اقتصاد دولتی و نفتی گریبان ملت را گرفته است/اقتصاد مقاومتی در بودجه۹۷ همچنان کم رنگ/مردمی کردن اقتصاد تنها چاره دولت
به گزارش صبح مهریز؛ محمد نبی حبیبی در مصاحبه با خبرنگار یزد رسا لایحه بودجه 97 دارای نقاط قوت و نقاط ضعفی است که می توان قابل بررسی باشد اظهار کرد: با توجه به اظهارات رییس جمهور، بودجه 97 ارائه یک لایحه بودجه عملیاتی است و این موضوع در هر جایی از بودجه که خود دولت مدعی آن است رعایت شده باشد به عنوان یک نقطه قوت می تواند تلقی کرد.
دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی افزود: خوشبختانه برخلاف سال های گذشته، لایحه بودجه 97 به موقع به مجلس ارائه شد و اینکه این لایجه به موقع تهیه و تدوین شده است هم یک نقطه موقت برای این لایحه به حساب می آید.
**تنظیم بودجه بر اساس بر حداقل درآمدها یک نقطه مثبت لایحه بودجه 97
حبیبی ادامه داد: حتی اینکه بر اساس بر حداقل درآمدها به ویژه درامدهای نفتی این بودجه تنظیم شده است هم به نظر من یک نقطه قوت می تواند برای این بودجه سال 97 در لایحه دولت باشد.
شهردار سابق تهران با بیان اینکه طبق معمول سالهای متمادی وقت، بودجه شرکت نفت کاملا شفاف نیست تصریح کرد: ما به عنوان تشکیلات حزب مؤتلفه اسلامی در خصوص شفاف شدن بودجه خود شرکت نفت سال هاست تذکر می دهیم اما توجهی به هشدارها نشده است چراکه دولت ها یک سری حیاط خلوت هایی دارند که سعی می کنند این حیاط خلوت ها را نگه دارند که یکی از حیاط خلوت ها شرکت های دولتی و شفاف نبودن بودجه شرکت نفت است که به نظر من نقطه ضعف بودجه سال 97 در این دو مورد محسوس تر دیده می شود.
حبیبی با بیان اینکه دولت در بودجه 97 بیش از 70 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت را پیش بینی کرده است خاطرنشان کرد: اول اینکه معلوم نیست این رقم به دست بیاید یا نه و دوم اینکه این اوراق مشارکت فی نفسه یک اثرات منفی بر اقتصاد کشور می گذارد و همین که دولتی خود را مجبور به فورش اوراق مشارکت می کند نشان از نقاط ضعف و مشکل در بدنه اقتصاد است.
معاون سابق وزیر راه افزود: من تا جایی که اطلاع دارم در سال جاری تا پایان آذر ماه حدود 13 درصد بودجه کم عمرانی که تصویب کرده اند تخصیص داده شده است و یکی از دلایل رکود فعالیت های اقتصادی، افزایش بیکاری و عدم رونق اشتغال همین کم بودن بودجه عمرانی است که با وجود بودجه کم تنها 13درصد آن تخصیص داده شده است و در این سه ماهه آخر سال هم با توجه به فصل سرما معلوم نیست دیگر یک رقم قابل توجهی تخصیص داده شود.
** برنامه ریزی کم رنگ برای اقتصاد مقاومتی در بودجه 97/ اقتصاد دولتی و نفتی گریبان ملت را گرفته است
وی تأکید کرد: در دولت فعلی دو اتفاق افتاد که در هر صورت مسائل اقتصادی را کاملا تحت الشعاع قرار می دهد که یکی از آن ها افزایش نقدینگی است.
دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: این به این تعبیر نیست که دولت در کنترل نقدینگی موفق نبوده است بلکه هزینه های دولت خیلی بیشتر از حد معمول افزایش پیدا کرده است و به نظر من در این بودجه سال 97 چیز قابل توجهی که بگوییم بر اساس سیاست اقتصاد مقاومتی طراحی شده و یک محصول عمده و قابل توجه از این سیاست در بودجه 97 می شود پیش بینی کرد نیفتاده است.
حبیبی با بیان اینکه اقتصاد دولتی و نفتی همچنان گریبان ملت ایران را گرفته است ابراز کرد: علیرغم اینکه از اویل انقلاب اظهار نظرهای خوبی در خصوص مقابله با اقتصاد دولتی و نفتی انجام شد و اینکه رهبر معظم انقلاب سالهای متمادی تکیه شعار سال را بر موضوعات اقتصادی دارند اما معتقدم دولت ها در این موضوع چندان موقف نبوده اند.
وی افزود: اینکه بگوییم دولت راستای اقتصاد مقاومتی کاری نکرده بی انصافی است چراکه دولت هم در حال مشغول فعالیت در این رابطه است اما اینکه یک محصول قابل توجهی از کارهای اقتصادی به دلیل اینکه دولت کارش را به خوبی انجام داده شاهد باشیم، این اتقاق نیفتاده است.
**مردم با بودجه 97 سال آینده هم نمی توانند شاهد رونق اقتصادی و اشتغال باشند
رئیس سابق سازمان هواپیمایی کشور بیا بیان اینکه در سال آینده هم با این بودجه به نظر نمی رسد شاهد رونق اقتصادی، افزایش اشتغال و کاهش چشم گیر بیکاری باشیم تصریح کرد: هزینه های جاری دولت چه بخواهیم و چه نخواهیم هر سال افزایش پیدا می کند اما در این افزایش بیش از افزایش معمولی است، وقتی هزینه های جاری افزوده می شود طبیعتا بودجه عمرانی را تحت الشعاع قرار می دهد و یکی از راه های مهم کاهش بودجه های جاری کوچک کردن دولت است.
حبیبی افزود: نه در این دولت نه در دولت های سابق یک کار عمده ای برای کوچک کردن دولت نمی بینم و متاسفانه نه تنها کاری برای کوچکتر شدت دولت نشده بلکه مقداری هم نسبت به میزان گذشته بزرگ تر هم شده است.
** عدم پیاده سازی سیاست های اصل 44 ضعف همه دولت ها
وی گفت: یک اشکال بزرگ هم به دولت های قبل و این دولت وارد است و آن هم عدم پیاده سازی سیاست های اصل 44 است که مقام معظم رهبری بارها بر آن تاکید کرده اند.
دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه دولت هیچ راهی جز مردمی کردن اقتصاد ندارد ابراز کرد: اقتصاد دولتی را کومونیست ها ده ها سال با سر نیزه خواستند اجرا کنند ولی دیدیم به متلاشی شدن تفکر در اتحادیه جماهیر شوروی سابق شد همچنین اغاز رونق اقتصادی چین هم در دو دهه اخیر از زمانی است که از نگاه سوسیالیستی به اقتصاد صرف نظر کردند بنابراین خود دولت و نفتی بودن اقتصاد مانع رشد اقتصادی است و نفتی ماندن اقتصاد ایران یک خطر برای امنیت ملی است.
وی ادامه داد: ملاحضه می کنید صاحبان قدرت نفتی در دنیا چظور با قیمت نفت بازی می کنند، شما کالایی را در دنیا سراغ ندارید که ارزان تر شده باشد ولی نفت در برهه ای از زمان تا بالای 120 دلار می رود و در برهه ای از زمان به 30 دلار می رسد که امروز با خوش بینی می گویند قیمت نفت 55 دلار است حالا اگر تمام تخم مرغ های اقتصادی در این سبد نفت بذاریم معلوم نیست چه بلایی سر کشور خواهد آمد.
**مردمی کردن اقتصاد راز موفق دولت
جامعه شناس برجسته کشور عنوان کرد: اگر دولت توانست اقتصاد را مردمی کند یا به عبارتی دولت سیاست گذار، برنامه ریز و کنترل کننده باشد اما کار به دست مردم بدهند موفق خواهد بود البته قبول داریم در بخشی از کارهای خدماتی و اقتصادی به دلایلی نمی شود کار را به دست بخش خصوصی داد و منکر آن استثتاها نیستم اما تا جایی که ممکن است باید کار را به مردم سپرد.
قائم مقام سابق بنیاد بینالمللی غدیر تصریح کرد: در ابتدای انقلاب و در زمان حضرت امام(ره) بحثی طولانی درگرفت راجب اینکه اقتصاد مردمی داشته باشیم یا اقتقصاد دولتی، که عده ای که تفکر چپ سوسیالیستی داشتند به اقتصاد دولتی اعتقاد داشتند و می گفتند اگر اقتصاد دولتی نباشد عده ای پولدار می شوند و تفاوت طبقاتی پیش می اید که البته برخی از این افراد امروزه آتش تند تری برای مردمی کردن اقتصاد دارند.
وی افزود: البته با اقتصاد آزاد کاپیتالیستی قطعا موافق نیستم و معتقدم الان خود آمریکا که رونق اقتصادی هم دارد گرفتار اقتصاد کاپیتالیستی است و سیاست گذاران اصلی اقتصاد آمریکا صاحبان صنایع اسلحه سازی هستند.
**پولدار شدن عامه مردم غیر از پولدار شدن چند نفر معدود است
حبیبی با بیان اینکه مردمی کردن اقتصاد غیر از پولدار کردن چند نفر است گفت: رهبر انقلاب در چند سال اخیر وقتی با حرارت و تاکید در خصوص مردمی شدن اقتصاد فرمایشات داشتند، در جلسه ای بعد از آن فرمایشات فرمودند «بنده وقتی در خصوص مردمی کردن اقتصاد صحبت کردم گفتند یک عده از مردم پولدار می شوند! و ایشان فرمودند: من این موضوع را گفتم که مردم پولدار شوند و پولدار شدن عامه مردم غیر از چند نفر معدود است.
دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: وقتی اقتصاد مردمی شود سرمایه های مردم چه در خارج و چه در داخل کشور به میدان می آید و علیرغم در نظر گرفتن بعد امنیت ملی، بخش های دیگر هم چون کشاورزی کشور رونق پیدا می کند.
معاون سابق سیاسی استاندار کرمان با بیان اینکه بنده بنا به مسئولیت هایی که داشتم از معذورات و مشکلات دولت باخبر هستم تأکید کرد: نگاه به خارج در دولت ان هم به صورت انحصاری برای رفع مشکلات اقتصادی نگاه غلطی است که بسیاری از دولت مردان فعلی نیز به آن مبتلا هستند البته نمی گوییم دور ایران را دیوار بکشیم و مراودات خارجی نداشته باشیم اما اینکه معتقد باشیم نجات کشور وابسته به لطف خارجی ها است افکار بسیار خطرناکی است.
**نگاه صفر و صدی به پرداخت یارانه
وی اظهار کرد: متاسفانه درخصوص هدفمند کردن یارانه ها نگاه صفر و صدی وجود دارد یعنی یا یارانه خیر یا یارانه بله، که هیچکدام از این دو مورد درست نیست چراکه در کشور یه عده از افراد نیازمند وجود هستند که اگر به داد آن ها نرسیم نمی توانند خود را اداره کنند.
حبیبی خاطرنشان کرد: در کشور میلیون ها نفر تحت پوشش مراکز و ارگان های حمایتی هستند که نظام موظف است در حداقلی آن ها را اداره کند اما اگر نگاهی هم به شمال شهر تهران شود در برخی موارد برای تعداد افراد خانواده خودرو میلیاردی وجود دارد که خنده دار است به این قشر یارانه داده شود یا یک عده ای هم هستند که زندگی بالای متوسط دارند که به نظر من در مرحله اول هم مستحق دریافت یارانه نیستند اما عده ای جز با کمک نظام نمی تواند زندگی اش را اداره کند.
دبیر کل حزب مؤتلفه اسلامی گفت: باید در یک فرصت کوتاه، جدی و بسیار دقیق بررسی شود چه کسانی در کشور نیازمند گرفتن یارانه هستند که در حال حاضر بدون بررسی عرض می کنم تمام افرادی که زیر پوشش کمیته امداد، بهزیستی و با کمک خیری زندگی می کند، شناسایی شده اند مستحق دریافت یارانه هستند اما ممکن است یک گروهی تحت پوشش هیچ مرکز و ارگانی نباشند و حاضر هم نباشند خودشان را به این مراکز معرفی کنند که شناسایی آن هم سخت است.
**دولت در خصوص انصراف مردم از یارانه، پاسخ تلخی گرفت
وی با بیان اینکه تکیه بر آمار ارگان های حمایتی لازم هست اما کافی نیست ابراز کرد: حتی ممکن است عده ای کارمند دولت و حقوق بگیر هم باشند که تحت پوشش جایی هم نیستند اما نیازمند یارانه هستند که باید با حفظ شئوناتشان آن ها را شناسایی کرد.
حبیبی با اشاره به فراخوان دولت به مردم برای انصراف از یارانه تصریح کرد: به نظر من در خصوص انصراف از یارانه، به دولت پاسخ تلخی داده شد و حتی یک درصد هم انصراف ندادند، برای خودکفا کردن مردم نیازمند، دلیلی نیست که به همه اقشار جامعه یارانه داده شود حتی نباید مردم را نیازمند به ارگان های حمایتی نگهداشت چراکه اگر امکان خودکفایی مالی برای مددجویان باشد می توان با کوچک کردن دایره مددجویان شاهد بهتر وضع معیشت مردم باشیم.
انتهای پیام/ج
Related Assets:
آخرین عناوین
- برای تخریب همه آزمایشگاههای بیولوژیک آمریکا در منطقه اقدام کنید (Opens New Window)
- درمان در ایران همطراز آلمان است (Opens New Window)
- سردار نقدی: ترور شهید سلیمانی از اثرات مذاکره با آمریکا بود/ آماده مقابله با شیطان بزرگ هستیم (Opens New Window)
- کلیپ/ موشک های صلح آمیز (Opens New Window)
- هشتگ #نمازجمعه_تاریخ_ساز فضای مجازی را پر کرد (Opens New Window)
- هشتگ #نمازجمعه_تاریخ_ساز فضای مجازی را پر کرد (Opens New Window)
- خبرگزاری دولت روحانی: ارتباط هواپیمای اوکراینی، یک دقیقه قبل از شلیک با مرکز قطع شده بود (Opens New Window)
- متن دستنوشته سپهبد شهید قاسم سلیمانی در فراق یاران شهیدش+ عکس (Opens New Window)
- هشتگ #کاسبان_خون ترند اول توییتر فارسی شد (Opens New Window)
- وقتی تیر ضدانقلاب باز هم به سنگ خورد! (Opens New Window)
- تقاضا کردیم پروازها متوقف شود/ اپراتور هواپیما را موشک کروز تشخیص داده بود+فیلم (Opens New Window)
- شجاعت صداقت در حادثه تلخ هواپیمای اوکراین/ وقتی بین مردم و حاکمیت پنهان کاری معنا ندارد+ اينفوگرافيك (Opens New Window)
- شجاعت صداقت در حادثه تلخ هواپیمای اوکراین/ وقتی بین مردم و حاکمیت پنهان کاری معنا ندارد+ اينفوگرافيك (Opens New Window)
- تلاش اوکراین و آمریکا برای شانه خالی کردن از سقوط هواپیمای اوکراینی و مرگ بیش از ١٤٠ ایرانی/١٣ نخبه ایرانی قربانی "تابوت پرنده" آمریکا/لزوم احضار سفرای اوکراین و سوئیس به وزارت خارجه (Opens New Window)
- ید طولای هواپیماهای بوئینگ در سقوط/ مرگ ۵۲۲ نفر در "تابوت پرنده" آمریکایی طی یک سال اخیر (Opens New Window)
- سیلی هشتگی کاربران ایرانی پس از «سیلی موشکی» (Opens New Window)
- میتوانستیم در گام اول ۵۰۰ کشته به آمریکا تحمیل کنیم (Opens New Window)
- ساخت بازی رایانه ای بزرگ #انتقام_سخت در سازمان فضای مجازی بسیج کلید خورد (Opens New Window)
- فارسی زبانان ضدانقلاب ناگهان متوجه تشییع حاج قاسم شدند!+تصاویر (Opens New Window)
- فیلم/ تصاویر هوایی بهتآور از شکوه و عظمت حضور میلیونی مردم در تشییع سردار دلها در شهر کرمان (Opens New Window)
- همه بر انتقام خون حاجقاسم تاکید دارند بجز ارگان دولت!/ زمینه سازی جنگ با شعار "انتقام نگیریم" توسط روزنامه دولتی و اصلاح طلبان تندرو (Opens New Window)
- هشتگ #پروژه_انتخاباتی_FATF ترند اول توییتر فارسی شد (Opens New Window)
- وقتی مردم پاسخ «نه» به تلاش دیماه رسانههای معاند دادند (Opens New Window)
- فیلم/ مستند رو در رو با قاتل (Opens New Window)
- واکنش تند کاربران شبکه های اجتماعی به فرار رئیس جمهور از آلودگی هوا (Opens New Window)
- فیلم/ مصاحبه منتشر نشده با تروریستهای ماهشهر (Opens New Window)
- هشتگ #نهم_دیماه ترند اول توییتر فارسی شد (Opens New Window)
- داغ مجازی بر پيشانی فتنه گران (Opens New Window)
- فیلم/ مستند پویا بختیاری و خانواده اش بدون روتوش (Opens New Window)
- وعده دولت برای کولبران فقط مصرف انتخاباتی داشت؟ (Opens New Window)
- ببینید| مستندی تلخ از آخرین وضعیت آبگرفتگی در کوت عبدالله (Opens New Window)
- شهادت سردار فضلی تکذیب شد (Opens New Window)
- فیلم/ صداي پاي جهاد در آب (Opens New Window)
- واکنش گسترده فعالان مجازی به پروژه انتخاباتیFATF (Opens New Window)
- داغ مجازی بر پیشانی غربگرایان +عکس (Opens New Window)
- دلیل اصلی بازداشت «کیانوش راد» چیست؟ (Opens New Window)
- مرخصی «جهرمی» مسبب قطعی 10 روزه اینترنت در کشور/ دستگاه قضا به خسارتهای وارد آمده به مردم و کشور ورود میکند؟ (Opens New Window)
- فیلم/ مستند شبی در بزرگراه (Opens New Window)
- زخم بنزین/ ابعاد جدید اغتشاشات در تبریز + اعتراف بازداشتشدگان (Opens New Window)
- آشوب با روتوش هنر؛ کاربران فضای مجازی، سلبریتیهای اجاره ای را داغ کردند +تصاویر (Opens New Window)