Navigation Navigation

محتوا محتوا

در کارگروه راهکارهای اجرایی بند 19 اقتصاد مقاومتی مطرح شد

ساختار رابطه محور یکی از علل بروز فساد و مانع شفاف‌سازی در جامعه/ اصلاح و حذف برخی قوانین زائد گامی مهم درراستای شفاف‌سازی اقتصادی است


یکی از فعالان حوزه صنعت،ساختار رابطه محور به‌جای ضابطه محور را یکی از علل بروز فساد و عدم شفاف‌سازی عنوان و اظهار داشت: متأسفانه در شرایط کنونی کشور ضابطه‌ها جای خود را به رابطه‌ها دادند و تا زمانی که این جو رابطه سالاری در جامعه شکسته نشود فساد از بین نخواهد رفت.

به گزارش خبرنگار حوزه اقتصادی یزدامروز؛ اولین کارگروه راهکارهای اجرایی بند 19 سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی به همت سازمان بسیج مهندسین استان یزد برگزار شد.

در این کارگروه که با حضور چهره‌های شاخص دانشگاهی و صنعتی استان برگزار شد در خصوص روش‌های شفاف‌سازی اقتصاد، سالم‌سازی آن و جلوگیری از فعالیت‌ها و زمینه‌های فسادزا در حوزه‌های پولی، تجاری و ارزی بر اساس بند 19 سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی بحث و تبادل‌نظر شد.

یکی از فعالان حوزه صنعت،ساختار رابطه محور به‌جای ضابطه محور را یکی از علل بروز فساد و مانع شفاف‌سازی در جامعه عنوان و اظهار داشت: متأسفانه در شرایط کنونی کشور ضابطه‌ها جای خود را به رابطه‌ها دادند و تا زمانی که این جو رابطه سالاری در جامعه شکسته نشود فساد از بین نخواهد رفت.

وی بابیان اینکه متأسفانه امروزه فضا به‌گونه‌ای است که برخی افراد برای اقدامات قانونی خود نیز به دنبال ایجاد رابطه هستند ابراز داشت: اگر شفاف‌سازی در جامعه نهادینه نشود فرهنگ رانت و تفکر رابطه محوری بر جامعه حاکم می‌شود که این نفوذ فرهنگ در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی سرخوردگی و یاس را به دنبال خواهد داشت و این مسئله زنگ خطری بزرگ برای جامعه به‌حساب می‌آید.

  یکی دیگر از فعالین صنعت استان با تأکید بر ضرورت نهادینه‌سازی شفاف‌سازی در جامعه به ‌ویژه در مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: امروزه هر اقدامی که درراستای بهبود اقتصاد کشور برداشته شود مصداق جهاد بوده و تأکیدات مقام معظم رهبری در جمع اعضای محترم دولت در خصوص وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم نشان از اهمیت این موضوع دارد.

یک استاد دانشگاه در حوزه اقتصاد هم شفاف‌سازی در حوزه اقتصاد را بر روند بهبود مسائل اقتصادی جامعه تاثیرگذاردانست و اظهار داشت: وجود افراد متخصص و صاحب‌نظر اقتصادی در این کارگروه باید منجر به بروز اتفاقی عملی درراستای پیاده‌سازی بند 19 سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی شود و سازمان بسیج مهندسین می‌تواند با توجه به ‌جایگاه و پتانسیل خود در این حوزه تأثیرگذار باشد.

وی اصلاح و حذف برخی قوانین زائد و دست و پاگیر را گامی مهم درراستای شفاف‌سازی اقتصادی عنوان کرد و ابراز داشت: برای نمونه ما درزمینهٔ واردات کالا به کشور قوانین متعددی داریم و در این زمینه چندین کتاب وجود دارد درحالی‌که در بحث صادرات کالا که محور توسعه محسوب می‌شود تنها چند سطر نوشته‌شده است.

این استاد دانشگاه پدیده اقتصاد سایه را که در آن فعالیت‌های اقتصادی به‌عمد از چشم سیاستمداران پنهان می‌ماند را پدیده‌ای مضر برای اقتصاد هر جامعه‌ای عنوان کرد و اذعان داشت: فساد در سایه همین اقتصاد سایه رشد می‌کند.

این کارشناس اقتصادی اصلاح نظام بانکی را گامی مهم در شفاف‌سازی عنوان کرد و ابراز داشت: درحالی‌که در کشورهای صنعتی نظام بانکی با حداقل سود تسهیلات حامی تولید و اشتغال است اما متأسفانه در کشور ما بانک‌ها به بنگاه‌های اقتصادی تبدیل شدند و درحالی‌که باید در حمایت از تولید عمل کنند با اخذ سودهای بالا حوزه تولید را با چالش‌های فراوان روبرو کردند.

وی ادامه داد: وقتی سود سپرده‌گذاری در بانک‌ها معاف از مالیات است و از سرمایه‌گذار در تولید، مالیات 25 درصدی اخذ می‌شود طبیعی است که کسی تمایل سرمایه‌گذاری در تولید را نخواهد داشت.

یک کارشناس حوزه فناوری اطلاعات هم عدم وجود یک سیستم یکپارچه آی تی در بین ادارات برای دسترسی آسان‌ و سریع‌ به اطلاعات را از بزرگ‌ترین موانع شفاف‌سازی بیان کرد و اظهار داشت: اگر فرهنگ ایجاد چنین سیستمی در بین دستگاه‌ها به وجود بیاید می‌توان هم به دسترسی سریعتر به اطلاعات و هم کاهش بروز فساد امیدوار بود.

یکی از کارشناسان حوزه معدن نیز با انتقاد از وجود برخی اشکالات در قوانین جزایی گفت: در تمام دنیا کسی که حقوق دولتی  (بیت‌المال) را از انفال پرداخت نکند باید زندانی شود اما متأسفانه در اینجا فرد با پرداخت جریمه حق مردم را پایمال می‌کند.

وی اضافه کرد: یکی از مشکلات اساسی استان در حال حاضر بحران آب و محیط‌زیست است اما متأسفانه در این زمینه شفاف‌سازی نشده و واقعیت‌ها بیان نمی‌شود.

شفاف‌سازی درزمینهٔ های تولید، فروش و محصولات خام معدنی، سرمایه‌گذاری و بهره‌های بانکی، نیروهای کار بومی، غیربومی و خارجی و عوارض‌های قانونی که به‌جای هزینه برای رفاه استان درجاهای دیگر هزینه می‌شود از دیگر موارد مطرح‌شده در این جلسه بود.

گفتنی است در این جلسه بر ضرورت ایجاد اندیشکده صنعت در استان و وجود خلا در این زمینه تاکید شد.

انتهای پیام/ح
 






آخرین اخبار آخرین اخبار