Skip to Content

رئیس حوزه علمیه حضرت زینب (س) یزد مطرح کرد

فمینیسم؛ دلیل فروپاشی نظام خانواده در دنیای امروز


رئیس حوزه علمیه حضرت زینب (س) یزد با بیان اینکه تعریف جایگاه مناسب برای زن از زیرساخت‌های تمدن اسلامی است، گفت: جریان فمینیسم سعی دارد با القای این باور غلط که زن ابزاری برای بهره‌وری مرد است، خدشه مهلکی بر خانواده وارد کند.

یزدبانو؛ خانواده، نخستین محیط اجتماعی_عاطفی است که به‌طورمعمول فرد در آن قرار می‌گیرد. خانه، مأمنی برای رفع نیازهای مختلف زیستی فرد است و در آنجا نخستین شناخت را از جهان و پدیده‌های آن، آموزش‌های مختلف از شیوه زندگی، آداب‌ورسوم، آرمان‌ها، دین، عقاید و ... را فرامی‌گیرد. پس، خانواده برای زندگی هر فرد یک ضرورت است؛ اما امروز شاهد هستیم که عده‌ای درصدد فروپاشی آن بوده و سعی دارند با شیوه‌های مختلف زن را به‌عنوان پایه اصلی خانواده به‌سوی نابودی سوق دهد. فمینیسم یکی از جریان‌های عمده‌ای است که فروپاشی بنیان خانواده و زیر سؤال بردن نظام آفرینش را در دستور کاردارند.

امروز جریان فمینیسم در غرب آن‌چنان علیه خانواده برخاسته است که شاهد انواع ازدواج‌های مدرن، زن با زن، مرد با مرد، انسان با حیوان و حتی انسان با اشیا و گیاهان هستیم و این یعنی سقوط انسان از انسانیت و از بین رفتن قداست، زیبایی و آرامش‌بخشی تشکیل خانواده.

فمینیسم در حال حاضر از بزرگ‌ترین تهدیدات جامعه بانوان ایران‌زمین است. همه می‌دانیم که دین اسلام دارای نظام حقوقی متعالی در خصوص زنان است؛ اما این نظام به‌خوبی برای بانوان تبیین نشده و ما باید مطالبه‌گر پیاده‌سازی آن در سطح جامعه باشیم.

رئیس حوزه علمیه حضرت زینب (س) یزد در گفتگو با خبرنگار یزدبانو در رابطه با ضرورت آگاهی از فعالیت جریان فمینیسم و اهداف آن‌ها گفت: جریان فمینیسم درصدد است، تعارض‌های بین زن و مرد  را برداشته و بگوید که آن‌ها در هر زمینه‌ای یکسان هستند؛ این مسئله شاید در نگاه اول به مذاق خانم‌ها خوش بیاید اما با بررسی دقیق اهداف آن‌ها به این نتیجه می‌رسیم که نابودی جایگاه زن و خانواده در جامعه از عمده اهداف جریان فمینیسم است.

اقدس خاتم الحسینی با بیان اینکه تعریف جایگاه مناسب برای زن از زیرساخت‌های تمدن اسلامی است، اذعان کرد: باید بدانیم که خداوند عادل است و طبق عدالت خود به بندگانش مسئولیت داده است.

وی ادامه داد: لازم است از آموزه‌های اسلامی، مبانی حقوقی زن در نظام اسلامی در برابر اشاعه افکار پوسیده غربی دفاع کرده و در مقابل اقدامات نهادهای وابسته به تفکرات فمینیسم مقابله کنیم؛ چراکه ممکن است اهداف اصلی فمینیسم برای اعضای جامعه بیان نشود و افراد کم‌اطلاع تحت تأثیر آنان قرار گیرند و درنهایت زمانی به اهداف شوم این جریان پی ببرند که کار از کار گذشته باشد.

خدشه مهلک فمینیسم بر خانواده

این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در جریان فمینیسم به مطالبی پرداخته می‌شود که اصل و اساسی ندارد و یکی از اهدافشان خدشه‌دار کردن افکار و مفاهیم بلند اسلامی است، خاطرنشان کرد: بر اساس آنچه در قرآن آمده است و بر طبق آیه «ما خلقت الجن و الانس الا لیعبدون» ، غرض آفرینش انسان، عبادت و بندگی است؛ قرآن مرد و زن را جدا نمی‌کند و می‌گوید که آن‌ها برای پرستش خداوند آمده‌اند.

خاتم الحسینی ادامه داد: خداوند زن و مرد را برای تکامل و آرامش گرفتن در کنار یکدیگر آفریده است اما جریان فمینیسم سعی دارد این مطلب را نقض کرده و القا کند که خداوند زن را به‌عنوان ابزاری برای بهره‌وری برای مرد آفریده است.

وی افزود: این باور غلط خدشه مهلکی را بر خانواده وارد می‌کند؛ وقتی زن به تفاوت‌های تکوینی که خداوند برای مرد و زن قائل شده است، اعتقادی نداشته باشد، زیر بار مسئولیت‌هایی چون مادر شدن نمی‌رود و به تشکیل خانواده اعتقادی نخواهد داشت.

رئیس حوزه علمیه حضرت زینب (س) یزد با بیان اینکه آدمی نباید اختلافاتی که خداوند در عالم تکوین در انسان‌ها قرار داده است را نادیده بگیرد، تصریح کرد: به‌عنوان‌مثال در عالم تکوین می‌بینیم که مادر شدن فقط توسط یک زن انجام می‌شود و مرد به‌هیچ‌وجه مادر نخواهد شد؛ اما فمینیسم سعی دارد زن را علیه نظام آفرینش بشوراند که چرا تنها زن باید مادر شود و در پس این اعتراض زن از مسئولیت‌های خود در خانواده کناره‌گیری کند.

وی خاطرنشان کرد: این مسئله که خداوند تفاوت‌های تکوینی برای مرد و زن قائل شده باهدف تکامل یافتن آن‌ها در کنار یکدیگر است و تسلیم این قضیه بودن بندگی و تسلیم امر خدا بودن فرد را می‌رساند.

این استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه آدمی باید به اصل خود توجه داشته باشد، اذعان کرد: اگر خانواده‌ها به اصل نظام آفرینش توجه کرده و با اعتقاد به آن زندگی کنند هیچ‌گاه دچار مشکل خانوادگی نخواهند شد؛ فروپاشی نظام خانواده نشأت گرفته از عدم توجه به نظام آفرینش و مسئولیت‌های در نظر گرفته‌شده برای هر فرد توسط خداوند است.

نگرش تساوی زن و مرد؛ ظلمی بزرگ

وی در رابطه با اعتقاد فمینیست‌ها بر تساوی زن و مرد گفت: فمینیست‌ها معتقدند وقتی‌که جنس زن به دنیا می‌آید خودبه‌خود و به خاطر آنکه میگوییم دختر است، نگرش خاصی نسبت به وی پیدا می‌کنیم و لطافت‌های زنانه را به او آموزش می‌دهیم؛ ازاین‌رو شخصیتی لطیف از وی می‌سازیم و اگر مردانه با وی برخورد کنیم، شخصیتی مردانه پیدا خواهد کرد.

خاتم الحسینی افزود: این‌ها افکاری منحرف است که دو جنس مخالف را یک‌جور ببینیم؛ چراکه این نگرش، خود نوعی ظلم  بزرگ است؛ خداوند با حکمت متعالی خود مسئولیت خاصی را بر عهده مخلوق خود گذاشته است؛ به‌عنوان‌مثال، اگر دو فرزند داشته باشیم و از هردو مسئولیت یکسان را بخواهیم، آیا این ظلم نیست؟ شاید یکی از بچه‌ها در زمینه‌های دیگری توان، انرژی و استعداد داشته باشد؛ لذا باید به فرزندانمان با توجه به ظرفیت و استعداد و توانایی که دارد، مسئولیت دهیم.

انتهای پیام/3857




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری