Skip to Content

یک متخصص طب سنتی در گفتگو یا یزدبانو

عادات غذایی غلط در جامعه باید اصلاح شود/اصلاح«سبک خوردن و آشامیدن» اولین رمز تندرستی


یک متخصص طب سنتی در گفتگو با یزدبانو با اشاره به اینکه در گذشته عادات غذایی بهتری نسبت به امروز وجود داشته است ؛ توصیه های جالبی درباره سبک غذاخوردن در هر وعده غذایی و در فصول مختلف سال ارائه کرد.

به گزارش خبرنگار یزدبانو، دکتر افسانه شاکری جرء اولین بانوان یزدی به شمار می روند که پس از گذراندن دوره پزشکی عمومی، در رشته طب سنتی دارای تخصص هستند.
دکتر شاکری در اولین گفتگوی خود با یزدبانو در باره طب سنتی چنین گفت : طب سنتی پایه و اساسش حفظ تندرستی و پیشگیری از بروز بیماری است و در اصول طب سنتی شش اصل ضروری  شامل « هوا، حرکت و سکون، خواب و بیداری، خوردنی و آشامیدنی، استفراغ و احتقان و اعراض نفسانی» با عنوان اصول شش گانه حفظ تندرستی به شمار می رود.

*اصلاح سبک خوردن و آشامیدن اولین رمز تندرستی
وی مهمترین این اصول را در حفظ تندرستی افراد اصلاح سبک « خوردنی و آشامیدنی» دانست و افزود : از سالها پیش به تدریج یک سری عادات غلط غذایی وارد سبک زندگی مردم دنیا  و کشور ما شده است.
این دکترای طب سنتی افزود : وقتی به گذشته های دور کشور نگاه می کنیم چنین عادات غذایی به عنوان مثال مصرف سالاد، ماست و انواع نوشیدنی به همراه غذا وجود نداشته و در گذشته های کشور ما اعتقاد بر این بوده است که غذای خام و پخته با هم مصرف نشود و این همان چیزی است که طب سنتی کشور ما نیز به آن تأکید دارد.
دکتر شاکری تصریح کرد : در طب سنتی سعی ما این است که یک سری توصیه های لازم  برای بهداشت غذاخوردن و تغذیه ارائه دهیم و این اصول برای همه افراد است و در برخی افراد با بیماری های خاص که اختلالی در مزاج و  در بدن ایجاد شده است توصیه های بیشتری نیاز دارند و که در مبحث درمان نشان می دهد.

*هر لقمه را 30 بار بجوید
وی به عنوان اولین توصیه در غذاخوردن گفت : از توصیه های لازم در غذا خوردن این است که  تا فرد گرسنه نشده غذا نخورد و قبل از اینکه احساس سیری کامل کند دست از غذا بکشد و دوم اینکه هر لقمه غذا را تا جای امکان بجود که در برخی احادیث تا 30 مرتبه توصیه شده است.
وی  درباره راهکار عملی در غذاخوردن توصیه کرد :  راهکار عملی که در این زمینه ارائه می دهیم فرد وقتی یک لقمه غذا را در دهان گذاشت قاشق را زمین بگذارد و بعد از جویدن کامل، قاشق را بردارد.

*توصیه به صرف فقط یک نوع غذا در هر وعده غذایی
این متخصص طب سنتی  در ادامه درباره صرف همزمان چند نوع غذا گفت : به دلیل تفاوت هضم غذاهای مختلف توصیه می شود که فرد تنها یک نوع غذا استفاده کند و منظور ما این است که همراه غذا ماست، سالاد دوغ، نوشابه ، آب و انواع میوه جات مصرف نشود.
شاکری با افراد خوش خوراک توصیه کرد :  اگر افراد تمایل به مصرف چند نوع  مواد غذایی دارند باید بین زمان مصرف غذای اصلی تا صرف غذاهایی مانند سالاد و نوشیدنی ها  دو ساعت فاصله بگذارند.
وی در پاسخ به این سؤال که دعده شام چقدر مهم است اظهار داشت : از آنجایی که بدن از شب تا صبح مشغول انجام امور بازسازی سلولی و سوخت و ساز کلی است نیاز به ماده غذایی دارد و توصیه می شود وعده شام به فاصله سه ساعت قبل از زمان خواب مصرف شود.

*شش ساعت ما بین هر وعده غذایی صحیح است
این پزشک طب سنتی در پاسخ به این سؤال که ما بین هر وعده غذایی چقدر فاصله مهم است گفت : مسأله دیگر ثابت بودن زمان صرف غذاها در سه وعده غذایی است که صبحانه را در زمان خاصی مصرف کنیم به عنوان مثال  صبحانه در ساعت هفت صبح  میل شود و وعده های بعدی هر کدام به فاصله شش ساعت مصرف شود.
دکتر شاکری در پاسخ به این سؤال که چقدر وعده ناهار مهم است گفت : در گذشته وعده ناهار خیلی مهم نبوده و صبحانه مفصل بوده است و افرادی که قصد رژیم گرفتن  دارند مجاز به حذف وعده ناهار هستند.

*جایگزینی برای ناهار
وی درباره جایگزین وعده ناهار هم توصیه کرد : افراد به جای وعده ناهار می توانند از میوه هایی از جمله به ، گلابی، سیب، انگور و انجیر که دارای طبع گرمی هستند استفاده کنند و یا چند عدد مغز بادام به همراه عسل توصیه می شود.
وی درباره ترک وعده شام هشدار داد و گفت : شب تا صبح مغز در حال فعالیت است و نیاز به ماده غذایی دارد و  نخوردن شام بدن را سرد و بی جان می کند.

*رژیم غذایی فصول مختلف سال
این پزشک متخصص طب سنتی درباره رژیم مخصوص فصول مختلف سال هم گفت : در تابستان میل به غذا خوردن کمتر است و توصیه می کنیم در این فصل از غذاهای غیر گوشتی و یا با حجم کمتری از گوشت در وعده های غذایی استفاده شود.
شاکری درباره غذاهای مفید در فصل زمستان هم گفت :  بدن در فصل زمستان به علت سردی هوا  به انرژی بیشتری نیاز دارد و توصیه به مصرف غذاهای گوشتی و سنگینتر می شود.
وی با اشاره به فصل پاییز و شروع مدارس توصیه کرد :برای کسب انرژی لازم و تقویت حافظه در کودکان و نوجوانان،  خوردن 20 عدد مویز در صبح ناشتا توصیه می شود و اگر بچه ها به تنقلات میل داشته باشند می توانند از انواع مغزها به همراه توت خشک در طول روز میل کنند و در شب هم خوردن حریره بادام برای دانش اموزان توصیه می شود.
یزدبانو: منتظر گفتگوهای بعدی ما درباره کسب رموز سلامتی بر اساس طب سنتی باشید.




Your Rating
Average (1 Vote)
The average rating is 5.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری