Skip to Content

مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت استان یزد:

توصیه‌های یک کارشناس تغذیه برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن


مدیر گروه تغذیه مرکز بهداشت یزد اظهار داشت:از مهم‌ترین جانشین های گوشت می‌توان به تخم‌مرغ، پنیر، پروتئین‌های گیاهی که در رأس آن‌ها انواع حبوبات، کنجاله سویا و قارچ قرار می‌گیرند اشاره کرد.

به گزارش یزدبانو، در ماه های اخیر مردم شاهد گرانی افسار گسیخته بسیاری از کالاهای مصرفی خود هستند که در این بین گوشت قرمز گوی سبقت را از دیگر کالاها گرفته است و قیمت آن با افزایش بی سابقه ای از مرز صد هزار تومان نیز گذشته است و به دلیل کاهش قدرت خرید در سبد غذایی بسیاری از خانواده ها گوشت قرمز حذف شده است و اکنون بسیاری از خانواده ها به دنبال جایگزین مناسبی برای این نوع ماده غذایی هستند تا مواد مورد نیاز بدن تامین شود.

یوسف نقیایی در این خصوص در گفتگو با خبرنگار یزد بانو اظهار داشت: گوشت‌ها یکی از گروه‌های مواد غذایی هستند که مهم‌ترین هدف از مصرف آن‌ها تأمین بخشی از پروتئین موردنیاز برای گروه‌های سنی مختلف هست که مانند سایر غذاها دارای جانشین است.

وی تصریح کرد: از مهم‌ترین جانشینی که در این گروه قرار می‌گیرد می‌توان به تخم‌مرغ، پنیر، پروتئین‌های گیاهی که در رأس آن‌ها انواع حبوبات، کنجاله سویا و قارچ قرار می‌گیرند اشاره کرد.

میزان مجاز مصرف گوشت

نقیایی در خصوص میزان متعادل مصرف گوشت گفت: مصرف زیاد گوشت می‌تواند با توجه به این‌که حاوی مقدار قابل‌توجهی چربی و یا کلسترول هست منجر به افزایش چربی خون و کلسترول بالا در افراد شده و منجر به بروز و شیوع بیماری‌های قلبی و عروقی می‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: مقدار استاندارد مصرف برای گروه گوشت‌ها 2 واحد در روز جهت بزرگ‌سالان توصیه می‌گردد که هر واحد 45 تا 60 گرم، معادل سه تکه درشت گوشت هست. بنابراین نکته بسیار قابل‌توجه این است که از مصرف بیش‌ از اندازه آن در طول روز خودداری شود.

ضرورت رعایت تنوع غذایی

نقیایی ادامه داد‌: همچنین افراد باید تنوع غذایی در این گروه رعایت کنند چراکه می‌توان انواع دیگری از مواد غذایی را استفاده کرد که دراین‌بین مصرف حبوبات با توجه به این‌که هیچ کلسترولی در آن‌ها وجود ندارد؛ می‌تواند حائز اهمیت باشد؛ ضمن این‌که مصرف پروتئین‌های حبوباتی سیرکنندگی بیشتری را دارند.

وی با اشاره به اهمیت آهن موردنیاز بدن اذعان داشت: از اهداف دیگر در مصرف گوشت‌ها برای بعضی افراد تأمین آهن موجود در این نوع مواد غذایی است که در این خصوص باید توجه داشت که آهن در برخی دیگر مواد غذایی نیز ازجمله حبوبات مانند عدس، شیر و لبنیات وجود دارد و می‌توانند قسمتی از آهن موردنیاز بدن را تأمین نمایند.

رعایت تعادل در مصرف جانشین‌های گوشت

این کارشناس تغذیه در خصوص استفاده از سنگدان و جگر مرغ در سبد غذایی خانواده‌ها گفت: در مصرف برخی جانشین‌های گوشت مانند سنگدان و جگر باید به این نکته توجه داشت که این‌گونه مواد غذایی حاوی کلسترول بالایی هستند و می‌بایست در مصرف آن‌ها رعایت تعادل را نمود. ضمن این‌که جگر حیوانات کوچکی مانند مرغ می‌تواند محل تجمع و انباشت سموم و مواد دفعی بدن باشد که می‌بایست از مصرف زیاد آن پرهیز کرد

وی با اشاره به ارزش غذایی سنگدان مرغ افزود: مصرف سنگدان مرغ چیز بدی نیست ولی به دلیل کلسترول بالایی که دارد توصیه به مصرف زیاد آن نمی‌شود چراکه ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد.

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری