Navigation Navigation

محتوا محتوا

پرونده مسکن مهر استان تا شهریورماه بسته می شود؟!

تنها نیمی‌‌ از واحدهای مسکن مهر استان یزد واگذار شده است


دولت‌ها همواره به دنبال یافتن راهی برای تامین مسکن مردم و کاهش فشار بر اقشار کم درآمد و آسیب‌پذیر جامعه برای خرید مسکن بوده‌اند که این سیاست در دولت‌های نهم و دهم در قالب مسکن مهر، به منصه ظهور رسید.

به گزارش یزدامـــــــروز؛ دولت‌ها همواره به دنبال یافتن راهی برای تامین مسکن مردم و کاهش فشار بر اقشار کم درآمد و آسیب‌پذیر جامعه برای خرید مسکن بوده‌اند که این سیاست در دولت‌های نهم و دهم در قالب مسکن مهر، به منصه ظهور رسید.

خانه‌هایی که اگر چه با هدف تسریع در خانه‏دار شدن با هزینه کم ساخته شد، اما با طولانی شدن روند تکمیل آنها، نه تنها ویژگی سرعت در آن حذف شد، بلکه هزینه کم آن نیز مشمول تورم شد و قیمت تمام شده آنها نسبت به پیش‏‏بینی‌های اولیه به مراتب گران‎تر درآمد.

13 میلیون تومان هزینه‎‎های جزئی

یکی از متقاضیان مسکن مهر استان می‌گوید: زمانی که برای دریافت مسکن مهر متقاضی شدم، اعلام شد که سهم آورده متقاضی برای یک واحد 75 متری مسکن مهر 21 میلیون تومان است، اما امروز قیمت تمام شده این واحدها به حدود 35‌میلیون تومان رسیده است.
وی با بیان این‌که در زمان عقد قرارداد تنها مبلغ 21 میلیون تومان به عنوان آورده متقاضیان اعلام و عنوان شد که هزینه‌های جزئی نیز در زمان تحویل از مالکان دریافت خواهد شد، ادامه می‎‎دهد: امروز که قرار است این واحدها به زودی به مالکان تحویل شود، این هزینه‏‏های «جزئی» 13میلیون تومان اعلام شده است!
یکی دیگر از متقاضیان مسکن مهر عنوان می‎‎کند: متاسفانه مسئولان به‌راحتی به قشر آسیب‎‎پذیر جامعه می‌گویند که باید این مبلغ را پرداخت کنید تا واحدها واگذار شوند و عنوان می‌شود، در صورت پرداخت نشدن، واحد به شخص دیگری واگذار خواهد شد یا این‌که باید جریمه‌های سنگینی را به بانک پرداخت کنید.
وی ادامه می‎‎دهد: 13‌میلیون تومان شاید برای مدیران استان و کسانی که پشت میز نشسته‎‎اند و باید کار مردم را راه بیندازند، مبلغ زیادی نباشد اما برای کسانی که با فروش دار و ندار زندگی خود 20‌میلیون تومان پول برای پرداخت سهم خود برای خرید خانه مهیا کرده‎‎اند، 13‌میلیون تومان رقمی ‌بسیار سنگین است.
این شهروند با بیان این‌که همین 20‌میلیون تومان هم به صورت مرحله به مرحله از مالکان دریافت شده است که فشاری روی آنها نباشد، اظهار می‎‎کند: پرداخت 13 میلیون تومان به صورت کامل و در یک مرحله، به طور قطع از توان مالکان ساختمان‌های مسکن مهر خارج است.
وی با تاکید بر این‌که مسئولان و مدیران این طرح‌ها، مدام نپرداختن سهم آورده مالکان را دلیل اصلی طولانی شدن مدت واگذار اعلام می‌کنند، می‏‏گوید: زمانی که هر روز مبلغ جدیدی از متقاضیان مطالبه می‌شود، نباید انتظار داشت که به محض اطلاع، مالکان سهم خود را بتوانند پرداخت کنند.

پشیمانی برخی متقاضیان

یکی دیگر از ساکنان مسکن مهر هم عقیده دارد اگر قرار بود این هزینه زیاد را برای مالکیت آپارتمانی 75 متری که مشخص نیست چه کیفیتی دارد و چه زمانی تحویل می‌‌شود، پرداخت کند، هرگز از ابتدا برای دریافت مسکن مهر ثبت‌نام نمی‌کرد.
وی ادامه می‌دهد: برخی از ساکنان مسکن مهر استان از کیفیت ساختمان‎‎های خود به شدت ناراضی هستند و این نشان می‌دهد که کیفیت این ساختمان‌ها استاندارد نیست. بنابراین می‌ترسیم که پولی بپردازیم و در ازای آن ساختمان مناسبی دریافت نکنیم.
وی اضافه می‌کند: هدف از اجرای طرح مسکن مهر حمایت از اقشار کم درآمد بوده است اما شیوه اجرا و وجوهی که از متقاضیان مطالبه می‌شود، این هدف را تداعی نمی‌کند.

واگذاری 9 هزار مسکن مهر به متقاضیان

مدیر مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی استان در این رابطه اعلام می‌کند: 18 هزار و 446 واحد مسکونی مهر در استان ساخته شده یا در حال ساخت است که تا‏‏کنون 9 هزار واحد آن به متقاضیان واگذار شده است.
«داود دانشگر» می‌گوید: نزدیک به 2071 واحد مسکونی مهر نیز تا پایان دی‌ماه با حضور مسئولان کشوری و استانی به متقاضیان واگذار خواهد شد و تمام ‌مسکن‌های مهر 3 جانبه هم تا پایان سال تکمیل شده و به بهره‌برداری می‌رسند.
وی قیمت تمام شده کنونی هر مترمربع مسکن مهر استان را بین 800 تا 50 هزار تومان اعلام می‎‎کند و می‎‎گوید: علت اصلی تاخیر در بهره‎برداری از طرح‌های مسکن مهر استان پرداخت نشدن آورده‌ متقاضیان براساس پیش‏‏بینی قرارداد بوده است؛ هرچند که ساخت این ساختمان‌ها از ابتدا نیز با تاخیر تعریف شده است.

بسته شدن پرونده مسکن مهر استان تا شهریورماه

این مسئول ادامه می‎دهد: مشکل بهره‌برداری طولانی مدت مربوط به ساختمان‌های مسکن مهری است که با مدیریت تعاونی‌ها ساخته می‌شود که نزدیک به 3980 واحد را شامل می‌شوند اما در مجموع پرونده مسکن مهر استان تا پایان شهریورماه سال آینده بسته خواهد شد.
دانشگر درباره مبالغی که به عنوان آورده از متقاضیان مسکن مهر مطالبه شده است نیز عنوان می‌کند: در قراردادی که با متقاضیان منعقد شده، تنها آورده اولیه مطالبه شده و هزینه‌های محوطه‌سازی و هزینه‌های جانبی آن در نظر گرفته نشده است.

تسریع در واگذاری مسکن مهر به نفع متفاضیان است

مدیر مسکن و ساختمان استان می‌گوید: تمام ‌ساختمان‌های مسکن مهر از سوی مدیران آنالیز قیمت شده و هدف از دریافت  آورده از سوی متقاضیان نیز تسریع در تکمیل و تحویل ساختمان است. «داوود دانشگر» ادامه می‎‎دهد: با توجه به این‌که قیمت تمام شده ساختمان به دلیل تورم افزایش یافته انتظار می‌رود که مالکان با پرداخت سهم آورده خود، زمان بهره‏‏برداری از ساختمان خود را سرعت دهند. وی عنوان می‎‎کند: تسریع در پرداخت سهم آورده، واحدها را از پرداخت جریمه معاف می‌کند؛ این در حالی است که تقسیط تسیهلات ساختمان‎‎های مهر بعضا آغاز شده و این تقسیط باید همزمان برای تمام ‌واحدها اجرا شود و زمانی که در تحویل ساختمان وقفه ایجاد شود، مالک باید به بانک جریمه پرداخت کند. دانشگر عقیده دارد که زمانی که مالکان واحدها، خانه‌هایشان را تحویل بگیرند دستگاه‌های خدمات‎‎رسان نیز در ارائه خدمات‎ به این واحدها، عملکرد بهتری خواهند داشت و از این رو پرداخت آورده‌ها و واگذاری هر چه زودتر واحدها، در نهایت به نفع متفاضیان خواهد بود.
منبع: یزدرسا




آخرین اخبار آخرین اخبار