Navigation Navigation

محتوا محتوا


3 هزار یزدی به بیماری‌های روانی مبتلا هستند


اختلالات روانی یکی از بیماری‎‎های مبتلابه جوامع است ولی نگاه نامناسبی که در جامعه به این نوع بیماران وجود دارد، این قبیل افراد را با چالش‎‎های متعددی مواجه می‎‎کند.

به گزارش یزدامروز؛ اختلالات روانی یکی از بیماری‎‎های مبتلابه جوامع است ولی نگاه نامناسبی که در جامعه به این نوع بیماران وجود دارد، این قبیل افراد را با چالش‎‎های متعددی مواجه می‎‎کند.

این بیماران در صورت ابتلا به نوع مزمن بیماری نیازمند بستری و درمان بلندمدت هستند ولی در صورت ابتلا به اختلالاتی مانند اضطراب و افسردگی با شیوه‎‎های درمانی معمول بهبود می‌یابند. نوع دوم این بیماری یک نفر از چهار نفر افراد جامعه را درگیر خود می‌کند ولی نوع حاد و مزمن این بیماری کمتر از یک درصد جامعه را شامل می‌شود که با مشکلات زیادی در جامعه روبه‌رو هستند و نیاز به هزینه‎‎های زیادی برای درمان دارند. 3 دهم جمعیت استان را بیماران روانی تشکیل می‌دهند ولی از 3 هزار نفر آنها 2700 نفرشان زیر پوشش بهزیستی قرار دارند.

نگاه منفی جامعه

یک شهروند یزدی می‌گوید: بیماران روانی از متن جامعه هستند ولی نگاه مردم به این بیماران منفی است و این در حالی است که برچسب بیمار روانی زدن به آنها و نحوه برخورد جامعه و خانواده با این بیماران منجر به حادتر شدن بیماری آنها می‌شود.«رضا علوی» بیان می‌کند: بسیاری از افراد با کمترین ناخوش احوالی به سراغ متخصص می    روند ولی بیماران دچار مشکل روانی به دلیل ترس از نگاه منفی جامعه و انگی که به این بیماران زده می‌شود از مراجعه به روانشناس امتناع می‌کنند.وی می‌افزاید: معمولاً افراد مبتلا به بیماری‎‎های روانی در صورت بستری پس از بهبودی با نگاه‎‎های منفی جامعه مواجه می‌شوند و مورد بی‌توجهی جامعه قرار می‎‎گیرند و حتی گاهی آنها را دیوانه خطاب می‌کنند.

دلایل اختلالات روانی

رئیس دفتر توانبخشی اجتماعی و مراقبتی بهزیستی استان می‌گوید: براساس آمارهای جهانی بیش از 3 دهمدرصد از جمعیت جامعه درگیر بیماری‌های روانی هستند ولی در حالی که در استان 3 هزار نفردرگیر این بیماری‎‎ها هستند، 2700 نفر از خدمات بهزیستی بهره می‎‎گیرند. «مهدی حاتمی» می‎‎گوید: طبق بررسی‎‎های انجام شده، بیشترین عامل ابتلای مردان یزدی به بیماری روانی، مهاجرت آنها برای کار، تحصیل و مواردی مشابه است و عمده عامل ابتلای زنان یزدی به این بیماری نیز از دست دادن نزدیکان درجه یک خود و عدم تحمل این حادثه تلخ است. به گفته وی، عوامل دیگر ابتلای افراد به این بیماری عوامل ارثی، محیطی و فقر اقتصادی است که در بروز اختلالات روانی تاثیرگذار است.

درمان بیماران با محوریت خانواده

حاتمی با بیان این که بهزیستی برای درمان و بهبود این بیماران با برنامه‌های روانپزشکی و دارویی به این نوع بیماران خدمت ارائه می‌دهد، اظهار می‎‎کند: البته بهزیستی در نظر دارد تا جایی که ممکن است این بیماران در کنار خانواده و با درمان‌های دارویی درمان شوند و از نگهداری آنها در مراکز شبانه‎روزی پیشگیری شود. وی با بیان این که بر همین اساس نیز برنامه‎های نگهداری در مراکز روزانه، ویزیت در منزل و درمان مبتنی بر خانواده در دست اقدام است، می‎‎گوید: بیماران بعد از انتقال به مراکز روزانه نیز به کارگاه‎‎های حرفه‎‎آموزی منتقل می‌شوند تا دوران درمان بیماری را راحت‎‎تر سپری کنند.

حاتمی معضل امروز جامعه را وضعیت بیماران روانی ذکر می‎‎کند و ادامه می‎‎دهد: از نگاه بهزیستی، بیماران روانی افرادی هستند که حداقل 2 یا چند بار در بیمارستان روان پزشکی بستری شوند یا طبق دفترچه بیمه، 2 سال داروهای خاص بیماران عصبی را مصرف کنند. وی از وجود 4 مرکز روزانه تحت پوشش بهزیستی خبر می‎‎دهد که ‎‎اکنون به 150 بیمار روانی خدمات ارائه می‎کنند. به گفته وی، در این نوع مراکز، خدمات درمانی از سوی افراد آموزش دیده از بستگان یا نزدیکان بیمار ارائه می‌شود و هدف از این طرح نیز توانمندسازی مهارت‎‎های اجتماعی و سلامت روانی بیماران است. این مسئول عنوان می‎‎کند: بهزیستی در این طرح برای تامین هزینه‎‎های دارو و درمان و همچنین توانبخشی بیمارانی که در خانه نگهداری و درمان می‌شوند، کمک هزینه ماهانه پرداخت می‌کند.

حاتمی با اشاره به مزیت‌های این طرح، بیان می‌کند: طرح نگهداری بیماران در خانه علاوه بر کاهش هزینه‎‎های نگهداری بیماران در مراکز شبانه‌روزی، منجر به توانمندسازی این بیماران در کنار خانواه یا در مراکز روزانه می‎‎شود.

شرایط نگهداری بیماران

رئیس دفتر توانبخشی اجتماعی و مراقبتی بهزیستی استان بیان می‌کند: علاوه بر تبعات درمان این بیماران در مراکز شبانه‌روزی بهزیستی، به ازای درمان هر فرد در مراکز شبانه‌روزی می‎‎توان 5 نفر را در مراکز روزانه درمان کرد.

حاتمی با بیان این که مراکز شبانه‌روزی بهزیستی با همکاری بخش خصوصی اداره می‌شوند، اظهار می‎‎کند: این نوع مراکز غالباً بیمارانی را که فاقد سرپناه یا مهارت‌های لازم برای اداره امور زندگی خود هستند یا خانواده آنها قادر به نگهداری از آنها نیستند برای درمان نگهداری می‎‎کنند.

اشتغال و توانمندسازی 100 بیمار روانی

رئیس دفتر توانبخشی اجتماعی و مراقبتی بهزیستی استان بیان می‌کند: هدف بهزیستی از پوشش و ارائه خدمات به بیماران روانی، توانمندسازی این بیماران در جامعه است تا بتوانند با بهبودی و در سلامت کامل خودکفا و شاغل شوند.

«مهدی حاتمی» می‌افزاید: تاکنون با برنامه‎‎های درمانی و آموزشی که به مدت 6 سال در بهزیستی برای بیماران روانی اجرا شده است، 100 نفر از این بیماران توانمند  شده اند و اکنون در جامعه شاغل هستند.

انتهای پیام/

همشهری
 






آخرین اخبار آخرین اخبار