ID : 29827002
یادداشت/حجت ناظمیان

بحران خاموش


جمعیت زیاد در یک مدیریت کارآمد اقتصادی نه تنها یک تهدید بلکه فرصتی بی نظیر است.

به گزارش صبح مهریز به نقل از طنین خاتم؛در سال های اخیر هشدارهای زیادی از سوی سازمانها و نهادهای جمعیتی کشور داشته ایم . هشدار هایی که ما را متوجه آینده نه چندان دلچسب برای کشور و مردم عزیزمان می کند .

پیش بینی کارشنان با توجه به روند رو به کاهش رشد جمعیت در کشور حاکی از آن است که در سال 1429 شمسی  از هر 4 نفر ایرانی یک نفر پیر و سالخورده است .

جالب است در کشوری مسلمان نشین با اعتقادات مذهبی راسخ , مردم از فرزند آوری و زاد و ولد هراسان هستند و اینها همه در حالی است که در چندین جای  قرآن کریم (31 اسراء  , 140 و 151 انعام) بر این موضوع تاکید شده است که روزی دهند خداوند است .

به راستی بهانه جویی در مورد مسائل مالی مربوط به  افزایش تعداد فرزندان نادیده گرفتن حکم خدا در این آیات نیست ؟  گمان می کنیم با یک تولد یک دهان گشوده می شود اما با این تولد یک مغز هم متولد می شود .

آیا ارزش این مغز بالاتر است یا آن دهان ؟ تجربه ثابت کرده است که یک مغز متفکر و کارآمد  می تواند هزاران دهان را از گرسنگی نجات دهد . شاید همان نوزادی که مانع تولدش هستیم ناجی یک نسل باشد  . اگر به عقاید خودمان باور قلبی داشته باشیم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد . چین با چند میلیارد جمعیت مصداق بارز این موضوع است .

اتکا به مغزها و نیروی کارآمد امروز آنها را در زمره ابرقدرتهای جهان قرارداده است نه ترس از میلیاردها دهان گرسنه . اما خوب است بدانید کمترین نرخ باروری که تضمین کننده بقای خانواده است میزان 2.1 فرزند برای هر زن است .

آماری که در کشور ما به دلیل نامعلوم به 1.6 برای هر زن در سالهای اخیر کاهش یافته است  و این در حالی است که کشورهایی مانند انگلستان , آمریکا  , فرانسه و ... که دارای فرهنگ بسیار ضعیف در بحث خانواده هستند نرخ باروری بسیار بالاتری از ما دارند .

به عقیده کارشناسان اقتصادی و جمعیت شناسی , توسعه اقتصادی یک کشور در گرو رشد جمعیت و افزایش نسل جوان آن کشور است که با این نرخ باروری پایین , چنین توسعه ای در انتظار ما نخواهد بود .  اگرنکات زیر را با دقت بخوانید متوجه خطرات و بحران هایی که درآینده پیش روی ماست خواهید شد .

1 – افزایش رشد جمعیت باعث توسعه اقتصادی خواهد بود . (چین و هند امروز بسیار قدرتمند هستند . ( روابط تجاری 1400 میلیاردی چین و آمریکا و تبدیل شدن چین به یکی از وزنه های اصلی تصمیم گیرنده در معادلات سیاسی اقتصادی واجتماعی منطقه )

2 – کاهش جمعیت =افزایش جمعیت ساخورده =کاهش نیروی کار =افزایش مهاجران خارجی به داخل کشور (رشد جمعیت ما 1.29 و رشد جمعیت اتباع افغان داخل کشور 3.7 یعنی سه برابر و نهایتا یعنی بروز یک فاجعه)

3- افزایش اقلیت های مذهبی و دینی 

 4 – کاهش جمعیت = کاهش توازن نظامی و قدرت بازدارندگی = ایجاد بحران , تهدید و خطر برای کشور( در سالهای اخیر تهدید علیه کشورهای کم جمعیت عملی شده است اما به علت جوان بودن بافت جمعیت ما تهدیدات علیه ما همه ابتر مانده است )

5 – کاهش جمعیت = کاهش نرخ باروری = افزایش تقاضای اشتغال زنان حتی با حقوق های کم به علت کم فرزندی = بیکاری و سرخوردگی مردان

و نهایتا در نمودار توزیع نرمال ضریب هوشی دنیا میانگین بهره هوشی ایرانیان در سال های اخیر به زیر 100 رسیده است .

حجت ناظمیان

انتهای پیام/ج






آخرین عناوین آخرین عناوین