محتوا
دخالت اطرافیان بیشترین نقش را در طلاق یزدی ها دارد
به گزارش یزدامروز به نقل از یزدرسا؛ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم کل دادگستری استان یزد در نشست خبری با اصحاب رسانه یزد، با بیان اینکه اطلاع رسانی و آگاهی مردم یکی از مهمترین راه های پیشگیری از جرم می باشد، اظهار کرد: 62 برنامه اجرایی و عملیاتی به این معاونت ابلاغ شده که بر مبنای برنامه ریزی صحیح و موازین علمی حرکت می کنیم.
سیدعلی اصغر رفاهی به مهمترین برنامه های ابلاغی این معاونت اشاره کرد و گفت: مهمترین بحث عملیلاتی و اجرایی تشکیل مراکز مشاوره خانواده در استان بوده که با استقبال چشمگیر روانشناسان، مددکاران اجتماعی، حقوقدانان و سایرن روبرو بوده است.
وی افزود: در شهر یزد سه مرکز مشاوره خانواده راه اندازی شده است و امیدواریم تا پایان سال بتوانیم این مراکز را در سطح استان با رویکرد تحکیم بنیان خانواده گسترش دهیم.
دکتر رفاهی خاطرنشان کرد: طبق مصوبات انجام شده قرار شده است در دادگاه های حوزه های یزد، اشکذر، تفت، زارچ و نیر دیگر پرونده ای در خصوص طلاق، ملاقات فرزند، الزام به تمکین، مطالبه نفقه و حضانت ثبت نشود و شکایات به مراکز مشاوره خانواده ارجاع داده شود.
وی به هدف شکل گیری این مراکز اشاره کرد و گفت: مراکز مشاوره در راستای کاهش 40 دصدی آسیب های اجتماعی و حل مشکلات خانواده متقاضی طلاق، انجام ملاقات روانی برای کاهش طلاق در استان و کاهش آسیب های اجتماعی ناشی از طلاق دایر شده است.
رفاهی اذعان کرد: با توجه به اینکه سه دفتر خدمات قضایی نیز در استان مشغول فعالیت می باشد با آنها نیز هماهنگی صورت گرفته که در خصوص دعاوی ها ذکر شده پرونده ای ثبت نشود و مراتب را به مراکز مشاوره خانواده ارائه دهند.
وی بیان کرد: تا کنون 156 مورد طلاق، 71 مورد الزام به تمکین، 2 مورد حضانت و 2 مورد نفقه به سه مرکز مشاوره خانواده برای بررسی ارجاع داده شده است.
معاون اجتماعی دادگستری استان یزد افزود: در 7 ماهه نخست سال جاری 15 درصد کاهش ورودی پرونده های قضایی نسبت به سال قبل داشتیم و پیش بینی می شود تا پایان سال جاری در دادسرا های یزد و شهرستان ها شاهد کاهش چشمگیر پرونده های ورودی باشیم.
وی ادامه داد: در همایش معاونین اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان ها در تبریز در خصوص تحکیم بنیان خانواده و پیشگیری از طلاق طرح استان یزد به عنوان برترین طرح انتخاب شد.
رفاهی با بیان اینکه در سطح کشور 11 میلیون جوان در سن ازدواج داریم، عنوان کرد: آموزشهای قبل از ازدواج باید در سطح جامعه، دانشگاه ها و ادارات نهادینه و فرهنگ سازی شود.
وی افزود: با همکاری بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی استان سعی داریم بتوانیم آموزش های پیش از ازدواج را در راستای تحکیم خانواده داشته باشیم.
معاون اجتماعی دادگستری استان یزد با بیان اینکه 70 درصد طلاق ها در استان ناشی از دخالت اطرافیان می باشد، اذعان کرد: اگر در پنج سال اول ازدواج آموزش ها تداوم داشته باشد در پیشگیری از آسیب طلاق تاثیرگذار خواهد بود.
وی با بیان اینکه 60 عامل طلاق در سطح کشور شناخته شده است، گفت: دخالت اطرافیان، اعتیاد، بی احترامی، بی توجهی، عدم مهارت همسرداری، عدم رضایت جنسی، عدم تمکین، دروغگویی، خیانت از مهمترین عوامل شناسایی شده از مراجعه کننده ها می باشد.
رفاهی از افزایش میزان طلاق در استان خبر داد و افزود: در شش ماهه نخست سال گذشته 667 فقره طلاق و در شش ماهه نخست سال جاری 920 فقره طلاق صورت گرفته که با افزایش 253 نفری روبرو بوده است.
وی با اشاره به اینکه در شش ماهه نخست سال 532 نفر در استان افزایش ازدواج داشته ایم، بیان کرد: نسبت ازدواج به طلاق در استان نسبت به شش ماه نخست سال گذشته کاهش داشته است.
رفاهی برگزاری دوره های طرح آینه با محوریت امید را از دیگر برنامه های این معاونت برشمرد و گفت: استان یزد چندین دوره از این کارگاه ها را در استان برگزار کرده است و برای اولین بار در کشور طرح بند آینه در زندان های یزد اجرا می شود.
وی در پایان افزود: پیشبینی می شود زندانیانی که این دروره های را می گذرانند بازگشت مجدد آنها به زندان به زیز 5 درصد خواهد رسید.
انتهای پیام/ح
Related Assets:
- قبح طلاق در یزد از بین رفته است/طلاق؛ آخرین راه در بن بست زناشویی
- ضرورت ایجاد مراکز مراقبت پس از آزادی زندانیان در استان یزد/اختلافات خانوادگی نباید وارد روند قضایی شود
- خبری که جدایی بهنوش طباطبایی از همسر معروفش را قوت بخشید+تصاویر
- ماجرای طلاق امین حیایی و نیلوفر خوش خلق واقعیت دارد؟
- در هر ساعت ۱۹ طلاق در کشور ثبت می شود/٨٠درصد طلاقها در٥سال نخست زندگی
- روند چشمگیر افزایشی طلاق در استان یزد
- ممنوعیت دفاتر رسمی ازدواج برای ثبت ازدواج زوجها