محتوا
آیا یزد به جایگاه شایسته خود در گردشگری دست مییابد؟!
به گزارش یزدامروز، صنعت گردشگری در دوران کنونی جایگاه برجستهای در سطح جهان یافته است به گونهای که کشورهای بسیاری با بهادادن به آن و تقویت زیرساختهای گردشگری توانستهاند گامهای بلندی در درآمدزایی و رشد و پیشرفت اقتصادی خود بردارند. در داخل کشور نیز برخی استانها با برنامهریزی و بهرهگیری از پتانسیلهای طبیعی و بومی و جاذبههای گردشگری توانستهاند گردشگران فراوانی از خارج و داخل ر ابه سوی خود بکشانند.
استان یزد اگرچه پتانسیلهای خوبی برای رونق گردشگری دارد اما تا رسیدن به قله، نیازمند تدابیر همهجانبه متصدیان ذیربط در این زمینه است. برای نمونه، شهر یزد پس از تلاشهای فراوان توانست به عنوان نخستین شهر تاریخی ایران در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسد و این برگ برنده فوقالعادهای برای جذب گردشگر، هم از خارج و هم از دیگر استانها بوده و هست، از باب نمونهای دیگر، زیلوی میـبُد پس از پیگیریهای فراوان و بر اساس اعلام شورای جهانی صنایع دستی، جهانی شد، ولی دستاوردهای گردشگری استان تاکنون متناسب با پتانسیلهای آن نبوده است. این در حالی است که برای دستیابی به جایگاهی درخور، باید تسهیل و رونق گردشگری در برنامهریزی شهری و توسعه استانی اولویتی برتر داشته باشد.
خوشبختانه در سالهای اخیر گردشگری هم جزو اولویتهای مسئولان و کارآفرینان قرار گرفته است و اقدامات خوبی در این باره انجام شده، اما واقعیت این است که هنوز ظرفیتهایی چون میراث فرهنگی، آداب و رسوم، صنایع دستی، گردشگری سلامت و نظایر آن به گونهای شایسته مورد استفاده هدفمند قرار نگرفتهاند و نیازمند اتخاذ تدابیری همهجانبه و ژرفاندیشانه از سوی دستگاههای ذیربط و متولیان امر است.
بیگمان جهانی شدن یزد و قرار گرفتن مکانهای متعدد مذهبی، آثار باستانی و تاریخی چشمگیر و جاذبههایی چون کویر میتواند یزد را در در زمره برترین استانها در زمینه جذب گردشگر تبدیل کند. از نگاهی دیگر وجود مراکز پزشکی پیشرفته و پزشکان زبردست که موجب شده سالانه هزاران نفر به استان سفر کنند، میتواند نقشی کمنظیر در رونق گردشگری ایفا کند و استان یزد را به یکی از مقاصد برتر گردشگری تبدیل نماید.
پایان پیام/م