ID : 27858231
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:

اقتصاد مقاومتی به معنای انزوای اقتصادی نیست/لزوم ورود جدی نظام بانکی برای تحقق اقتصاد مقاومتی


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بر ورود جدی نظام بانکی به عرصه تحقق اقتصاد مقاومتی و ایفای نقش در حمایت از تولید ملی تاکید کرد.

به گزارش صبح مهریز به نقل از خبرگزاری خانه ملت، زهرا سعیدی مبارکه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در  یاداشتی نکاتی درباره ضرورت تحقق  شعار سال مبنی بر "اقتصاد مقاومتی ،تولید و اشتغال " مطرح کرد، که متن این یادداشت به شرح زیر است:                          

بسم الله الرحمن الرحیم    

مقام معظم رهبری طَی سال گذشته به ویژه در روزهای پایانی سال، بارها درباره اهمیت اقتصاد مقاومتی مواردی را متذکر شده اند، ایشان در همین اواخر در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری می فرمایند: در سال ۹۴ نیز مسئله اقتصاد مقاومتی مورد تأکید قرار گرفته بود، چون آن سال، حرکت مطلوبی در عمل شکل نگرفت، سال ۹۵ را «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کردیم.                    

به فرموده رهبر معظم انقلاب، اقتصاد مقاومتی با مبانی محکم فکری و نظری، تنها راه علاج مشکلات کشور است و باید اجرا شود،  بنابراین اقتصاد مقاومتی یک الگوی اقتصادی متناسب با شرایط و وضعیت امروز نظام اسلامی است و باید شاهد آثار عمل به این الگو و گفتمان اقتصادی در معیشت و زندگی مردم باشیم. از طرفی تأکید مجدد بر اقتصاد مقاومتی بدین معناست که در سالهای گذشته آنچنان که انتظار می رفته در این حضور به ویژه در عرصه اقدام و عمل موفق نبوده ایم.

انتخاب عناوین تولید و اشتغال در کنار اقتصاد مقاومتی، حاکی از ورود ایشان به جزئیات مؤلفه های تأثیرگذار بر تحقق اقتصاد مقاومتی است؛ در واقع رفع موانع تولید ملی، توجه به ظرفیت‌های داخلی و حمایت از تولید ملی و ایجاد اشتغال از جمله پیامهای اقتصاد مقاومتی است.

بیانات معظم له که هر ساله در آغاز سال جدید در مشهد مقدس انجام می گیرد، به نوعی تعیین کننده خط مشی و سیاست های کلی کشور در سال پیش روست و در سال جاری نیز که بنده هم افتخار حضور در آنجا را داشتم، ایشان اقتصاد را مسئله اولویت‌دار کشور بیان فرمودند.

با این اوصاف مصرف کالاهای لوکس خارجی و کالاهای خارجی با تولید مشابه در داخل و قاچاق پاشنه آشیل اقتصاد مقاومتی است و حمایت از تولید ملی با این روند ورود بی رویه کالاهایی خارجی امکان پذیر نیست. امیدواریم از سوی دستگاه های متولی به ویژه گمرک با این پدیده شوم برخورد شود.

این توضیح هم ضروری است که اقتصاد مقاومتی به معنای انزوای اقتصادی نیست و نکته مهم درباره کیفیت تولیدات داخلی است  بنابراین باید توجه داشت در حوزه محصولاتی که با امنیت جانی مردم سر و کار دارند، ضرورت دارد کیفیت تولیدات به حدی از استانداردها برسد که مردم به استفاده از محصولات و تولیدات داخلی ترغیب شوند و در این راستا استفاده از تجربیات دیگران و تکنولوژی های روز امری مهم و تأثیرگذار است. درباره مواد مصرفی روزانه و همچنین محصولات استراتژیک نیز تولیدکنندگان ما همواره باید به فکر افزایش کیفیت تولیدات خود باشند.

ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب هم باید به اصلاح نظام بانکی  منجر شود ؛حال که در شعار سال جاری بحث تولید ملی مشخصا مورد تأکید قرار گرفته است، باید نظام بانکی به جد وارد عرصه شود و نقش خود را در حمایت از تولید ملی ایفا کند؛ نقشی که در این سالها عملا مورد غفلت واقع شده و چه بسا بانکها خود از موانع مسیر رشد تولید ملی بوده اند. باید توجه کرد که با حمایت از تولید ملی و رشد شاخص های آن، شاهد رشد روند اشتغالزایی در کشور هم خواهیم بود.

در این بین تشکیل  ستاد اقتصاد مقاومتی در دولت  هم اهمیت دارد، بر اساس برخی آمارهای اشاره شده، دولت در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی دستاوردهایی داشته اما همچنان باید اعتراف کرد که این دستاوردها مطابق انتظارات نبوده و باید تلاشهای بیشتری در این راستا صورت گیرد.

مجلس  شورای اسلامی هم به ویژه در دوره بررسی لایحه برنامه ششم توسعه و لایحه بودجه سال ۹۶ حتی الامکان سعی کرد که مطابق با سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی تصمیم گیری کند؛ از طرفی می توان ادعا کرد که حداقل خانه ملت در سال گذشته سعی کرد مصوبه ای خلاف اقتصاد مقاومتی نداشته باشد.                              

از طرفی  اقتصاد مقاومتی در آموزه های دینی ما  نیز وجود دارد؛ آیه ۱۴۱ سوره نساء؛ «وَلَن یَجْعَلَ اللّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلاً» که همان آیه نفی سبیل است از مهم ترین آیات مرتبط با اقتصاد مقاومتی است.

پایان پیام/ج






آخرین عناوین آخرین عناوین