ID : 33599636
رییس اتحادیه صنف قناد و شیرینی‌ساز یزد خبر داد

تولید روزانه چهار تن شیرینی در یزد


رییس اتحادیه صنف قناد و شیرینی‌ساز یزد گفت: تقریبا روزانه چهار تن شیرینی در یزد تولید می‌شود و این میزان تولید در ایام پایانی سال افزایش می‌یابد.

به گزارش صبح مهریز؛ رییس اتحادیه صنف قناد و شیرینی ساز یزد در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا گفت:قبلا اتحادیه و اتاق اصناف قیمت شیرینی را تعیین می‌کرد و این قیمت به مغازه دار اعلام می‌شد و مغازه‌دار نیز مجبور بود طبق آن اقدام به فروش کند اما مدتی است با بخشنامه دولت مبنی بر آزادسازی نرخ برخی اقلام، اتحادیه نقشی در قیمت شیرینی ندارد و نرخ شیرینی آزاد شده است.

محمد علی جلائی با بیان اینکه آزاد شدن نرخ به این معنی نیست که قنادان با قیمت دلخواه اقدام به فروش کنند، افزود: بر اساس این بخشنامه مغازه دارد باید آنالیزی از تولیدات خود و هزینه‌ای که صرف آن کرده تهیه کند و براساس آن تولیدات خود را به فروش برساند و این نرخنامه در معرض دید مشتری نیز قرار گیرد.

وی با بیان اینکه نظارت بر قیمت شیرینی دیگر از اختیار اتحادیه خارج شده است، ادامه داد: این نحوه نرخ گذاری از همان ابتدا مورد اعتراض اتحادیه بود و موجب افزایش تخلفات می‌شود و تا زمانی که مشتری از مغازه‌داری شکایت نداشته باشد اتحادیه نمی‌تواند نظارتی بر قیمت و یا کیفیت شیرینی داشته باشد.

جلائی با اشاره به قیمت شیرینی عنوان کرد: با توجه به نامه‌ای که به اتحادیه‌ها ابلاغ شده است مغازه‌داران تقریبا از اوایل بهمن ماه تا پایان اردیبهشت ماه سال آینده حق افزایش قیمت کالا و خدمات خود ندارند و تاکنون هر افزایش قیمتی برای شیرینی وجود داشته مربوط به قبل از ارسال این نامه است.

وی با اشاره به افزایش 50 تا 100 درصدی مواد اولیه پخت شیرینی گفت: با توجه به افزایش دلار مواد اولیه شیرینی افزایش قیمت داشته و قیمت موادی چون پودر نارگیل، هل، مغز بادام و پسته افزایش 50 تا 100 درصدی داشته است و از طرفی همچنان رکود بر بازار حکمفرماست و قدرت خرید مردم نیز تا 50 درصد کاهش یافته و مشتری خیلی کم است.

رییس اتحادیه صنف قناد و شیرینی ساز یزد با بیان اینکه تقریبا 250 واحد صنفی شیرینی‌ساز و شیرینی فروش در استان وجود دارد که دارای پروانه هستند، ادامه داد: متاسفانه واحدهای زیادی در این صنف تعطیل شدند و آمار واحدهای تعطیل شده امسال نسبت به سال‌های گذشته بسیار بالاتر بوده است.

جلائی با بیان اینکه تقریبا روزانه چهار تن شیرینی در یزد تولید می‌شود، با اشاره به وضعیت صادرات شیرینی افزود: مغازه‌داران یزدی مستقیم صادرت شیرینی را انجام نمی‌دهند و معمولا خریدی که مشتریان و گردشگران انجام می‌دهند و با خود می‌برند را می‌توان نوعی صادرات شیرینی یزدی دانست.

وی با اشاره به تخلفات صنف قناد و شیرینی ساز نیز گفت: بیشتر تخلفات این صنف مربوط به اوایل سال بوده است و به گرانفروشی و فروش جعبه به همان قیمت شیرینی، برمی‌گردد ولی با توجه به بخشنامه جدید و کاهش نظارت بر شیرینی فروش‌ها، تخلفات کمتر گزارش می‌شود.

انتهای پیام/ج

 






آخرین عناوین آخرین عناوین