Navigation Navigation

محتوا محتوا

نمایش‌نامه نویس یزدی:

سال 59 با نمایش «باغ سبز» وارد عرصه تئاتر شدم/ وضعیت نامطلوب تئاتر استان یزد


امیرخانی بازیگر و نمایشنامه نویس تئاتر، سینما و تلویزیون یزدی است که کار حرفه‌ای خود را در 1359 با نمایش «باغ سبز» آغاز کرد.

به گزارش یزدامروز، محمدرضا امیرخانی، زاده سال ۱۳۴۲بازیگر و نمایشنامه نویس تئاتر، سینما و تلویزیون یزدی است که پس از تحصیلات مقدماتی در یزد، دوره کارشناسی مدیریت دولتی را در دانشگاه پیام نور تفت به پایان برد.

وی با توجه به استعداد و علاقه‌ای که از کودکی در زمینه هنرهای نمایشی در خود می‌دید به صورت حرفه‌ای وارد عرصه‌ نمایش شد و کار حرفه‌ای خود را در 1359 با نمایش «باغ سبز» آغاز کرد و در سال 1360 دوره شش ماهه تئاتر جهاد دانشگاهی را در دانشکده هنرهای زیبا گذراند و پس از ده سال فعالیت در عرصه تئاتر از سال 69 وارد عرصه سینما و تلویزیون شد.

امیرخانی در فیلم‌ها و سریال‌های متعددی به عنوان بازیگر حضور داشته و فیلم کوتاه کابوس را نیز تدوین و کارگردانی کرده است  در ۱۳۷۲ - ۱۳۷۹ عضو هیئت بازخوانی متن و بازبینی نمایش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد بود و آثار هنری جشنواره‌های تئاتر سوره و جهادسازندگی را داوری کرده است؛ فیلم سینمایی «عقاب صحرا» با ایفای نقش وی امروز از شبکه نمایش پخش خواهد شد.

این بازیگر یزدی به مناسبت روز ملی هنرهای نمایشی و روز جهانی تئاتر در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، پرویز پرورش، حمید سمندریان و هاشم ارکان را از استادان خود نام برد و گفت: در 15 نمایش صحنه‌ای بعد از «باغ سبز» ایفای نقش کردم، جایزه بهترین مرد منطقه سه کشور در سال 70، دو جایزه نمایش نامه نویسی و رتبه خوب پژوهش بررسی وضعیت نمایش در یزد از شورای پژوهش ارشاد را نیز کسب کردم.

امیرخانی ادامه داد: دو نمایشنامه از بنده با نام‌های «ماشین عجیب» و «بلبشو» در سال 75 منتشر شد و نمایشی دیگر ازمن با نام «لباس سفید را به من بده» در سال 91 توسط حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس به چاپ رسید و این نمایش رادیویی در سال 95 به عنوان بهترین متن رادیویی کشور در نوزدهمین جشنواره مراکز صدا و سیما انتخاب شد، همچنین 10 نمایش مکتوب از بنده وجود دارد که سه نمایش آن به چاپ رسیده است.

این هنرمند یزدی با اشاره به وضعیت تئاتر استان یزد تصریح کرد: با وجود اینکه گهگاهی جرقه‌هایی در تئاتر استان زده و حرکت‌هایی انجام می‌شود اما وضعیت تئاتر استان در سطح کشور مطلوب و مطرح نیست و گروه حرفه‌ای تمام عیار در این زمینه ندارد؛ البته انجمن نمایش و اداره ارشاد فعالیت‌هایی دارند که کافی نیست.

امیرخانی تاکید کرد: تئاتر استان نیاز به حمایت مادی و معنوی فعالان این عرصه دارد، باید نویسندگان و نمایش نامه نویسان از سوی مسئولان تشویق شوند، هنرمندان حمایت مالی شوند و تقویت آثار فاخر به خصوص که اکنون بیشتر نمایش‌ها در استان برای دیده شدن به سمت طنز رفته است در دستور کار قرار گیرد.

وی با تأکید بر اینکه چنانچه نمایش‌ها در استان به سمت آثار فاخر برود می‌توان به آینده این حوزه امیدوار بود، افزود: بسیج هنرمندان و حوزه هنری سعی دارند در راستای سیاست‌های خود آثار خوبی ارائه دهند که متاسفانه آنها نیز با مشکل کمبود بودجه مواجه هستند و نقد و ارزیابی جدی همین کارهای هنری طنز نیز که اکنون در حال انجام هست می‌تواند به نوعی حمایت از کارهای نمایشی باشد.

این فعال عرصه تلویزیون و سینما با اشاره به نقش موثر هنرهای نمایشی و تلویزیونی در معرفی ارزش‌ها و تحقق شعار سال عنوان کرد: همدلی مقامات مسئول و هنرمندان، حمایت‌های که باید از حوزه هنر و نمایش شود و ایجاد انگیزه در هنرمندان و نویسندگان این حوزه می‌تواند نقش بسیار خوبی در ترویج ارزش‌ها و تحقق شعار سال ایفا کند.

انتهای پیام/






آخرین اخبار آخرین اخبار