Navigation Navigation

محتوا محتوا


سود 18 هزار میلیارد تومانی سهام عدالت که دولت به جیب زد


تازه‌ترین آمار منتشر شده نشان می‌دهد در این مدت، سود دریافتی از 61 شرکت حاضر در سبد سهام عدالت تاکنون 186 هزار و 935 میلیارد ریال بوده است.

به گزارش یزد امروز، بر اساس ماده 35 از فصل ششم قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44، به دولت اجازه داده‌شده تا سهام برخی شرکت‌ها را در راستای افزایش ثروت خانوارهای ایرانی واگذار کند و برای این کار خانواده‌های دهک‌های پایین در اولویت قرار گرفتند.

سهام عدالت به این‌گونه است که برای هر فرد یک سهام یک‌میلیون تومانی به‌صورت قرضی از طرف دولت در نظر گرفته‌شده که باید در یک بازه زمانی 10 ساله از محل سود آن، این یک‌میلیون تومان به خزانه دولت واریزشده تا سهام آزاد شود و به‌طور کامل سود آن به صاحبش اختصاص یابد.

مطابق با آنچه که سازمان خصوصی سازی اعلام کرده بنا به مصوبه شورای عالی اصل 44 قانون اساسی همه مشمولان سهام عدالت تا پایان شهریور 1396 مهلت خواهند داشت تا مابقی ثمن این دارایی و یا به عبارت بهتر اقساط باقیمانده برای آزاد سازی سهام عدالت را به حساب خزانه کل کشور در یکی از شعب بانک ملی ایران پرداخت کنند.

به این ترتیب پس از گذشت دوره 10 ساله اگر برای هر مشمول دریافت سهام عدالت، اقساطی به ارزش اسمی یک میلیون تومان تا مبلغ 532 هزار تومان این ارزش از محل دریافت سود نقدی شرکت‌ها به حساب خزانه دولت تسویه شده باشد در صورت تمایل باید تا پایان شهریور ماه امسال حداکثر مبلغ 468 هزار تومان دیگر را از جیب خود به دولت بدهد تا بطور قانونی بتواند مالکیت خود بر سهام عدالت را قطعی نماید.

مطابق با آنچه که تاکنون از سوی متولیان سازمان خصوصی سازی عنوان شده با سپری شدن مهلت 10 ساله برای تسویه اقساط پرداختی از محل سود سهام 60 شرکت حاضر در سبد سهام عدالت ، پایان سال 1394 موعد آزاد سازی سهام عدالت میان مشمولان این سهام مطابق با قانون اصل 44 بوده است.

این در حالی است که بر اساس نخستین مصوبه ستاد توزیع سهام عدالت در فروردین ماه 1385 دو دهک درآمدی(جمعیتی) اولی که سهام عدالت به آنها اختصاص یافته به دلیل برخورداری از تخفیف 50 درصدی اقساط پرداختی به لحاظ زمانی در الویت تخصیص این دارایی قرار دارند.

توجه به این مهم ضروری است که با توجه به اتمام سال مالی 94 اغلب شرکت‌های بورسی و فرابورسی حاضر در سبد سهام عدالت و لزوم برگزاری مجامع عادی سالیانه آن ها به منظور تصمیم گیری بر سر میزان سود تقسیمی دوره عملکرد 12 ماهه سال 1394 در تیرماه 1395 (فصل مجامع) و در عین حال فرصت 8 ماهه شرکت ها  برای پرداخت سود نقدی به صاحبان سهام از جمله سهام عدالت، بهانه لازم برای به تعویق افتادن آزادسازی این دارایی تا پایان اسفند ماه سال مالی 1395 به سازمان خصوصی سازی فراهم شده است.

به گزارش تسنیم، بر اساس تازه‌ترین آمار منتشر شده بررسی وضعیت سود سهام عدالت مربوط به عملکرد سال مالی 85 تا تاریخ 14 فروردین امسال شرکت های حاضر در سبد سهام عدالت نشان می‌دهد در این مدت، سود دریافتی از 61 شرکت حاضر در سبد سهام عدالت تاکنون 186 هزار و 935 میلیارد ریال بوده است.

همچنین در این مدت سود مصوب مجمع عمومی شرکتها برای سهام عدالت 277 هزار و 816 میلیارد ریال؛ مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت 44 هزار و 508 میلیارد ریال، اسناد دریافتی 12هزار و 726 میلیارد ریال و مانده طلب سود از شرکت‌ها پس از کسر اسناد دریافتی در مجموع 33 هزار و 647 میلیارد ریال (شامل 14هزار و 121میلیارد ریال سررسید شده و 19هزار و 526 میلیارد ریال سرسید نشده) بوده است.






آخرین اخبار آخرین اخبار