محتوا
سرقت، رتبه نخست را درمیان جرم های استان یزد داراست/افزایش 12درصدی سرقت از منازل مسکونی
به گزارش یزد امـــــــــــروز؛سرقت با فراوانی ۸۴درصد، اولین جرم استان محسوب میشود، یعنی ۸۴درصد از پروندههای ورودی به مراجع انتظامی و قضایی استان به سرقت اختصاص دارد.
با این حال، رئیس پلیس آگاهی استان از کاهش ۳درصدی وقوع سرقت در استان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و افزود: با این حال، میزان کشفیات سرقت استان نیز در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۵درصد افزایش یافته است.
کاهش ۱۷درصدی سرقت موتوسیکلت
سرهنگ «علیرضا خالقی» اعلام کرد: ۳۰درصد از سرقتهای استان مربوط به سرقت موتوسیکلت است، اما در سال جاری شاهد کاهش ۱۵درصدی سرقت موتوسیکلت نسبت به سال قبل هستیم.
وی با بیان اینکه ۵/۱۶درصد سرقتهای استان مربوط به سرقت از اماکن خصوصی شامل خانههای نیمهساز است، افزود: ۱۳درصد از سرقتهای استان نیز مربوط به سرقت اشیای داخل خودرو اعم از وسایل و تجهیزات خودرو یا وسایلی است که در خودرو نگهداری میشود.
به گفته وی، در سال جاری و در مقایسه با سال قبل، سرقت اشیا و لوازم داخل خودرو ۱۳درصد و کیفقاپی ۱۹درصد در استان کاهش یافته است.
افزایش ۱۲درصدی سرقت از منازل مسکونی
خالقی با بیان اینکه ۸درصد سرقتهای استان نیز سرقت از منازل مسکونی است، ادامه داد: در سال جاری سرقت از منازل مسکونی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲درصد، سرقت از واحدهای تجاری نیز ۱۰درصد و سرقت از اماکن خصوصی نیز ۲۰درصد افزایش یافته است.
وی گفت: مابقی سرقتهای استان نیز جزو سرقتهای خرد است که شامل سرقت احشام، جیببری و سرقت از مغازههاست.
این مقام انتظامی افزود: میزان کشفیات سرقت از منازل مسکونی در سال جاری ۵۳درصد، کشفیات سرقت از واحدهای تجاری ۱۲۲درصد و کشفیات سرقت از اماکن خصوصی نیز ۱۸درصد افزایش یافته است.
وی کشفیات سرقت لوازم و قطعات داخل خودرو، کیف قاپی و احشام را به ترتیب با ۲۱درصد، ۴۱درصد و ۲۵درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال قبل اعلام کرد.
کشف ۷۲درصدی سرقتهای استان
رئیس پلیس آگاهی استان با بیان این که ۷۰درصد از سارقان استان بومی هستند، گفت: جرایم سرقت این روزها متنوع شده و در کنار آن، افزایش روزافزون جمعیت غیربومی ساکن در استان به دلیل صنعتی شدن یزد و تداخل فرهنگها، ارتکاب این جرایم را افزایش داده است.
وی با تایید افزایش شمار سارقان بومی به دنبال افزایش جرم سرقت در استان، گفت: در سال جاری نیز به دنبال سال قبل، اقدامات موثری برای کشف سرقتها انجام شده که به این ترتیب کشف ۶۶درصدی سرقتها در سال گذشته، امسال به ۷۲درصد افزایش یافته است.
وی میزان کشفیات سرقت در استان را به نسبت میانگین کشوری مطلوب ارزیابی کرد و افزود: یکی از مهمترین مسائل در کشف سرقت، حفظ صحنه سرقت از سوی مالباختگان است که متاسفانه در بیشتر مواقع شاهد دخالت مالباختگان در صحنه سرقت هستیم.
علت تاخیر در کشف برخی از سرقتها
خالقی درباره علت تاخیر در کشف برخی از سرقتها گفت: در برخی موارد سارقان غیربومی وارد استان شده و پس از سرقت نیز از استان خارج میشوند و به این ترتیب شناسایی آنها با مشکلاتی مواجه میشود، از این رو با استانهای همجوار برای شناسایی سارقانی که از استان خارج شدهاند، تعامل داریم.
این مسئول، نصب وسایل هشدار سرقت و ساخت و سازهای اصولی و ایمن را در حفاظت از منازل مسکونی در برابر سرقت موثر دانست و در این باره افزود: بارها اتفاق افتاده که سارقی وارد منزلی شده ولی به دلیل هشدار سیستم اعلام سرقت، بدون سرقت از منزل خارج شده است.
رئیس پلیس آگاهی استان گفت: نصب سیستمهای دوربین مدار بسته، هم در پیشگیری و هم در کشف سرقتها بسیار کارایی دارند، اما متاسفانه معمولاً منازلی مورد سرقت قرار میگیرند که از این سیستمها بیبهره هستند.
وی با تاکید بر اینکه قریب ۱۰۰درصد از اماکن و منازل مسکونی استان فاقد امکانات حفاظتی هستند، اظهار کرد: متاسفانه کسی به توصیههای پلیس در این زمینه توجهی ندارد.
وی با بیان اینکه اغلب سارقان، سابقهدار نیستند، گفت: به همین دلیل نیز اگر توصیههای پیشگیری از سرقت را جدی بگیریم، زمینه برای مهار سرقت فراهم میشود.
اهمیت کشف سرقتهای مادر
خالقی گفت: با هشدارهای مکرر در حوزه سرقت موتوسیکلت، شاهد کاهش چشمگیر سرقت موتوسیکلت در استان هستیم و این در حالی است که سرقت موتوسیکلت بر خلاف سایر استانها از نظر فراوانی در رده اول سرقتهای استان قرار دارد.
وی سرقت موتوسیکلت و خودرو را یک سرقت مادر معرفی کرد و در این مورد افزود: در برخی از موارد با استفاده از خودرو و موتوسیکلتی که سرقت میشود، جرایم دیگری از جمله سرقت یا حمل مواد مخدر اتفاق میافتد، از این رو کشف این سرقتها اهمیت زیادی دارد.
منبع: همشهری