محتوا
افزایش ضریب انتخاب فرد اصلح با مشارکت حداکثری در انتخابات/عملکرد مسئولان،میزان صداقت و راستگویی آنان را مشخص می کند
به گزارش یزدامروز؛ کارشناس علوم سیاسی در استان یزد در مصاحبه با یزد رسا؛ انتخابات را مظهر تحقق اراده مردم و گزینش فرد یا افرادی اصلح و نخبه برای اداره کشور دانست و گفت: انتخابات تجلی مردمسالاری بوده و حتی برای نظامهایی که اعتقادی چندانی به دموکراسی ندارند نیز حائز اهمیت است.
سید محسن میرحسینی افزود: در نظام جمهوری اسلامی مشارکت و نظر مردم ازاهمیت بسزایی برخوردار بوده بهگونهای که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در هرسال بهطور متوسط یک انتخابات برگزارشده و میزان مشارکت مردم نیز همیشه بالا بوده است.
مشروعیت نظام را بر دو اصل اسلامت و جمهوریت استواراست
میرحسینی مشروعیت نظام را بر اساس دو اصل اسلامت و جمهوریت استوار دانست و ابراز داشت: تجلی جمهوریت نظام حضور مردم در انتخابات و تعین سرنوشت خود است.
استاد علوم سیاسی دانشگاه یزد کارکرد اصلی احزاب و جریانات سیاسی را پیگیری مطالبت مردم از دولتها دانست و افزود: با توجه به اینکه در کشور ما احزاب بهگونهای که باید کارکرد خود را پیدا نکردهاند نقش مردم و حضور مردم درصحنه انتخابات بسیار حائز اهمیت بوده و ازآنجاکه ثبات نظام وابسته به مشارکت حداکثری است این مشارکت میتواند میزان مقبولیت نظام را مشخص کند.
وی تأکید کرد: افرادی میتوانند از دولتهای منتخب خود مطالبه داشته باشند که در تعیین سرنوشت کشورشان نقش داشته و در انتخابات مشارکت جدی داشته باشند بنابراین افرادی که در این فرایند سیاسی مشارکت ندارند نمیتوانند از نظام انتظار و حق مطالبه گری داشته باشد.
مشارکت حداکثری، ضریب انتخاب فرد اصلح را افزایش می دهد
مدیر گروه حقوق و علوم سیاسی دانشگاه یزد بیشترین تأثیرگذاری در انتخابات را مربوط به قشر خاکستری جامعه دانست و ابراز داشت: مشارکت حداکثری، ضریب انتخاب فرد اصلح را افزایش داده و هرچه شور و مشورت بیشتری در این زمینه وجود داشته باشد قطعاً انتخاب بهتری صورت خواهد گرفت.
میرحسینی ادامه داد: عدم شرکت در انتخابات میتواند در سرنوشت کشور تأثیرگذار باشد چراکه انتخاب فرد اصلح تغییر و تحولی عظیم را در سرنوشت جامعه در پی خواهد داشت و این حضور میتواند بسیار کارساز باشد.
صداقت و راستگویی مسئولان عاملی مهم برای جلب اعتماد مردم
وی ناآگاهی، بیاعتمادی و نارضایتی را از دلایل عدم مشارکت مردم در انتخابات بیان کرد و گفت: وظیفه خطیر رسانهها و بهویژه رسانه ملی بالا بردن سطح آگاهی مردم وبیان نقش میزان مشارکت آنها در تعیین سرنوشتشان است.
عضو هیئتعلمی علوم سیاسی دانشگاه یزد در ادامه صداقت و راستگویی مسئولان را عاملی مهم برای جلب اعتماد مردم دانست و گفت: مسئولانی که در رأس نظام هستند باید بهگونهای رفتار کنند که مردم احساس نکنند مسئولان با آنها روراست نیستند و در گفتار خود صداقت ندارند.
میرحسینی؛ نارضایتی مردم به دلیل مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را در کاهش میزان مشارکت مردم تأثیرگذار دانست و اذعان داشت: توجه و کوشش مسئولان در رفع این مشکلات میتواند در جلب رضایت مردم در این عرصه اثرگذار بوده و مشارکت حداکثری آنان را دربی داشته باشد.
معیارهای فرد اصلح
این کارشناس سیاسی استان در خصوص انتخاب فرد اصلح به مردم هم توصیه کرد: افرادی که صلاحیت آنها توسط شورای نگهبان به تائید رسیده انسانهای صالحی هستند اما این به معنی اصلح بودن و نخبه بودن آنها نیست بنابراین مردم باید بین این افراد، فردی را انتخاب کنند که دارای معیارهای اصلح بودن باشد.
وی خاطرنشان کرد: برای فرد اصلح معیارها و ویژگیهایی وجود دارد که مهمترین آنها صداقت و پرهیز از دروغگوئی است چراکه مردم با بررسی عملکرد نامزدها در دوران تصدی مسئولیتهایشان میتوانند افراد را در این زمینه ارزیابی کنند.
میرحسینی، اطرافیان نامزدها، سالم زیستی و خدمت به محرومان، مردم محوری و اخلاقمداری را از دیگر مؤلفهها و معیارهای انتخاب فرد اصلح از طرف مردم دانست.
انتهای پیام/ح