استان یزد مربوط به مناطق ییلاقی است


رییس اداره حقوقی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد از تشکیل 182 فقره پرونده پیرامون تصرف غیر مجاز اراضی ملی در سطح استان در شش ماهه اول سال جاری خبر داد.

به گزارش صبح مهریز؛ رییس اداره حقوقی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا،  گفت: در شش ماهه اول سال جاری 182 فقره  پرونده پیرامون تصرف غیر مجاز اراضی ملی در سطح استان تشکیل شده و در همین مدت زمان 15 هکتار از اراضی ملی به موجب احکام صادره از دادگاه خلع ید و قلع و قمع شده است.

کاظم اسلامی با بیان اینکه بیشترین تصرفات عرصه ­های ملی در مناطق ییلاقی و شهرستان‌های تفت و مهریز صورت می‌گیرد، افزود:  می­توان گفت بیش از 60 درصد از تصرفات صورت گرفته مربوط به این مناطق می­باشد.

وی دلایل بیشترین تصرفات در مناطق ییلاقی استان را سودجویی و ثروت اندوزی افراد فرصت طلب دانست و ادامه داد:  با توجه به اینکه این مناطق دارای آب و هوای مطلوب بوده و  این امر باعث افزایش تقاضای این اراضی شده است و از طرفی قیمت بالای این اراضی باعث شده تا زمین خواران و سود جویان در این مناطق تعرض بیشتری داشته باشند.

اسلامی در خصوص اقدامات پیشگیرانه‌ای که این اداره در راستای جلوگیری از تصرف اراضی ملی و کاهش زمین­خواری در استان انجام داده است، گفت: گشت و مراقبت­های مستمر مامورین یگان حفاظت ، تثبیت اراضی ملی بوسیله اجرای طرح کاداستر، استفاده از نیروهای محلی در قالب همیاران طبیعت و صدور کارت همیار برای علاقه­مندان به محافظت از اراضی ملی، اجرای تبصره قانونی مبنی بر رفع تصرف به محض اطلاع ، طرح موضوع پرونده­های حائز اهمیت در شورای حفظ بیت­المال و منابع طبیعی و اخذ تصمیمات بسیار قاطع و موثر از جمله این اقدامات است.

رییس اداره حقوقی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد  اعلام کرد: تاکنون اکثر متصرفین و زمین­خواران شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شده‌ و اکثریت آنها بر اساس احکام صادره از دادگاه محکوم به استرداد زمین، جزای نقدی و مجازات حبس شده اند و احکام صادره نیز اجرا شده است.

وی تصریح کرد: با توجه به اقدامات پیشگیرانه ای که اداره کل منابع طبیعی و ابخیزداری استان انجام داده است خوشبختانه در سال‌های اخیر با کاهش پدیده شوم زمین­­خواری مواجه هستیم به طوری که در این خصوص شش ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش 10 درصدی را داشته‌ایم.

اسلامی تأکید کرد: نکته با اهمیتی که وجود دارد اینکه افراد زمین خوار با استفاده از قولنامه و اسناد جعلی خود را مالک عرصه­های ملی معرفی و با فریب افراد به فروش آنها اقدام می­نمایند. لذا از خریداران این اراضی تقاضا دارد قبل از خرید و یا انجام هرگونه معامله با مراجعه به مراجع ذیصلاح از صحت اسناد و مدارک و وضعیت اراضی اطلاع کافی حاصل نمایند.

وی خاطرنشان کرد: هم استانی­های عزیز در صورت مشاهده هرگونه فعالیت مشکوک و یا تعرض به اراضی ملی می­توانند با مراجعه حضوری به ادارات  و واحدهای منابع طبیعی گزارشات خود را در زمینه تخریب و تعرض اعلام نمایند؛ همچنین سامانه تلفن رایگان 1504 بصورت شبانه روزی جهت دریافت گزارشات مردمی در خدمت هم وطنان می­باشد.

انتهای پیام/ج






آخرین عناوین آخرین عناوین