محتوا
آیا سیبزمینیها به کمک دولت میآیند؟
یزدامروز؛ هرچه به زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری نزدیکتر میشویم، شائبه دخالتدادن انگیزههای سیاسی در تصمیمگیریهای دولتی شدت مییابد. این نکته البته با توجه به وضعیت پایگاه دولت در میان جامعه دور از انتظار نیست؛ چه اینکه بر اساس برآوردهای متعدد و نظرسنجیهای مراکز گوناگون، سرمایه اجتماعی دولت و صدالبته شخص رئیسجمهور بسیار متزلزل شده است. عمق این معنا هنگامی بیشتر درکشدنی خواهد بود که به یادآوریم آقای روحانی در سال 92 هم با آرایی کاملا شکننده و متزلزل به ریاستجمهوری رسید و فاقد پایگاه قوی اجتماعی بود.
در این میان اگرچه به دلیل فضاسازیهای تصنعی و های و هوی کاذب رسانههای حامی دولت و کوبیدن بر طبل پرطمطراق مذاکره با آمریکا و برجامیزهکردن فضای کشور و در ادامه وعدههای شیرین برجامی، در مقطعی بخشهایی از جامعه دل به تدابیر رئیسجمهور خوش کرده و به انتظار تحقق وعدههای دولت نشسته بودند، اما گذشت زمان و روشن شدن دست خالی دولت در پس وعدههای بیبنیان پسابرجامی، موجب رویگردانی قاطبه جامعه از دولت و شخص رئیسجمهور شد.
وعدههای پادرهوای برجامی از یک سو و بروز فسادهای آزاردهنده و بعضا بیسابقهای چون فیشهای نجومی و اخیرا اختلاس هشت هزار میلیاردی در صندوق ذخیره فرهنگیان چونان دو تیغه قیچی موجب شده تا اعتبار دولت به شدت مخدوش شود و از این رو شگفتآور نیست که دولت برای پرکردن سبد آرای خود به هر اقدامی دست یازد؛ اقداماتی که گاه با رویکردها و وعدههای پیشین نیز در تناقض قرار دارد.
در این باره از باب مشت نمونه خروار میتوان نوع مواجهه دولت با سیبزمینیهای مازاد تولیدی را مورد مداقه قرار داد تا بیش از پیش به سرنخهایی از رویکردهای انتخاباتی دولت دست یافت.
توضیح بیشتر اینکه آذرماه سال گذشته حدود 1700 تن سیب زمینی مازاد با نظر مسئولان دولتی در زیر خروارها خاک دفن شد. به عبارتی در حالی که بودند خانوادههای فراوان نیازمند به سیبزمینیهای فوقالذکر، متصدیان دولتی در اقدامی مغایر با اصول اخلاقی و دینی اقدام به دفن و امحای این حجم عظیم از سیبزمینیها کردند! اقدام دردناکی که با واکنش تند قشرهای گوناگون جامعه و دلسوزان نظام روبهرو شد. اما در کمتر ازیکسال بعد با نزدیکشدن به موعد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و تقویت روزافزون احتمال تکدورهای شدن دولت روحانی، خبرها از تغییر رویکرد دولت در این زمینه حکایت میکند؛ به گونهای که رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی از مجوز هیأت وزیران برای توزیع سیبزمینی و پیاز مازاد بین مددجویان تحت پوشش امداد امام خمینی و بهزیستی خبر داده است.
مقایسه نوع واکنش تخریبی اصلاحطلبان وقت به توزیع سیبزمینیهای مازاد بین نیازمندان در دولت سابق شائبه انتخاباتی بودن تصمیم فوق را به شدت تقویت میکند؛ چه اینکه آنزمان تریبونداران طیف اصلاحطلب با تمام توان به این اقدام دولت پیشین تاختند و آن را اقدامی پوپولیستی با هدف جذب آرای قشرهای محروم برشمردند. تامل در دو رویکرد متناقض دولت در طول دو سال پیاپی در موضوع توزیع یا امحای سیبزمینیهای مازاد از یکسو و مقایسه آن با برخی از دیگر رویکردها و رفتارهای اینروزهای دولت از جمله در ماجرای استعفا و به تعبیری کنارگذاشتن سه تن از وزیران، میتواند پرده از انتخاباتی بودن چنین اقدامهایی کنار زند؛ اقدامهایی که هرچه به اردیبهشت 1396 نزدیکتر میشویم، بر تعداد و شمولیت آنها افزوده خواهد شد.
نویسنده: مرتضی میبدی
پایان پیام/ح
Related Assets:
- روند کاهش قیمت میوه ادامه دارد
- فیلم/غافلگیری زورگیران بی رحم هنگام چاقو کشی
- راه اندازی کمپین «اربعین بدون دلار»
- کم کردن تعداد متخلفان نجومیبگیر؛کمک به اختلاسهای بعدی/هیچ کس قراردادهای IPC و FATF را به مجلس نشان نداد
- آذر 94: امحای 1700 تن سیب زمینی زیر خروارها خاک/ آبان 95: صدور مجوز توزیع رایگان سیب زمینی و پیاز بین محرومان!