ID : 22487698
کارشناس مسائل اقتصادی:

رشد 4.4 درصدی، دوپینگ نفتی است نه رشد پایدار!


کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص اولین آمار رشد اقتصادی پس از اجرای برجام گفت: این آمار تنها دوپینگ نفتی در اقتصاد ایران است که توانسته با تحریک بخش نفت، رشد مثبت اقتصادی را در بهار امسال ثبت کند.

به گزارش صبح مهریز؛ رییس جمهور در سفر استانی خود به کهگیلویه و بویر احمد نرخ رشد اقتصادی را طی سه ماهه اول امسال با افتخار 4.4 درصد اعلام کرد و آن را سند موفقیت دولت در بخش اقتصاد و نشان از همدلی و همزبانی دولت و ملت دانست.

کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار آوای‌اقتصاد در خصوص آمار رشد اقتصادی کشور در سه ماهه نخست امسال گفت: با نگاهی به بخش‌های مختلف اقتصاد در می‏یابیم که که رشد 4.4 درصدی اعلامی متاثر از بخش نفت و استخراج گاز طبیعی می‌باشد.

سجاد کلانتر مهرجردی با اشاره به حجم بخش نفت و گاز در اقتصاد کشور اظهار کرد: این بخش در این فاصله زمانی توانسته با رشد بالغ بر 50 درصدی، بزرگ‌ترین موتور محرک رشد اقتصادی باشد. این درحالی است که اگر افزایش صادرات نفت و گاز را از محاسبات رشد اقتصادی حذف نماییم شاهد رشد منفی در اقتصاد خواهیم بود.

وی با بیان این که لازمه رسیدن به رشد پایدار، رشد در بخش‌های زیربنایی و مولد در اقتصاد است؛ افزود: تکیه بر رشد ناشی از افزایش صادرات نفت وگاز و به عبارت دیگر خام فروشی نمی تواند قابل افتخار و مصداقی از حرکت به سوی رشد پایدار باشد.

کلانتر منشاء رشد اقتصادی کشور را بسیار مهم دانست و اظهار کرد: اقتصاد بخش‌های مختلفی دارد که میانگین وزنی رشد این بخش ها، رشد کل اقتصاد را نشان می‏دهد. رشد اقتصاد در سال 93 از حالت منفی خارج شد اما در سال 94 این روند ادامه پیدا نکرد که نشان از این واقعیت دارد که رشد ایجاد شده درسال93 پایدار نبوده است.

وی آمار رشد در بخش‏های مولد اقتصاد را تاسف بار خواند و افزود: اگر سرمایه‌گذاری را بزرگ‌ترین موتور محرک رشد اقتصادی پایدار بدانیم، آمار موجود حاکی از علایم هشداردهنده‌ای در مورد تداوم جهش اقتصادی است به طوری که در بهار امسال تشکیل سرمایه ثابت ناخالص با کاهش بیش از 10 درصدی مواجه شده است. این در حالی است که این شاخص در سال 94 هم با کاهش بیش از 15 درصدی مواجه بوده است.

کلانتر با بیان این که روند کاهشی میزان سرمایه‌گذاری کشور در بهار امسال هم تداوم داشته است؛ افزود: کاهش سرمایه‌گذاری در بخش ساختمان و هم در بخش ماشین‌آلات به چشم می‌خورد که این امر بیش از هر چیز حاکی از آن است که همچنان بخش خصوصی در این سال، چشم‌انداز مثبتی را از وضعیت آینده اقتصادی مشاهده نمی‌کند.

این مدرس دانشگاه واردات کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای را موتور تولید در کشور دانست و ادامه داد: واردات کالاهای واسطه‌ای و سرمایه‌ای در بهار امسال با کاهش حدود 10 درصدی روبرو است. این در حالیست که این شاخص درسال 94 نیز با کاهش حدود 20 درصدی مواجه شده است که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

کلانتر اولین آمار رشد اقتصادی پس از اجرای برجام را نشان از وضعیت رو به افول متغیر‌های ایجاد کننده رشد پایدار در کشور دانست و تصریح کرد: این آمار تنها دوپینگ نفتی در اقتصاد ایران است که توانسته با تحریک بخش نفت، رشد مثبت اقتصادی را در بهار امسال ثبت کند.

وی اظهار کرد: اعلام رشد اقتصادی 4/4 درصدی بدون مطلع کردن مردم از جزئیات اسف‏بار آن و واقعیت‏های اقتصاد ایران توسط دولتی که مدعی صداقت با مردم و رصد واقعیت های اقتصاد توسط مشاوران فراوان است کار ناصوابی است.

کلانتر با اشاره به مطلب درج شده در سرمقاله دنیای اقتصاد تاکید کرد: خوابیدن در باد این رشد اقتصادی بدون توجه به اجزای آن می‌تواند سیاست‌گذاران اقتصادی کشور را همچنان در بی‌عملی نگاه دارد و سایه تیغ رکود را بر گردن اقتصاد ایران حفظ کند.

 






آخرین عناوین آخرین عناوین