محتوا
آب؛اصلی ترین و حیاتی ترین نیاز استان یزد/متاسفانه همچنان شاهد افتتاح صنایع پر آبخواه و آلاینده در استان هستیم
یزدامروز؛ درآستانه تشکیل کابینه دولت دوازدهم وتاکید رئیس جمهور محترم به وزرای دولت مبنی بر عمل به وعده ها و مرتفع کردن مشکلات کشور به سراغ محمد صالح جوکار رفتیم تا ضمن بررسی مشکلات و نیازهای استان، آنان را به گوش دولتمردان برسانیم.
نماینده سابق مردم یزد و اشکذردرمجلس شورای اسلامی مهمترین نیازهای استان یزد را انتقال آب و رسیدگی به صنعت،اشتغال،محیط زیست،حاشیه نشینی و فرهنگ استان عنوان کرد و گفت: البته اصلی ترین و حیاتی ترین نیاز استان مسئله آب است.
جوکار افزود: آب منشاء حیات بوده و غالبا تمدن های بشری در کنار آب تشکیل شده و هرکجا آب وجود داشته جوامع شکل گرفته است.
وی با اشاره به پیوند عمیق رشد فرهنگ جوامع با آب اظهار داشت: مردم یزد از سالیان دور با سختی و با تلاشی وصف ناپذیر به این گوهر الهی دست پیدا کردند و با وجود کمی مقدار آب در این سرزمین کویری، تمدن،معماری و فرهنگ غنی یزد را رقم زده اند.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس نهم افزود: به نظر می رسد با عدم تحقق وعده رئیس جمهور در زمینه اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به فلات مرکزی و استان یزد و همچنین عدم تامین بودجه فاز دوم خط انتقال آب از زاینده رود به استان، علی رغم هیاهوی مسئولان در زمینه بحران آب عزم جدی برای حل آن وجود ندارد بنابراین مسئولان استان وظیفه دارند نسبت به تا مین بودجه انتقال آب کمرهمت بسته و به جای اینکه بودجه های بادآورده را در جاهای دیگری هزینه کنند صرف پروژه آب رسانی کنند چرا که در صورت سهل انگاری در این زمینه، استان یزد در آینده دچار مشکلات عدیده ای خواهد شد.
جوکار با تاکید براین نکته که مسئولان باید حل مسئله آب را در اولویت برنامه های خود قرار دهند اظهار داشت: رفتار دوگانه مسئولان در مواجهه با بحران آب ظلمی آشکار به مردم است.
نماینده سابق یزد در مجلس، حرکت استان به سمت صنایع کم آبخواه(هایتک) و حمایت از شرکت های دانش بنیان را دومین نیاز استان بیان کرد و گفت: استان یزد از دیربازیکی از قطب های صنعت کشور به ویژه در صنعت نساجی به شمار می رفت که متاسفانه امروز شاهد تعطیلی یکهزار و 300واحد صنعتی در استان هستیم.
جوکار خاطرنشان کرد: بیشترین حجم آب استان در صنایع پرآبخواه مصرف می شود و همچنان شاهد افتتاح این گونه صنایع در استان هستیم اما ضروری است که نگاه مسئولان استان به سمت صنایع کم آبخواه و شرکت های دانش بنیان و حمایت از آنان معطوف شود که از نظر درآمد نیز درآمد بیشتری نسبت به صنایع فعلی برای استان دارند.
وی ارائه تسهیلات ارزان قیمت به صنایع نیمه تمام وتعطیل که به علت کمبود نقدینگی دچار بحران شدند را تنها راه حل برون رفت استان از شرایط فعلی اقتصادی دانست و گفت: اشتغال و رفع بیکاری از نیازهای ضروری هر جامعه ای است که استان یزد نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با وجود ظرفیت های عظیمی که در استان وجود دارد می توان با تامین نقدینگی صنایع مشکل بیکاری را حل کرد.
رئیس سابق مجمع نمایندگان استان استخراج معادن بدون اختصاص سهمی از درآمد آن به استان را مصداق بی عدالتی عنوان کرد و ابراز داشت: اگر مسئولان ما به جای صادرات محصولات خام معادن نظیر خاک و سنگ به کشورهای دیگر و ایجاد اشتغال برای آن کشورها به دنبال فراوری این محصولات در کشور و صادرات آنها بودند هم در زمینه اشتغال برای جوانان استان اقدام شایسته ای صورت می گرفت و هم درآمد بیشتری عاید کشور می شد پس واضح است که درصدی از این درآمد باید به استان اختصاص یابد تا مردم یزد نیز از این معادن منفعتی داشته باشند.
جوکار حل چالش محیط زیست در استان را نیز از دیگر نیازهای این خطه کویری عنوان کرد و اظهار داشت: متاسفانه بخش اعظمی از صنایع ما دارای آلایندگی است و همانگونه که قبلا گفتم هنوز هم شاهد افتتاح این صنایع آلاینده هستیم البته به نظر می رسد در این زمینه حقوق مردم با اغماض نادیده گرفته می شود و اگر بخواهیم حق مردم را رعایت کنیم باید به سمت گسترش صنایع پاک قدم برداریم.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس نهم توجه ویژه به حاشیه نشینی و جلوگیری از رشد آن را از دیگر نیازهای استان برشمرد و اذعان داشت: حاشیه نشینی یکی از معظلات اجتماعی و جدی ماست که بر فرهنگ و هنجارهای ما تاثیر گذار بوده و می تواند در آینده خطر آفرین باشد.
وی حاشیه نشینی را ناشی از عدم توازن در درآمدهای مردم دانست و گفت: زمانی که در برخی شهر ها فضای کسب و کار وجود نداشته باشد مردم به سمت کلانشهر ها هجوم آورده و چون در کلانشهرها قیمت زمین و مسکن بالاست مردم به حاشیه ها سوق داده شده و با وجود مشکلات فراوانی که در حاشیه شهرها از قبیل نداشتن امکانات اولیه شهری،عدم سند مالکیت زمین ها وجود دارد افراد در این مناطق سکونت می کنند بنابراین مسئولان باید دقت داشته باشند که این مسئله در دراز مدت برای استان بحران آفرین خواهد شد.
انتهای پیام/ح
Related Assets:
- چند نکته در مورد پروژه انتقال آب خلیج فارس به یزد
- چرا به امام جواد (ع) باب الحوائج میگویند؟
- ضرورت پیاده سازی اخلاقیات در رسانه های اجتماعی/در رسانه های جدید سرعت انتشار خبر مهم تر از صحت آن است
- وقف منزل مسکونی2 میلیاردی توسط زوج اشکذری
- انقلاب درگیر جنگ تمام عیار فرهنگی است
- طبق قانون وزرا و رییس جمهور باید لیست اموالشان را ارائه کنند
- هیچکس حق ندارد در قبال درخواست بازدیدهای نظامی کوتاه بیاید/ بدعهدی آمریکا در برجام بر جهانیان روشن شد
- انتشار«بازی تک تیر انداز: عملیات انتقام»/ کاربران ایرانی مدافع حرم میشوند+ تریلر
- توصیههای رهبری؛نقشه راه دولت دوازدهم/ ضرورت توجه به اسناد بالادستی کشور
- ششمین جشنواره بین المللی فیلم سبز در یزد برگزار می شود
- شیرین کردن و انتقال چندصد کیلومتری آب در دنیا معمول نیست اما یزد پیگیر آن است
- «جوکار» درپیگیری مسائل استان جدی تر از «موسوی» بود