Navigation Navigation

محتوا محتوا

معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان یزد:

60درصد بی سوادان استان یزد را اتباع بیگانه و معلولان آموزش ناپذیرتشکیل می دهند/اعطای وام 20میلیونی به سوادآموزان/بریل کردن کتاب سوادآموزی، از افتخارات یزد


معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان یزد نرخ باسوادی در استان را بیش از 97 درصد خواند و با اشاره به تعداد 25573 نفری بی‌سوادان استان خاطرنشان کرد: البته از این تعداد 2650 نفر در حال آموزش هستند و در حدود 60 درصداز افراد باقی‌مانده را هم اتباع بیگانه و معلولین آموزش ناپذیر تشکیل می‌دهند.

معاون سوادآموزی اداره کل آموزش‌وپرورش استان یزد در مصاحبه اختصاصی با یزد امــــــروز؛ با تبریک هفته سوادآموزی گفت: فرمان حضرت امام خمینی (ره) در 7 دی 58 از دوجنبه اختصاصات و نتایج قابل‌ بررسی است.

اختصاصات و نتایج فرمان امام خمینی (ره)

مرآت امین الرعایا احتساب سوادآموزی به‌عنوان حقوق اولیه مردم و تحقق عدالت آموزشی، ضمانت حفظ استقلال کشور توسط سوادآموزی، جهت‌گیری سوادآموزی در راستای کاهش نابرابری اجتماعی، ملی شدن سوادآموزی و افق دید امام قبل از اجماع جهانی در خصوص سوادآموزی را از اختصاصات فرمان ایشان دانست و افزود: در سال 1355 شاخص باسوادی گروه سنی 6 سال به بالا 50 درصد بوده که در سال 90 به 84/7 درصد در سطح کشور 87/78 درصد در سطح استان رسیده است.

وی ادامه داد: در سال 1355 شاخص باسوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال 48 درصد و در سال 90 در سطح کشور 92 درصد و در استان 95/1 درصد رسیده است.

امین الرعایابا با اعلام منفی بودن شاخص اختلاف سواد بین شهر و روستا و اختلاف سواد بین زن و مرد در استان یزد گفت: در سال 1355 اختلاف سواد بین شهر و روستا و زن و مرد درکشوربه ترتیب 38 و 28 درصد بوده که در سال 90 این رقم به ترتیب به 8 و 3 درصد تقلیل یافته است.

60درصد بی سوادان استان یزد را اتباع بیگانه و معلولان آموزش ناپذیرتشکیل می دهند

وی نرخ باسوادی در استان را بیش از 97 درصد خواند و با اشاره به تعداد 25573 نفری بی‌سوادان استان خاطرنشان کرد: البته از این تعداد 2650 نفر در حال آموزش هستند و در حدود 60 درصداز افراد باقی‌مانده را هم اتباع بیگانه و معلولین آموزش ناپذیر تشکیل می‌دهند.

اعطای وام 20میلیونی به سوادآموزان

معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان از اعطای وام قرض‌الحسنه 20 میلیون ریالی به سوادآموزانی که بتوانند درخواست وامشان را خود بنویسند خبر داد و اظهار داشت: نهضت سوادآموزی در راستای تشویق بی‌سوادان به آموزش، برای آنان جایزه نقدی در نظر گرفته که برای افرادی که تا پایان سال 94 اقدام به سوادآموزی کنند 20 درصد مبلغ سرانه سوادآموزی افرادی که به‌صورت خودآموز به باسواد شدن مبادرت کنند 100 درصد آن پرداخت می‌شود.

امین الرعایابا سرانه آموزش هر فرد در هر دوره (4 تا 6 ماه) را 7 میلیون و 350 هزار ریال عنوان کرد.

عدم صدوروتمدید گواهینامه و پروانه کسب افراد بی‌سواد 

وی در خصوص علت تمدید نشدن گواهینامه و پروانه کسب افراد بی‌سواد گفت: بر اساس مصوبه سال گذشته هیئت دولت مبنی بر محدود ساختن بی‌سوادان، صدور و تمدید پروانه کسب و گواهینامه برای این افراد صورت نخواهد گرفت و مستمری‌بگیران کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی نیز باید نسبت به سوادآموزی تا پایان سال جاری اقدام کنند.

معاون سوادآموزی آموزش‌وپرورش استان درباره تعداد و وضعیت شغلی آموزش‌دهندگان در حوزه سوادآموزی استان اظهار داشت: چون در حال حاضر هر فرد توسط یک معلم پشتیبانی می‌شود و یا برخی افراد به‌صورت خودآموز آموزش می‌بینند آمار دقیقی از معلمان وجود ندارد.

امین الرعایابا اضافه کرد برای این افراد برخلاف سابق جایگاه استخدامی وجود نداشته و حقوق آن‌ها نیز بر اساس سرانه تعریف‌شده در دوره پایه 7 میلیون و 350 هزار، دوره تحکیم یک‌میلیون و 200 هزار و دوره انتقال 8 میلیون ریال است.

بریل کردن کتاب سوادآموزی،ازافتخارات یزد

امین الرعایا با اعلام این مطلب که یکی از افتخارات استان یزد بریل کردن کتاب سوادآموزی است درباره وضعیت سوادآموزی نابینایان استان هم گفت: در سال گذشته 3 نفر از روشن‌دلان باسواد شده‌اند و امسال نیز 5 نفر از این عزیزان توسط یک روشن‌دل باسواد مشغول به سوادآموزی هستند.
 






آخرین اخبار آخرین اخبار