Skip to Content

رئیس شورای حوزه علمیه یزد؛

نظام آموزشی کشور مهارت محور نیست/ مسئولان به فکر فارغ التحصیلان بیکار دانشگاه ها باشند


رئیس شورای حوزه علمیه یزد با تاکید بر این که نظام آموزشی کشور مهارت محور نیست، گفت: بازنشستگی افراد پس از ۳۰سال بدون داشتن هنری جدید یک معضل بزرگ برای کشور است.

به گزارش یزدبانو به نقل از خبرگزاری«حوزه»از یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری یزدی، شب گذشته در نشست فرهنگی جمعه یزد با اشاره به اینکه آموزش در ایران نباید به صورت سطحی نگری باشد، اظهار داشت: کشورهای استکباری جهان از سال‌های بسیار دور سیستم آموزشی برای ما به وجود آوردند که بر پایه سطحی‌نگری است.

رئیس شورای حوزه علمیه یزد خاطرنشان کرد: این روند از مدارس و بعد از آن در دانشگاه‌ها وجود دارد که تحصیلات به صورت سطحی و حفظی است و بعد از فراغت از تحصیل بیکار می‌ماند.

نماینده ولی فقیه در استان یزد با طرح این سؤال که چرا یک جوان در ایران بعد از 15 سال تحصیل بیکار باقی می‌ماند، افزود: چرا ما باید پس از 50 سال که یک خودرو وارد کشور شده، همچنان به همان صورت باقی می‌ماند و هیچ گونه تغییر و تحولی در آن به وجود نیاورد؟

آیت‌الله ناصری یزدی ادامه داد: در کشورهای اروپایی همین دانشجوها پس از فراغت از تحصیل اقدام به نوآوری و کارآفرینی می‌کنند، ولی همین کشورها از سال‌ها قبل از انقلاب سیستمی را به ایران تحمیل کرده‌اند که این سیستم نتوانسته نوآوری در کشور به وجود آورد.

امام جمعه یزد افزود: نتیجه این موضوع آن می‌شود که ما در اقتصادمان هیچ نوآوری نداریم و نباید تقصیر این اشکال را به گردن یکدیگر بیاندازیم.

وی به مشکلات معلمان اشاره کرد و گفت: زمانی که ما در کشورمان با این اقتصاد و مشکلاتی از این قبیل روبرو هستیم، قطعا در پرداخت حق و حقوق معلمان با مشکل مواجه می‌شویم.

بازنشستگی بعد از ۳۰سال باهمان عنوان شغلی نشان از اشکال در سیستم اداری کشور است

نماینده ولی فقیه در استان یزد از عدم توجه به پیشرفت و تکامل نیروی انسانی در کشور گلایه کرد و گفت: این سبک که ما یک فرد را به عنوان معلم به کار بگیریم و بعد از 30 سال با همان عنوان وی را بازنشسته کنیم نشان از اشکال در سیستم اداری ما است.

آیت‌الله ناصری یزدی ادامه داد: در عرصه‌های صنعتی هم با همین مشکلات مواجه هستیم و به جای اینکه یک کارگر را آموزش دهیم و با شکوفا کردن ظرفیت‌هایش او را به یک کارآفرین تبدیل کنیم، پس از 30 سال وی را به عنوان کارگر معمولی بازنشسته می‌کنیم.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان یزد خاطرنشان کرد: این موضوعات سبب می‌شود که عرصه‌های مختلف کشور ما با مشکل پیشرفت و موفقیت روبرو شود.

امام جمعه یزد وابستگی کامل عرصه اقتصاد و صنعت کشور به بانک را یکی دیگر از اشکالات در کشور دانست و افزود: تا زمانی که برای کار کردن در عرصه اقتصاد و صنعت بخواهیم به بانک‌ها و تسهیلات آنها متکی باشیم، قطعا نمی‌توانیم انتظار پیشرفت مناسب و خوبی داشته باشیم.

وی به روحیه مردم یزد در پیشرفت اقتصاد و صنعت در گذشته اشاره کرد و افزود: در گذشته پیشینیان ما بدون اینکه وام و تسهیلاتی دریافت کنند، اقتصاد خود را به صورت خرد خرد به پیش می‌بردند و کم کم زمینه توسعه کسب و کار خود را فراهم می‌کردند.

نماینده ولی فقیه در استان یزد گفت: ترویج روحیه شراکت پذیری و فعالیت‌های مشارکتی یکی دیگر از مواردی است که می‌تواند اتکای صنعت و اقتصاد ما از بانک‌ها را بگیرد.

آیت‌الله ناصری یزدی خاطرنشان کرد: باید کاری کرد که مشکلات موجود در عرصه اقتصاد کشور رفع و بتوانیم با ایجاد تحول در سرمایه‌گذاری، صنعت، تجارت و به صورت کلی اقتصاد کشور، رونق در کشور ایجاد کنیم.

امام جمعه یزد با اشاره به اینکه این تحول علاوه بر اقتصاد باید در سایر عرصه‌های جامعه به وجود آید افزود: امام خمینی(ره) در روند خود برای پیروزی انقلاب اسلامی ایران، با سال‌ها تلاش یک تحول درونی ایجاد کردند و به گونه‌ای پیش رفتند که با وجود 40 سال از انقلاب، به واسطه همان تحول درونی همچنان مردم به ویژه جوانان از آرمان‌ها و ارزش‌های این انقلاب حفاظت و حراست می‌کنند.

وی در پایان گفت: عدم وجود این تحولات سبب شده که دانشجویانی که به دنبال کسب نمره و دریافت مدرک هستند زیاد و برخی اساتید هم در همین مسیر حرکت می‌کنند و الان این چنین مسائل سبب شده که یک فارغ‌التحصیل در رشته‌های دانشگاهی پس از فراغت از تحصیل مجبور به کارگری می‌شوند.

انتهای پیام/ص




Your Rating
Average (0 Votes)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


ویژه زنان ویژه زنان

نکات خانه داری نکات خانه داری