محتوا
رابطه پایبندی به ارزش ها و اعتیاد به فضای مجازی
به گزارش یزدامروز؛ معاون مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی وزارت ورزش و جوانان درجلسه ستاد ساماندهی امور جوانان استان یزد با بیان این مطلب که بین استفاده از شبکه های اجتماعی و میزان پایبندی به هویت دینی، فرهنگی و ملی در جوانان رابطه عکس وجود دارد گفت: نتایج تحقیقات نشان می دهد هر چقدر استفاده از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بیشتر باشد این هویت ها نقش کمرنگ تری دارند و زیان استفاده از این شبکه ها در حوزه سلامت مشخص می شود.
حسن کلاشلو؛ یکی از تغییرات اساسی جهان درحال تغییررا، تغییردر حوزه ارزش ها و هنجارها دانست و اظهار داشت:یکی از مصادیق تغییردر حوزه ارزش ها نوگرایی دینی است وتحقیقات در این زمینه نشان می دهد هر قدر سطح تحصیلات افراد بالاتر باشد تمایل به نوگرایی دینی نیز بیشتر است البته این موضوع در خصوص شغل افراد هم مصداق دارد به گونه ای که افرادی که کسب و کار سنتی دارند تمایل به نوگرایی دینی کمتری داشته و بالعکس.
وی افزود: با تشکیل خانواده و افزایش سن نیزتمایل به نوع گرایی دینی در افراد بسیار کمرنگ تر خواهد شد.
کلاشلو با اشاره به تحقیقات دانشگاه مریلند درخصوص جوانان ایرانی گفت: این تحقیقات نشان می دهد که مذهب و دین حتی در بین جوانان تحول خواه نیزپررنگ است و نمونه بارز آن را در مراسم عزای حضرت سیدالشهدا(ع) می بینیم که جوانان بدون کوچکترین چشم داشت به میدان می آیند و هیچ کاری را برای خود عار ندانسته واز انجام آن ابایی ندارند و این نوع نگاه در حقیقت نگاه و کارکرد مذهب است.
وی در ادامه به بیان عوامل اعتیاد جوانان به اینترنت پرداخت و اظهار داشت: بر اساس بررسی ها جوانانی که کمتر با اینترنت سر و کار دارند از سطح آسیب های اجتماعی کمتر برخوردار بوده و نکته جالب اینکه هرچقدر جوانان به ارزش های خانوادکی پایبند باشند کمتر به اینترنت اعتیاد پیدا می کنند.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: نظارت ومیزان سواد رسانه ای والدین نیز در اعتیاد فرزندان به اینترنت نقش موثری دارند به نحوی که هرچه والدین نظارت بیشتری بر فرزندان داشته باشند و از سواد رسانه ای بالاتری نیز برخوردار باشند میزان اعتیاد فرزندانشان به اینترنت کمتر خواهد بود.
وی با هشدار به خانواده ها و مسئولان گفت: متاسفانه در برخی جوانان به دلیل تغییر نگرش و کاهش ارزش ها و نگرش دینی نهاد ازدواج کمرنگ شده و این نهاد مقدس جای خود را به ازدواج سفید داده که متاسفانه استان یزد نیز با آن دست و پنجه نرم می کند.
کلاشلو در خصوص تاثیرگذاری شبکه های اجتماعی بر افکار نوجوانان و جوانان هم اظهار داشت: امروزه شبکه های اجتماعی با فضاسازی مرموزانه و مغرضانه، گروه های سنی جوانان ونوجوانان را تحت تاثیرخود قرار میدهند برای نمونه در ماجرای تروریستی اهواز همگان دیدند که برخی رسانه ها با چه ادبیات و اطلاعات دروغ و جعلی اصل موضوع را تحت الشعاع قرار داده و این روش خیلی ها در داخل و خارج از کشوراست که اخبار را به گونه ای که خود می خواهند جلوه داده و به افراد و سلامت روان جامعه آسیب می زنند.
معاون مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی وزارت ورزش و جوانان درادامه به بیان کارکردهای نهاد خانواده پرداخت وگفت: هر چقدر سطح پایبندی دینی در جوانان بالاترباشد تمایل به ازدواج و تشکیل خانواده در آن ها در سنین پایین بیشتر است .
وی در پایان با اشاره به این مطلب که سرمایه های اجتماعی در گرو خانواده به وجود می آید اظهار داشت: برای مثال راه اندازی صندوق های خانوادگی یکی از کارکردهای نهاد خانواده است که افراد بر اساس اعتماد و سرمایه اجتماعی خود صندوق هایی را تشکیل داده تا با شرایط آسان مشکلات مالی خانواده خود را حل کنند و جالب این جاست که این مسئله حتی در قشر مرفه جامعه نیز دیده شده و گردش مالی این صندوق ها در کشور به طور میانگین به 40 هزار میلیارد تومان می رسد.
انتهای پیام/ح
Related Assets:
- تصاویر/دومین همایش تجلیل از خادمین فرهنگ عاشورایی
- استفاده نیمی از واحدهای مسکونی روستاهای یزد از تسهیلات بنیاد مسکن استفاده
- دیروز کاسبان تحریم، امروز کاسبان قاچاق، پولشویی و تروریسم!؟
- درصد قابل توجهی از پرونده های قضایی به آسیبهای فضایمجازی اختصاص یافته است
- طرح جدید تلگرام برای ضربه زدن به اقتصاد کشور
- جنگ زرگری تلگرامی در یزد!