توصیههای یک کارشناس تغذیه برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن
به گزارش یزدبانو، در ماه های اخیر مردم شاهد گرانی افسار گسیخته بسیاری از کالاهای مصرفی خود هستند که در این بین گوشت قرمز گوی سبقت را از دیگر کالاها گرفته است و قیمت آن با افزایش بی سابقه ای از مرز صد هزار تومان نیز گذشته است و به دلیل کاهش قدرت خرید در سبد غذایی بسیاری از خانواده ها گوشت قرمز حذف شده است و اکنون بسیاری از خانواده ها به دنبال جایگزین مناسبی برای این نوع ماده غذایی هستند تا مواد مورد نیاز بدن تامین شود.
یوسف نقیایی در این خصوص در گفتگو با خبرنگار یزد بانو اظهار داشت: گوشتها یکی از گروههای مواد غذایی هستند که مهمترین هدف از مصرف آنها تأمین بخشی از پروتئین موردنیاز برای گروههای سنی مختلف هست که مانند سایر غذاها دارای جانشین است.
وی تصریح کرد: از مهمترین جانشینی که در این گروه قرار میگیرد میتوان به تخممرغ، پنیر، پروتئینهای گیاهی که در رأس آنها انواع حبوبات، کنجاله سویا و قارچ قرار میگیرند اشاره کرد.
میزان مجاز مصرف گوشت
نقیایی در خصوص میزان متعادل مصرف گوشت گفت: مصرف زیاد گوشت میتواند با توجه به اینکه حاوی مقدار قابلتوجهی چربی و یا کلسترول هست منجر به افزایش چربی خون و کلسترول بالا در افراد شده و منجر به بروز و شیوع بیماریهای قلبی و عروقی میگردد.
وی خاطرنشان کرد: مقدار استاندارد مصرف برای گروه گوشتها 2 واحد در روز جهت بزرگسالان توصیه میگردد که هر واحد 45 تا 60 گرم، معادل سه تکه درشت گوشت هست. بنابراین نکته بسیار قابلتوجه این است که از مصرف بیش از اندازه آن در طول روز خودداری شود.
ضرورت رعایت تنوع غذایی
نقیایی ادامه داد: همچنین افراد باید تنوع غذایی در این گروه رعایت کنند چراکه میتوان انواع دیگری از مواد غذایی را استفاده کرد که دراینبین مصرف حبوبات با توجه به اینکه هیچ کلسترولی در آنها وجود ندارد؛ میتواند حائز اهمیت باشد؛ ضمن اینکه مصرف پروتئینهای حبوباتی سیرکنندگی بیشتری را دارند.
وی با اشاره به اهمیت آهن موردنیاز بدن اذعان داشت: از اهداف دیگر در مصرف گوشتها برای بعضی افراد تأمین آهن موجود در این نوع مواد غذایی است که در این خصوص باید توجه داشت که آهن در برخی دیگر مواد غذایی نیز ازجمله حبوبات مانند عدس، شیر و لبنیات وجود دارد و میتوانند قسمتی از آهن موردنیاز بدن را تأمین نمایند.
رعایت تعادل در مصرف جانشینهای گوشت
این کارشناس تغذیه در خصوص استفاده از سنگدان و جگر مرغ در سبد غذایی خانوادهها گفت: در مصرف برخی جانشینهای گوشت مانند سنگدان و جگر باید به این نکته توجه داشت که اینگونه مواد غذایی حاوی کلسترول بالایی هستند و میبایست در مصرف آنها رعایت تعادل را نمود. ضمن اینکه جگر حیوانات کوچکی مانند مرغ میتواند محل تجمع و انباشت سموم و مواد دفعی بدن باشد که میبایست از مصرف زیاد آن پرهیز کرد
وی با اشاره به ارزش غذایی سنگدان مرغ افزود: مصرف سنگدان مرغ چیز بدی نیست ولی به دلیل کلسترول بالایی که دارد توصیه به مصرف زیاد آن نمیشود چراکه ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد.
Related Assets:
ویژه زنان
- خانهای برای نفسکشیدن بدون ویروس و بیماری! (Opens New Window)
- برگزاری رزمایش الی بيت المقدس به مناسبت هفته بسیج در یزد (Opens New Window)
- آزادی مادر در بند با کمک فرزند شهیدِ یزدی (Opens New Window)
- نفرات برتر مسابقات اسکواش بانوان یزد معرفی شدند (Opens New Window)
- اقتداری اولین بانوی ایرانی فاتح جهان در اسکواش (Opens New Window)
- بیشاز ۵۰۰ زوج یزدی در انتظار وام ازدواج (Opens New Window)
- «زن دلخواه خدا» یا «زن مدنظر غرب» (Opens New Window)
- مطب پزشک متخلف زنان و زایمان در یزد پلمب شد (Opens New Window)
- قیمت پوشاک در یزد تغییری نداشته است (Opens New Window)
- حضور استاندار در منزل مدیرمسئول یزدبانو (Opens New Window)
- بهرهبرداری از ۲۹ واحد بهداشتی در یزد (Opens New Window)
- چرا بیمارستان ولیعصر بافق تکمیل نشده است؟ (Opens New Window)
- آزادی ۳ مادر زندانی یزدی با کمک جاماندگان اربعین حسینی (Opens New Window)
- لزوم یکسانسازی سرفصلهای طرح نماد با محوریت مجموعه بهزیستی (Opens New Window)
- تاثیر آب چغندر بر سلامت قلب زنان (Opens New Window)
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- رعایت حجاب در المپیک کار سختی نبود (Opens New Window)
- نقش زنان در کربلا کمتر از مردان نبود (Opens New Window)
- نخستین پیروزی تیم ملی زنان در لیگ ملتهای آسیای مرکزی (Opens New Window)
- نقش پدر در تغذیه کودک با شیر مادر (Opens New Window)
نکات خانه داری
- درمان فیبروم رحم به کمک طب سنتی (Opens New Window)
- افراد غیرمتخصص باعث تخریب طب سنتی هستند (Opens New Window)
- ۲۰ نکته خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی (Opens New Window)
- آشپزی مدرن و سنتی روی یک سفره (Opens New Window)
- ترفندهای ساده ولی کاربردی در خانه داری (Opens New Window)
- طرز تهیه پلوی نخود فرنگی با مرغ ریش ریش شده (Opens New Window)
- ترفندهای جالب خانهداری که نمیدانستید!/ تصاویر (Opens New Window)
- جشنوارههای بومی نشاط اجتماعی جامعه را میافزاید (Opens New Window)
- نکات خانهداری مدرن برای همه خانمها (Opens New Window)
- طرز تهیه لقمههای گوشتی (Opens New Window)
- طرز تهیه کوکو پیازچه با سس مخصوص (Opens New Window)
- شولی؛ پیش غذای محبوب یزدی ها + تصاویر (Opens New Window)
- شستن ظرف ها بدون پیش بند این عوارض را به دنبال دارد (Opens New Window)
- مرغ همچنان در اوج (Opens New Window)
- دستور رئیس جمهور به دو وزارتخانه برای کنترل قیمت مرغ (Opens New Window)
- یارانه ۲.۵ میلیارد دلاری برای تولید گوشت مرغ کجا رفت؟ (Opens New Window)
- راهکارهایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا (Opens New Window)
- فعالیت زیرزمینی آرایشگاه های زنانه یزد در اوج کرونا!/آرایشگاههای زنانه متخلف لغو مجوز دائم میشوند (Opens New Window)
- راههای محافطت از کودکان در برابر کووید۱۹ (Opens New Window)