Skip to Content


جنین خوش اخلاق من/ قسمت چهارم: خرما را فراموش نکن!


خداوند در قرآن کریم رطب را به عنوان بهترين و کامل ترين غذا براي زن باردار و زائو معرفي مي کند.

یزدبانو؛ تربيت نه از 7 سالگي شروع مي شود، نه 3 سالگي ونه چند ماهگي بلکه از دوران جنيني است که همه چيز شکل مي گيرد. البته روايت هاي بسياري وجود دارد که در آن بر اهميت دوران بارداري و سلامت روحي و رواني مادر باردار تأکيد شده؛ بنابراين، اين دوران نه تنها براي جنين بلکه براي مادر هم بسيار مهم و تأثير گذار است. درواقع اضطراب يا آرامش رواني مادر در دوران بارداري به جنين منتقل شده و هر دو را تحت تأثير قرار مي دهد. پس براي اينکه مادر و جنين هر دو در آرامش و سلامت روحي و جسمي باشند، بايد هم مادر و هم اطرافيان او به ويژه پدر مواردي را در نظر داشته و رعايت کنند.این مقاله طی شش قسمت و در قسمت چهارم  با موضوع «خرما را فراموش نکن!» به نظر مخاطبان عزیز خواهد رسید.

خداوند متعال در آيات 25 و 26 سوره مريم مي فرمايد: «شاخه درخت نخل را تکان بده تا برايت رطب تازه فرود ريزد. از آن خرما بخور و آب بنوش تا چشمت به جمال فرزندت روشن شود.»
خداوند دراين آيات رطب را به عنوان بهترين و کامل ترين غذا براي زن باردار و زائو معرفي مي کند.
البته بايد توجه داشت که رطب، ميوه درخت نخل است و قبل از اينکه به طور کامل به خرما تبديل شود، به آن رطب گفته مي شود.
در «تفسير برهان» روايت است که پيامبر (ص) فرموده اند: « اولين چيزي که زن زائو بايد تناول کند، رطب است. به درستي که خداوند متعال به مريم(س) فرمود: « وَ هُزِّي إلَيکِ بِجِذع النَّخلَهِ ...» مردم به حضرت عرض کردند يا رسول الله! اگر زمان رطب نباشد، چه کنيم؟ آن حضرت در پاسخ فرمودند: « 7 خرماي مدينه به زائو بدهيد و اگر نباشد 7 خرما از خرماهاي شهرهاي ديگر؛ به اين دليل که خداوند متعال فرموده به عزت و عظمت و رفعت خود قسم، زائويي که در روز تولد رطب ميل کند، اگر پسري آورد آن فرزند حليم (بردبار) شود و اگر دختر باشد، او نيز حليمه خواهد بود.»
شيخ صدوق در کتاب «خصال» روايت ديگري از اميرالمؤمنين علي (ع) نقل کرده؛ «بهترين غذاي زن باردار خرماي تازه است و هيچ دارويي براي مداوا بهتر از خرما نيست.»

نویسنده: زینب بیکی

انتهای پیام/ش

 




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری