Navigation Navigation

محتوا محتوا

نائب رئیس هیأت امناء ستاد دیه استان یزد خبر داد

اجرای طرح «پابند الکترونیک» به صورت پایلوت در یزد/برای آزادی زندانیان جرائم غیرعمد در استان 24 میلیارد تومان نیاز است


ذوالفعلی نژاد تعداد کل زندانیان غیر عمد در استان یزد را در حال حاضر 164 نفر عنوان کرد و گفت: مجموع بدهی این تعداد قریب به 29 میلیاردتومان هستند که 5 میلیاردتومان آن با رضایت شاکیان تأمین‌شده است.

 به گزارش خبرنگار یزدامروز؛ نائب رئیس هیأت امناء ستاد دیه استان یزد پیش از ظهر امروز در نشست خبری بابیان اینکه زندانی شدن افراد عمداً و سهواً آسیب‌های روحی و اجتماعی را برای خانواده‌های آنان در پی دارد گفت: در سال 1369 باهمت شهید لاجوردی ستاد رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند باهدف امداد افرادی که ناخواسته به زندان افتادند شکل گرفت که کار خود را رسماً در سال 1374 آغاز کرد.

رضا ذوالفعلی نژاد افزود: این ستاد فعالیت خود را در سال 1383 در استان یزد آغاز کرده و مهم‌ترین وظیفه آن تغییر نگرش و دیدگاه مردم نسبت به زندانیانی است که مرتکب جرائم غیر عمد نظیر تصادفات، چک بلامحل به‌جز کلاه‌برداری، مهریه و غیرو شده و ناخواسته وارد زندان شدند.

مدیرکل زندان‌های استان تصریح کرد: البته در سال‌های گذشته اقدامات خوبی در این زمینه انجام‌شده و از ابتدای فعالیت این ستاد در استان تاکنون 1241 نفراز زندانیان نیازمند به کانون خانواده‌های خود بازگشتند.

وی در ادامه بابیان اینکه ستاد دیه استان از آغاز فعالیت خود تاکنون بالغ‌بر 83 میلیاردتومان از دیون زندانیان نیازمند را تأمین کرده است گفت: بیش از 45 میلیاردتومان آن از طریق رضایت خود شکات حاصل‌شده و بیش از 37 میلیاردتومان نیز از طریق ستاد پرداخت‌شده است.

ذوالفعلی نژاد خاطرنشان کرد: در سال گذشته نیز تعداد 156 زندانی با مجموع بدهی 20 میلیاردتومان از زندان آزاد شدند که از این مبلغ بیش از 9 میلیاردتومان با رضایت شکات و بیش از 10 میلیاردتومان هم توسط ستاد پرداخت‌شده است.

نائب رئیس هیأت امناء ستاد دیه استان، شاکیان جرائم غیر عمد را بخشی از جمعیت خیرین و نیکوکاران ستاد دیه استان دانست و اظهار داشت: اگر همراهی و مساعدت این عزیزان نبود نمی‌توانستیم این تعداد از زندانیان را آزاد کنیم.

وی تعداد کل زندانیان غیر عمد در استان یزد را در حال حاضر 164 نفر عنوان کرد و گفت: از این تعداد 8 نفر به علت تصادفات، دیه و حوادث کارگاهی،83 نفر بدهکاران مالی حقوقی و 73 نفر بدهکار مهریه و نفقه با مجموع بدهی قریب به 29 میلیاردتومان هستند که 5 میلیاردتومان آن با رضایت شاکیان تأمین‌شده است.

مدیرکل زندان‌های استان بابیان اینکه ستاد دیه استان تنها از زندانیان غیرعمدی حمایت می‌کند که از پرداخت دیون خود عاجز باشند اظهار داشت: درراستای کمک به این افراد هرساله جشنی با عنوان جشن گلریزان در سراسر استان برگزار می‌شود که در آن خیران و نیکوکاران با مساعدت‌های مالی خود آزادی زندانیان نیازمند را تسریع می‌بخشند بر همین اساس امسال هم جشن گلریزان در 11 شهرستان استان برگزار خواهد شد و در مرکز استان نیز این جشن در ساعت 5:30 عصر روز 31 اردیبهشت‌ماه مصادف با 5 رمضان المبارک در سالن شهید عباسپور با مشارکت خیرین عزیز برگزار خواهد شد.

ذوالفعلی نژاد در ادامه به تشریح اقدامات این ستاد در سال گذشته پرداخت و گفت: در سال قبل برنامه‌ای تلویزیونی را با عنوان «ماه مهربانی» با مشارکت صداوسیمای مرکز یزد به مدت 12 شب به روی آنتن بردیم که در هر شب یکی از زندانیان با حضور در این برنامه و تعریف سرگذشت خود به همت مردم و خیرین از زندان آزاد می‌شد ضمن اینکه پویش مردمی «سهم من ۲۵» نیز با استقبال خود مردم همراه شد و توانستیم با جمع‌آوری مبلغ قابل‌توجهی زمینه آزادی تعدادی از زندانیان نیازمند را فراهم کنیم.

نائب رئیس هیأت امناء ستاد دیه استان خاطرنشان کرد: امسال نیز جلسات هماهنگی اجرای این برنامه با دادستان محترم و صداوسیمای مرکز یزد برگزارشده و در تلاش هستیم تا این برنامه در رمضان سال جاری نیز به روی آنتن برود.

مدیرکل زندان‌های استان در بخش دیگری از سخنانش بابیان این مطلب که 50 درصد از زندانیان توزیع و فروش مواد مخدر را اتباع بیگانه تشکیل می‌دهند گفت:63 درصد از زندانیان استان بومی هستند که از این تعداد 15 درصد به علت سرقت و 64 درصد به علت توزیع و فروش مواد مخدر در زندان به سر می‌برند.

و ی میانگین سنی زندانیان رابین 30 تا 45 سال عنوان کرد و گفت: درراستای استفاده از مجازات جایگزین برای اولین بار در استان یزد و به‌صورت پایلوت کشوری طرح استفاده از پابند الکترونیکی اجرایی شده که در این طرح زندانی با رضایت خود و بر اساس مدت‌زمان محکومیت و تشخیص قاضی پرونده می‌تواند بدون تحمل حبس با بستن پابند الکترونیکی مدت محکومیت خود را آزادانه در محیطی که برایش تعریف می‌شود بگذارند و اگر بخواهد از محدوده خود خارج شود بلافاصله دستگاه هشدار داده و فرد خاطی به زندان منتقل می‌شود.

نائب رئیس هیأت امناء ستاد دیه استان با اشاره به این مطلب که هر فرد نیازمند تنها یک‌بار می‌تواند از مساعدت ستاد دیه استان استفاده کند اظهار داشت: خوشبختانه مدت محکومیت در زندان برای زندانیان غیر عمد سوءسابقه به‌حساب نمی‌آید و برای بدهکاران مهریه نیز درصورتی‌که میزان آن معقول باشد ستاد تا 50 میلیون تومان وام قرض‌الحسنه به آنان پرداخت می‌کند و بازپرداخت اقساط نیز بر اساس توانایی فرد در نظر گرفته می‌شود.

وی بیان اینکه بدهکاران غیر عمد تا مبلغ 20 میلیون تومان بلافاصله از زندان آزاد می‌شوند بار دیگر بر نقش ستاد دیه تأکید کرد و ابراز داشت: تجربه نشان داده اگر به زندانیان جرائم غیر عمد اعتماد شود درصد خطای مجدد آنان زیر 1 درصد است و حتی در مواردی این افراد به جامعه بازگشته و به زندگی خود رونق داده‌اند.

گفتنی است شماره حساب های0108888888002 بانک ملی،38000090بانک رفاه،12552593/63بانک ملت،2002144444 بانک تجارت،666666 پست بانک برای همیاری خیرین استان با ستاد دیه درنظر گرفته شده است.

انتهای پیام/ح






آخرین اخبار آخرین اخبار