محتوا
300 مدیر یزدی برای مقابله با بحران آموزش دیدند
به گزارش یزدرسا، هادی هادی نسب در خصوص ظرفیت و توانایی استان در مقابل با حوادث و بلایای طبیعی گفت: مدیرت بحران وظیفهاش آمادگی دستگاهها در زمان بحران است، 14 کارگروه در این زمینه در استان وجود دارد که در شاخههای متفاوت فعالیت دارند و در زمان بحران به مقابله با آن میپردازند.
وی با بیان اینکه فعالیتهای مدیریت بحران در چهار بعد پیشبینی، پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی و بازتوانی صورت میگیرد، افزود: استان یزد در زمینه آموزش مقابله با بحران پیشگام بوده است و در این زمینه استان آمادهای محسوب میشود. مانورهایی است که طی سال انجام میگیرد و دستگاهها برای ارزیابی توان خود در این زمینه فعالیت و زبان فهم مشترک بین خود را پیدا میکنند.
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد گفت: دورههای آموزشی برای مدیران برگزار شد که در قالب آموزشهای غدیر انجام گرفت، سال گذشته 300 نفر از مدیران استان و شهرستانها را در شهرستان بافق جمع کردیم و سه شبانهروز آموزش دیدند و اکنون نیز در دستور کارداریم که به زودی آموزش تعداد مدیرانی که جدیداً منصوب شده و ردیف بعدی مدیران را شروع کنیم به این منظور که مجموعه مدیران بتوانند زبان فهم مشترکی پیدا کنند تا در زمان بحران بتوانند هماهنگ شوند و در کمترین زمان ممکن آن را مدیریت کنند.
هادی نسب با بیان اینکه تصمیمگیری در زمان بحران مشکل است، تصریح کرد: نگاه عمده مدیریت بحران این است که در زمان بحران بتواند تصمیم خوبی بگیرد و سعی بر این است که بتوان در قالب این آموزشها و مانورها مدیران دستگاهها آماده باشند و وسایل و لوازم نیز آماده برای مقابله با بحران باشد.
وی با بیان اینکه 34 دستگاه به طور مستقیم عضو شورای مدیریت بحران هستند، افزود: این دستگاهها در زمان بحران باید پای کار بیایند و در زمان بحران قوانین و ضوابط این اجازه را میدهد که کلیه دستگاهها در اختیار مدیریت بحران قرار گیرد.
وی با بیان اینکه خشکسالی و وجود ریزگردها و طوفانها بیشترین بحران و بلایایی است که استان یزد با آن مواجه است، افزود: در زمینه شکستن لوله آب انتقالی آب به یزد شرکت آب منطقهای متولی این کار است و در زمینه کارگروهها و کمیتههایی که تشکیل میشد تصمیمگیری انجام میشود و مدیریت بحران در این مواقع در خصوص لوازم و ادوات مورد نیاز پشتیبانی را انجام میدهد.
هادی نسب با اشاره به بحران خشکسالی و بحران آب گفت: باید زیرساختها آماده شود، باید مدیریت مصرف آب انجام شود کمیتههایی هست که هفتهای یک یا دو بار در استانداری تشکیل میشود و در این زمینه جهاد کشاورزی، سازمان صنعت معده تجارت و.. مکلف شدهاند در طرح چهار پنج سالهای میزان مصرف آب خود را به حداقل برسانند.
وی ادامه داد: انتظار بارانهای شدید را میتوان برای استان داشت بنابراین باید سیلبندها و سدبندها را در روستاها و بالادستها ایجاد کرد که در زمینه خوب کار شده است اما متأسفانه در شهرها مخصوصاً شهر یزد به دلیل اینکه مسیرهای قدیمی عمدتاً مسدود شده و یا اینکه مسیرها تغییر کاربری پیدا کرده شهرداری و آب منطقهای آمادگی لازم را ندارد که باید مدیریت آن انجام شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان یزد با بیان اینکه بافت تاریخی یزد را بیشتر زلزله تهدید میکند، عنوان کرد: چنانچه زلزله با ریشتر بالا رخ دهد نه تنها بافتهای تاریخی بلکه ساختمانهای که جدید نیز ساخته شدهاند در خطر هستند، ماهیانه و روزانه یزد در معرض ریشترهای کم قرار دارد ولی چنانچه زلزله با ریشتر بالا رخ دهد بافت تاریخی یزد مقاوم در برابر زلزلههای پنج و نیم ریشت رو بالاتر نیست.
هادی نسب افزود: البته دستگاهها هماهنگیهایی را در زمینه بافت تاریخی انجام دادهاند و با وجود کمبود امکانات و بودجه فعالیتهایی خوبی صورت گرفته و جلسات متعددی برگزار شده است و با توجه به رخ دادن حوادثی چون آتشسوزی در بافت تاریخی طرحهایی را در دست اجرا داریم که بتوانیم در زمینه لوازم و ادواتی که بتواند در بافت تاریخی فعالیت کند و مانور بدهد اقدام بشود ولی در زمینه بحران سیل و زلزله توانایی بیشتری نیاز است و طرحهای بیشتری باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به برنامههایی که برای ارتقا و آمادگی بیشتر مدیریت بحران باید صورت گیرد، عنوان کرد: بیشتر اقدامات در زمینه آمادگی مردم و دستگاهها در مقابله با بحران بوده است، با توجه به اینکه مقاوم نبودن زیرساختها موجب خرابی خواهد شد بیشترین آموزشی که به مردم داده شده این است که مردم در این مواقع خروج اضطراری خوبی داشته باشند و در مرحله اول جان خود را نجات دهند و دستگاهها نیز در قابل مانورها آموزش میبینند که بتوانند در زمان بحران بهترین عملکرد را داشته باشند.
وی تصریح کرد: در خصوص لوازم و ادوات نیز به طور کامل برای مواقع بحرانی تجهیز نیستیم و ادوات و لوازم دولتی خیلی پاسخگوی زمان بحران نیست باید بانک اطلاعاتی از لوازم و ادوات وجود داشته باشد تا بتوان در مواقع بحران آنها را پای کار آورد، در این زمینه سمنها و تشکلهای مردمی نیز خیلی فعال نشدهاند و در این زمینه ضعف وجود دارد که باید اقدام شود.
انتهای پیام/