Navigation Navigation

محتوا محتوا

تداخل صنفی؛ مشکل اصلی اتحادیه های صنفی در استان یزد

رییس اتحادیه خواربارفروشان: جرایم کنونی بازدارنده نیست/ مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف یزد: واحدهای صنفی بدون پروانه کسب پلمپ نمی‌شوند


اتحادیه خواربار، آجیل و خشکبار از جمله صنف هایی است که به شدت نسبت به تداخل صنفی گله مند هستند چرا که بسیاری از واحدهای صنفی خارج از این اتحادیه نیز مبادرت به فروش آجیل و خشکبار به ویژه در ایام پایانی سال می‌کنند.

به گزارش یزدامروز، تداخل فعالیت‌های صنفی یکی از مهم‌ترین مشکلات اصناف به شمار می‌رود که به اشکال مختلف بروز و ظهور کرده است. معضلی که در نبود نظارت کافی روز به روز شکل پیچیده‌تری به خود گرفته و روند رو به رشدی داشته و به عنوان بزرگ‌ترین مشکل اتحادیه ها مطرح می‌شود و نارضایتی بسیاری از کسبه را به دنبال داشته است.

با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و شروع خریدهای نوروزی بیش از پیش شاهد این معضل صنفی هستیم  به طوری که اغلب مغازه اقدام به فروش اقلام پرمصرف مردم برای شب عید می کنند.

شیوع و گستردگی تداخل صنفی در حالی است که بند الف از ماده 28 قانون نظام صنفی اشاره به این دارد که در صورتی که واحدهای صنفی به شغل یا مشاغل دیگر در محل کسب غیر از آنچه در پروانه کسب قید گردید یا کمیسیون نظارت مجاز شمرده، مبادرت ورزد به طور موقت از یک هفته تا شش ماه تعطیل می گردد.

همچنین در ماده 68 قانون نظام صنفی، عدم مقررات موضوع بند ک ماده 37 قانون نظام صنفی از سوی فرد صنفی (تداخل صنفی) را تخلف شمرده و مرتکبین برای مرتبه اول 200 هزار تومان، مرتبه دوم 500هزار تومان و مرتبه سوم یک میلیون تومان جریمه می شوند.

اتحادیه خواربار، آجیل و خشکبار  از جمله صنف هایی است که به شدت نسبت به تداخل صنفی گله مند هستند چرا که بسیاری از واحدهای صنفی خارج از این اتحادیه نیز مبادرت به فروش آجیل و خشکبار به ویژه در ایام پایانی سال می کنند و کسب و کار آن‌ها را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهند.

عدم بازدارنده بودن جرایم

رییس اتحادیه خواربارفروشان و آجیل فروشان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا گفت: موضوع تداخل صنفی در  اتحادیه آجیل و خشکبار بسیار شایع است و هر سال این معضل بیشتر خود را نشان می‌دهد.

سید حسین عقیلی با انتقاد از تداخل صنفی موجود در بازار اظهار داشت: جریمه برای برخورد با تخلف تداخل صنفی تعریف شده و صورت می گیرد اما متاسفانه این جرایم بازدارنده نیستند و همچنان شاهد این مشکل در بازار هستیم.

وی در خصوص وضعیت بازار اذغان داشت: علی رغم کاهش قیمت بسیاری از اقلام متاسفانه مردم توان مالی برای خرید ندارند و بازار به شدت در رکود قرار دارد و این سبب تعطیلی و بسته شدن مغازه‌های زیادی در بازار شده است.

تشدید بازرسی‌ها با وجود 10 تیم برای کنترل بازار در ایام پایانی سال

مدیر بازرسی و نظارت اتاق اصناف یزد در مصاحبه با خبرنگار یزدرسا با اشاره به تشدید بازرسی های اصناف در ایام پایانی سال گفت:  بازرسی از بیش از 3 هزار واحدهای صنفی توسط 10 تیم صبح ها و عصرها انجام می شود و با توجه به نزدیک شدن به ایام پایانی سال اولویت کار بیشتر روی بازرسی از مغازه‌های شیرینی‌فروشی‌ها، قنادی‌ها، آجیل و خشکبار، پوشاک، کیف و کفش است.

محسن مظفری با بیان این که روند انجام بازرسی ها بیشتر شکایت محور و بر اساس گزارشات مردمی است؛ در خصوص تداخل صنفی نیز گفت: سیاست های دولت یازدهم بیشتر به سمت گسترش فعالیت فروشگاه های بزرگ است که محل توزیع انواع مختلف کالاها و اقلام مصرفی مردم است و تقریبا با این کار مشکل تداخل صنفی از بین می رود.

امکان صدور دو پروانه کسب برای یک واحد صنفی

وی با اشاره به سیاست‌های دولت یازدهم اعلام کرد: بر اساس مصوبه قانونی می‌توان  برای یک واحد صنفی دو پروانه کسب همگن صادر کرد در واقع به کسبه این اجازه داده شده که بتوانند کالاهای همگن را بفروشند اما در صورت مشاهده فروش کالاهای غیرهمگن طبق قانون با واحد متخلف برخورد خواهد شد.

مظفری با بیان این که بیشترین تداخل صنفی در اتحادیه‌های طواف، لبنیات، آجیل و خشکبار اتفاق می‌افتد؛ تاکید کرد: فروش آجیل و خشکبار مختص واحدهای صنفی اتحادیه خواربار، آجیل و خشکبار  است و واحدهای صنفی دیگر مجاز به فروش این اقلام نیستند.

وی اظهار داشت: از نیمه اسفند ماه به بعد واحدهای صنفی بدون پروانه کسب پلمپ نمی‌شوند اما از نظر تعزیرات واحدهای که سابقه چندین بار تخلف صنفی مانند گران فروشی، تداخل صنفی و ... داشته باشند پلمپ می‌شوند.

انتهای پیام/






آخرین اخبار آخرین اخبار