محتوا
تبصره 3 آب بها برای توسعه فاضلاب و بازسازی شبکههای آب شهری است
به گزارش یزدامروز، معاونت خدمات مشترکین و درآمد آب و فاضلاب یزد در رابطه با تبصره سه قبوض آب در گفت وگو با خبرنگار یزدآوا گفت: قانونی هست به نام قانون ایجاد تسهیلات برای طرحهای توسعه فاضلاب و بازسازی شبکههای آب شهری و هر آنچه که در حوزه بحث تبصره سه اتفاق افتاده بر اساس این قانون است و تبصره سه در این قانون پیشبینی شده است.
ابوالقاسم سهیلینیا اظهار داشت: در واقع برای بحث طرح توسعه فاضلاب و بازسازی شبکههای آب شهری و زیرساختها تبصره سه وجود دارد که در اختیار شورای شهر است و شورای شهر آن را بر اساس پیشنهاد شرکت آب و فاضلاب مصوب میکند و بعد به وزارت نیرو میرود، بعد از این بررسی و مقایسه میشود با تعرفهها و اگر تعرفه اضافهای وجود نداشته باشد مصوب و ابلاغ میشود و بعد از ابلاغ شدن قابلیت اجرایی پیدا میکند و مبلغ تبصره سه روی قبوض آب از مردم دریافت میشود.
وی با تأکید بر نقش افزایش تعرفه در صرفهجویی در مصرف آب خاطرنشان کرد: افزایش تعرفهها یک مقدار باعث مدیریت در مصرف آب میشود. متأسفانه با توجه به شرایط کم آبی که در حال حاضر وجود دارد و با توجه به بارندگیهای کمی که وجود داشته، وضعیت مناسبی برای سال آینده نداریم. در گذشته هم یعنی در یکی دو سال اخیر به خاطر خشکسالیها وضعیت خوبی نداشتهایم.
معاونت خدمات مشترکین و درآمد آب و فاضلاب یزد عنوان داشت: متأسفانه فرهنگ مصرف مردم به گونهای شده که مصارف بالا رفته است. یک خانواده 4، 5 نفره معمولی مصرف متوسطشان در سال یعنی میانگین مصرف 14 تا 15 مترمکعب است. البته در ماههای گرم و با توجه به استفاده از کولر این میزان مصرف به 25 مترمکعب هم میرسد. ولی افرادی هستند که از این میزان هم بیشتر مصرف دارند و بعضی از ملاحظات را رعایت نمیکنند و باعث میشود که مقداری مصرف بالاتر برود.
سهیلینیا اظهار داشت: این افزایش تعرفه شاید تا حدی باعث شود که مصارف هم کنترل شود و وقتی فرد میبیند که قرار است هزینه بیشتری را پرداخت کند، مصرف را مدیریت کند و قدری مصارف کمتر شود. البته تنها عامل در کاهش مصرف این مسئله نیست، اما یکی از عواملی است که میتواند موجب کاهش مصرف و به عبارت درست تر مدیریت در مصرف آب شود.
وی افزود: واقعیت این است که در شرایط فعلی چارهای جز صرفهجویی نداریم و اگر این اتفاق نیفتد و صرفهجویی نکنیم، با شرایطی که الان داریم سال آینده وضعیت خوبی نخواهیم داشت.
سهیلینیا با اشاره به اوضاع نامناسب آب در کل کشور گفت: چندی قبل رسانهها اعلام کردند که در تهران احتمال جیرهبندی آب وجود دارد، حتی چندین سال قبل بحث جیرهبندی آب نه تنها در تهران بلکه در خیلی از استانهای کشور مطرح بود و این جیرهبندی هم نه تنها در آب بلکه چون سدها آب ندارد قطعی برق را هم آقایان پیشبینی کردهاند. سد آب ندارد تولید نیروگاههای برق آبی هم شاید نتواند خوب کار کند لذا احتمال قطعی برق را هم مطرح کردهاند که البته امیدواریم این اتفاق نیفتد و انشاالله بارندگی در کشور داشته باشیم تا وضعیت بهتر شود.
انتهای پیام/