محتوا
«شولی» بخورید تا گرفتار بیماری های گوارشی نشوید!
به گزارش یزدامروز به نقل از ایرنا، «شولی» نوعی سوپ سنتی یزد است که برای پخت آن از محصولاتی چون چغندر با برگ، شوید تازه یا خشک، عدس، نخود، پیاز داغ، نعناع داغ فراوان، در صورت تمایل سیرداغ، آرد، سرکه، نمک، فلفل و زردچوبه و گاهی شیرینیجات(پس از پخت) استفاده می شود.
دکتر حسن مظفری در این زمینه بیان داشت: شولی، نوعی سوپ محلی و سنتی یزد است که در مقایسه با سایر سوپها ارزش غذایی بهتری دارد. محصولاتی که برای پخت شولی استفاده می شود دارای یکسری ویژگی های غدایی خاص هستند.
این عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اضافه کرد: شولی، سوپی است که به دلیل استفاده از آرد گندم، پیاز داغ، برخی سبزیجات و چغندر می تواند دارای فیبرهایی باشد که روی عملکرد دستگاه گوارش موثر است و عملکرد حرکتی دستگاه گوارش را بهبود می بخشد.
وی یادآور شد: همچنین به دلیل استفاده از برخی حبوبات، از پروتئین لازم هم برخوردار است و در مجموع، شولی، پیش غذایی است که از یک سو حاوی انرژی است و استفاده از آن برای افراد دارای اضافه وزن نگران کننده نیست و از طرفی به دلیل امتیازات غدایی، یک دسر مناسب محسوب می شود.
دکتر مظفری به استفاده از این سوپ سنتی در فصول مختلف سال اشاره کرد و گفت: مصرف شولی در فصول مختلف شاید به دلیل جذابیت مصرف آن باشد ولی مصرف آن بیشتر در فصل زمستان است.
وی به کم هزینه بودن و پخت ساده شولی هم اشاره کرد و افزود: شولی از جمله مواد غذایی سنتی یزدی است که اقوام را به همین بهانه یعنی پخت و صرف شولی، دور هم جمع می کند.
این متخصص تغذیه، همچنین به وجود مایعات زیاد در شولی اشاره کرد و اظهار داشت: این مایعات، آب مورد نیاز بدن را تامین می کند که از جمله راهکارهای مقابله با یبوست است و به همین دلیل افراد نباید نگران زیاده روی در مصرف آن باشند.
انتهای پیام/
Related Assets:
- عکس/بالاخره «آزاده نامداری» ظاهر شد!
- تب واردات خودرو خارجی تند شد + جدول
- شولی یزدی چیست؟
- نظافت مسیر پیادهروی اربعین توسط سه هزار داوطلب/حضور فعال یزدی ها در طرح «جای پای یار»
- جشن تولد یک نماینده برای صفحه اینستاگرامش و واکنشهای کاربران +تصاویر
- کارگران «گسترش آهن راه» اردکان هم اعتصاب کردند +تصاویر
- بیش از ۲۳ هزار کلاس اولی در یزد روانه مدارس میشوند