Skip to Content


اکثر فضاهای موجود کتابخانه‌های یزد استاندارد نیستند


مدیرکل کتابخانه‌‌های عمومی استان یزد گفت: بیشتر فضاهای موجود کتابخانه‌ها به لحاظ کیفی استاندارد نیستند.

به گزارش یزدبانو به نقل از پایگاه خبری یزدتیتر؛ مدیرکل کتابخانه‌های عمومی یزد در جلسه مشترک مجمع نمایندگان استان یزد و مدیران دستگاه فرهنگی و هنری این استان، خواستار پیگیری نمایندگان مجلس برای اختصاص بودجه پایدار و مستقل از درآمد سایر دستگاه‌ها به کتابخانه‌های عمومی شد.


رقیه دوست فاطمی‌ها در این دیدار گزارشی از وضعیت کمی و کیفی شاخص‌های کتابخانه‌ای در سطح استان ارائه کرد و جایگاه استان یزد را در بیشتر شاخص‌های کمی کتابخانه‌ای در رتبه نخست کشور عنوان کرد.


مدیرکل کتابخانه‌‌های عمومی استان در عین حال تصریح کرد: بیشتر فضاهای موجود کتابخانه‌ها به لحاظ کیفی استاندارد نیستند که تلاش کردیم با افزایش بودجه تملک و دارایی، فضاهای موجود استانداردسازی شود.


وی به سه مرحله بازدید کارشناسی از تمامی کتابخانه‌های عمومی استان در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: در این بازدیدها مشکلات و نواقص کتابخانه‌ها استخراج و بخش اعظمی از آن رفع شد که این امر سبب ارتقای کیفی وضعیت کتابخانه‌ها و افزایش چشمگیر نمرات آنها در نرم‌افزار ارزیابی «سپهر» نهاد شد.


وی با انتقاد از عدم استقلال بودجه‌ای در نهاد کتابخانه‌های عمومی، اظهار داشت: بودجه جاری کتابخانه‌های عمومیدر حال حاضر وابسته به درآمد شهرداری‌هاست و اگر شهرداری‌هابا کاهش درآمد مواجه شوند و یا همکاری مناسبی در پرداخت سهم نیم‌درصد خود نداشته باشند، بودجه جاری کتابخانه‌ها ناپایدار و غیرقابل پیش‌بینی خواهد بود.


دوست فاطمی‌ها به کمبود نیروی انسانی در کتابخانه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون با کمبود نیروی کتابدار مواجه هستیم و بسیاری از کتابخانه‌های تک‌شیفت تنها با یک نیرو اداره می‌شود که کار را برای مدیریت نیروها دشوار می‌سازد.


مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همچنین در پاسخ به سئوال نماینده مردم ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم و مهریز در مجلس شورای اسلامی در خصوص علت پایین بودن سرانه مطالعه استان و کشور، بیان داشت: از سال 90 تاکنون پیمایشی برای تعیین سرانه مطالعه در کشور صورت نگرفته است ولی رشد شبکه‌های مجازی و اقبال مردم و جوانان به این مقوله را می‌توان یکی از علل کاهش میل به مطالعه کتاب برشمرد.


وی افزود: بخش عمده ساعات مطالعه در استان یزد به مطالعات درسی اختصاص می‌یابد که این امر نیز در سرانه مطالعات کشور لحاظ نمی‌شود و سرانه براساس مطالعه غیردرسی سنجیده می‌شود.


دوست فاطمی‌ها در عین حال تأکید کرد: اقبال و استفاده از سالن‌های مطالعه کتابخانه‌های استان بالا است ولی عمده زمان استفاده از سالن‌ها، مربوط به دانشجویان و دانش‌آموزان و مربوط به مطالعات درسی است.


وی همچنین در پایان سخنان خود پیشنهادهایی را برای طرح در کمیسیون‌های تخصصی مجلس برای کاهش مشکلات مالی نهاد ارائه کرد و خواستار پیگیری جدی نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای اختصاص مستقیم زمین به نهاد کتابخانه‌های عمومی به منظور ساخت پروژه‌های خیّرساز کتابخانه‌ای شد.

انتهای پیام / ص




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری