Navigation Navigation

محتوا محتوا

در نشست خبری اتاق اصناف یزد مطرح شد

بیشترین واحدهای بدون پروانه کسب،مربوط به صنوف لبنیات، املاک و طوّاف/برپایی نمایشگاه پائیزه در یزد


رییس اتاق اصناف یزد از برگزاری نمایشگاه پاییزه و عرضه مستقیم کالا از عصر امروز خبر داد.

به گزارش  یزد امـــــروزبه نقل از آوای اقتصاد، رییس اتاق اصناف یزد در نشست خبری امروز در میان اصحاب رسانه از برگزاری نمایشگاه پاییزه  و عرضه مستقیم کالا خبر داد و گفت: این نمایشگاه در سالن نمایشگاه‌ دائمی واقع در صفاییه از تاریخ 7 الی 16 شهریور ماه در ساعات 17الی 23 دایر خواهد بود.

محمد مهدی باغستانی با بیان این که این نمایشگاه دارای 218 غرفه است افزود: صنف پوشاک با 68 غرفه بیشترین تعداد را به خود اختصاص داده و علاوه بر این بقیه غرفه‌ها به ترتیب فراوانی به کیف و کفش، لوازم التحریر، مواد غذایی، خیاط و تولیدکننده پوشاک، لبنیات و سایر اصناف اختصاص داده شده است.

وی با اشاره به این که کلیه اجناس حدود 15 الی 20 درصد زیر قیمت بازار عرضه می‌شود تاکید کرد: تمامی غرفه‌داران در این نمایشگاه پروانه کسب دارند و بیشتر عرضه کنندگان کالا از تولیدکنندگان هستند.

باغستانی در خصوص غرفه‌داران بخش مواد غذایی گفت: حدود 15 شرکت از صنایع مختلف در نمایشگاه شرکت کرده‌اند که به صورت مستقیم به عرضه کالاهای خود می‌پردازند. این درحالی است که 10 غرفه مواد غذایی از سایر استان‌ها در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند

وی در خصوص نظارت بر کیفیت اجناس نمایشگاه اظهار داشت: همه غرفه‌داران یک روز قبل از آغاز کار نمایشگاه باید نمونه کلیه اجناس خود را جهت کارشناسی به اتاق اصناف آورده و قیمت کارشناسی برای آن ها مشخص شود. علاوه بر این بازرسین اتاق اصناف در قالب 5 تیم در طول برگزاری نمایشگاه بر کلیه غرفه‌ها نظارت دارند.

وی در خصوص دستگاه‌های کارت خوان برای غرفه‌ها گفت: غرفه‌داران برای داشتن دستگاه‌های کارت خوان باید مبلغی را نزد بانک مربوطه به صورت امانت ودیعه کنند که این امر باعث عدم رغبت غرفه‌داران برای گرفتن دستگاه‌های کارت خوان است.


مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف استان یزد در خصوص تاثیر برگزاری نمایشگا‌ه‌ها گفت: در مواقعی از سال مانند نیمه دوم شهریور ماه و اواخر سال تقاضا برای برخی کالاها افزایش می‌یابد که برگزاری نمایشگاه‌ها با عرضه مناسب از افزایش قیمت‌ها جلوگیری می‌کند.

حمید دره‌شیری با تاکید بر این که خواسته اصلی اصناف برگزاری حراج و فروش فوق العاده توسط واحدهای صنفی است افزود: چنان چه واحدهای صنفی در محل کسب خود به فروش فوق‌العاده بپردازند نیازی به برگزاری نمایشگاه نیست و صرفه‌های اقتصادی بیشتری برای آن‌ها خواهد داشت و این خواسته بارها با کسبه مطرح شده است اما متاسفانه اصناف از این طرح استقبال نمی‌کنند.


وی اظهار داشت: استان یزد با وجود آن که در بسیاری از شاخص‌ها در سطح کشور مطرح است متاسفانه بر خلاف سایر استان‌ها به علت عدم همکاری ارگان‌هاا و ادارات هنوز محل نمایشگاه دائمی به افتتاح نشده واین درحالی است که تا زمانی که نمایشگاه دائمی استان به بهره‌برداری نرسد امکانات لازم برای  برگزاری نمایشگاه فراهم نخواهد شد.

در نشست خبری امروزاعلام شد: در شهرستان یزد 21 هزار واحد صنفی با مجوز کسب و حدود 7 هزار واحد بدون مجوز کسب وجود دارد.

دره‌شیری در خصوص ساماندهی واحدهای بدون پروانه کسب توضیح داد: طرح ساماندهی واحدهای بدون پروانه کسب از سال 1392 شروع شده که طبق آخرین آمار 7 هزار واحد شناسایی و به اتحادیه‌ها معرفی شده‌اند. از این میزان 2 هزار واحد موفق به اخذ پروانه کسب دائم و 280 مورد پروانه کسب موقت، و حدود 600 نفر نیز در حال اخذ پروانه کسب هستند و مابقی افرادی که برای اخذ پروانه کسب اقدامی انجام نداده‌اند به دستگاه‌های اعمال کننده جرائم معرفی شده‌اند.

وی افزود:در پنج ماه اول سال جاری در کل استان نزدیک به 7800 فقره بازرسی توسط تیم‌های دو نفره در کل استان انجام شده است که در طی این بازرسی‌ها 3100 پرونده تخلفاتی تشکیل شده است.


مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف استان اعلام کرد: 530 فقره شکایت مربوط به واحدهای صنفی لبنیات بیشترین فراوانی شکایات را به خود اختصاص داده و بعد از آن صنف طوّافی دومین صنف از نظر فروانی شکایات با 570 پرونده، صنف پوشاک با 443 پرونده و صنف اغذیه و ساندویچ فروشی‌ها سومین و چهارمین صنف متخلف استان می‌باشند.

دره‌شیری ارزش ریالی کل پرونده‌های تشکیل شده را 2 میلیارد و 400 میلیون ریال دانست.

وی اصناف لبنیات، املاک و طوّافی را اصنافی با بیشترین واحدهای بدون پروانه کسب اعلام کرد.






آخرین اخبار آخرین اخبار