Navigation Navigation

محتوا محتوا

به مناسبت سالروز شهادت آیت الله دستغیب؛

ناگفته‌های امام‌جمعه ابرکوه از شهید آیت‌الله دستغیب


امام‌جمعه ابرکوه گفت: شجاعت شهید دستغیب زبانزد بود، چنانچه زمانی که مأموران شاه، طلاب را در مدرسه حکیم اسیر کرده بودند، با شنیدن خبر حرکت وی به‌طرف مدرسه، ما را رها و خودشان فرار کردند.

به گزارش یزدامروز به نقل از سرو ابرکوه، امروز سالروز شهادت آیت اله سیدعبدالحسین دستغیب سومین شهید محراب به دست منافقان است.

5 سال افتخار شاگردی وی را داشتم
در همین خصوص حجت‌الاسلام سید ابراهیم حسینی امام‌جمعه ابرکوه یکی از شاگردان ایشان در شیراز، در گفتگو با خبرنگار سرو ابرکوه بابیان خاطراتی از این شهید اظهار کرد: ازآنجاکه مرحوم پدرم با آن شهید بزرگوار مراوده داشت، از نیمه دوم سال 1353 در سن چهارده‌سالگی افتخار شاگردی در محضر وی نصیبم شد و به مدت 5 سال کسب تلمّذ کردم و از خرمن معنوی و اخلاقی شهید، خوشه‌ای چیدم.

حجت‌الاسلام حسینی عنوان کرد: رابطه پیوندی با آیت اله داشتم و متقابلاً محبت خاصی به بنده داشتند. هر روز برای نماز جماعت از خانه تا مسجد را پیاده‌روی می‌کرد و من بیشتر اوقات سعی می‌کردم پس از تعطیل شدن از مدرسه، وی را از محله گود عربان تا مسجد جامع عتیق همراهی کنم.

کلام دل‌نشین و توصیه‌های آیت اله راه سعادت است
حسینی تصریح کرد: تمام لحظه‌به‌لحظه این چند سال که خدمت وی بودم، برایم خاطره است. کلام دل‌نشین، درس‌های اخلاق، توصیه‌ها، حکمت‌های الهی شهید که در اوج ارشاد، هدایت و راهکار کسب سعادت بود، همچنان در گوشم طنین‌انداز است.

فضای شهر موجب می شد هفته به هفته در شهر تردد نکنیم
وی گفت: نفس معنوی و توصیه‌های اخلاقی آیت اله آن‌گونه در وجود ما اثرگذار بود، که در زمان طاغوت که فرهنگ ابتذال غرب بر شهر شیراز سایه افکنده بود، شاگردان وی اگرچه در اوج جوانی بودیم ولی چنان مقید به قیود دینی و اخلاقی شده بودیم، که حاضر نبودیم هفته‌به‌هفته در شهر تردد کنیم و غالباً در مدرسه علمیه می‌ماندیم. زیرا بیرون رفتن برایمان حکم ارتکاب به گناه داشت.

امام‌جمعه ابرکوه با اشاره به روحیه شجاعانه شهید دستغیب افزود: زمانی پس از سخنرانی وی علیه شاه در مسجد جامع، تظاهرات کردیم و تعدادی از طلبه‌ها توسط نیروهای شاه دستگیر شدند. آنها را زیر شکنجه وادار به لو دادن دیگر طلاب کردند ولی چیزی دستگیرشان نشد، برای همین خودشان به مدرسه آمدند.

با شنیدن خبر حرکت آیت اله دستغیب، مأموران شاه طلاب را رها و فرار کردند
حسینی خاطرنشان کرد: مأموران در مدرسه علمیه حکیم، همه را به‌صف کردند و تهدید به شلیک رگبار کردند تا طلبه‌هایی که در تظاهرات شعار می‌دادند خودشان را معرفی کنند. در همین حین وقتی خبر این جریان به آیت اله دستغیب رسید، به سمت مدرسه حرکت کرد.

شاگرد آیت اله دستغیب ادامه داد: وقتی خبر حرکت آیت اله به‌طرف مدرسه، توسط طلاب پخش شد و به گوش مأموران رسید بلافاصله ما را رها کردند و خودشان فرار کردند.

مسجد جامع عتیق؛ پایگاه انقلاب در شیراز شد
وی با تأکید بر اینکه این شهید بزرگوار در کمتر سخنرانی بود که شاه و عواملش را محکوم نکند، گفت: تا آخرین لحظه عمر هیچ‌گاه دست از مبارزه برنداشت و همیشه مدافع حق مظلومان و مستضعفان بود. مرکز فعالیت وی مسجد جامع عتیق بود، آن‌گونه که این مسجد پایگاه انقلاب در شیراز شد.

حلقه اتصال شهید دستغیب و شهید صدوقی بودم
حسینی بیان کرد: در جریان انقلاب حلقه اتصال آیت اله دستغیب و شهید آیت اله محمد صدوقی در یزد بودم. در مواردی که به استان یزد می‌آمدم پیام‌های آنها و اوضاع‌واحوال فضای استان فارس و یزد و همچنین فعالیت های انقلابی مردم را برای هر دو آنها گزارش می کردم.

امام‌جمعه با اشاره به اینکه یزد سومین شهر انقلاب بود و پس از دهم فروردین 57 شهر شیراز نیز به اوج رسید، اذعان کرد: سرانجام آیت‌اله دستغیب در روز جمعه ۲۰ آذرماه ۱۳۶۰ در حالی که راهی محل برگزاری نماز جمعه بود، هدف یک حملۀ تروریستی قرار گرفت و به درجه رفیع شهادت رسید.

انتهای پیام/ ف






آخرین اخبار آخرین اخبار