Navigation Navigation

محتوا محتوا

معاون آمار سازمان برنامه و بودجه یزد:

شکر و قند رکوردار بیشترین افزایش قیمت در اسفند ماه


معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه استان یزد گفت: نرخ تورم کشور در سال گذشته 26/9 درصد بوده و نرخ تورم استان یزد نیز با اختلاف حدود 2 درصد 24/8 درصد اعلام شده است.

 به گزارش یزدامروز، بر اساس گزارش مرکز آمار، استان یزد همچنان در میان استان های با بالاترین نرخ تورم ماهانه قرار دارد.

طبق این گزارش تورم ۱۲ ماهه استان یزد در سال ۹۷ معادل ۲۴/۸ درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه استان یزد در اسفند ماه سال گذشته بالاتر از میانگین کشوری ۴۹/۹ درصد اعلام شده است. همچنین نرخ تورم اسفند ۹۷ نیز بالاتر از تورم کشوری معادل ۴/۹ درصد بوده است.

بررسی آمارها حاکی از آن است که استان یزد با تورم 8/3 درصدی در گروه خوراکی ها و آشامیدنی هارکورددار بیشترین نرخ تورم در این گروه کالایی است.

افزایش قیمت ها و بالا رفتن تورم هر چند یک مشکل فرا استانی است که دامنگیر کل کشور است اما تفاوت نرخ تورم در سطح استان‌های مختلف و رکوردار بودن استان یزد در افزایش قیمت برخی کالاها قابل تامل است که در این زمینه کارشناسان ضعف سیستم های نظارتی را یکی از دلایل بالابودن نرخ تورم در استان یزد عنوان کرده اند که متاسفانه اعتراض و گلایه مردم و حتی علماء استان را در پی داشته است.

نرخ تورم سالانه استان یزد کمتر از میانگین کشور است

در این رابطه معاون آمار و اطلاعات سازمان برنامه وبودجه استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدآوا با اشاره به گزارش مرکز آمار کشور گفت: نرخ تورم کشور در سال گذشته 26/9 درصد بوده و نرخ تورم استان یزد نیز با اختلاف حدود 2 درصد 24/8 درصد اعلام شده است.

شکر و قند رکوردار بیشترین افزایش قیمت در اسفند ماه

محمد حمید فخرالدین تفتی اظهار داشت: در گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها در اسفند نسبت به بهمن ماه استان یزد رتبه نخست افزایش قیمت را داشته است که بیشترین رشد قیمت مربوط به شکر، قند، خیار سبز، پیاز، گوشت گاو و گوشاله، سیب زمینی، پرتقال داخلی و گوشت گوسفند بوده است.

وی تصریح کرد: افزایش قیمت هر کدام از این کالاها دلایل خاص خود را دارد که خیلی از آن ها دلایل کشوری هستند. تفاوت شتاب قیمت‌ها در استان های مختلف نیز وابسته به سیستم عرضه و تقاضای بازار، ارتباطات خرده فروشی، شبکه توزیع و ...  در هر استان است.

فخرالدین ادامه داد: هر کدام از کالاها دارای بازار خاص خود است که تحت تاثیر عوامل مختلفی است که هماهنگی و نظارت بین آن‌ها خیلی دشوار است.

سیستم توزیع سنتی یکی از علل تورم بالا در کشور

وی خاطر نشان کرد: در کل کشور یک شبکه توزیع منسجم از تولید تا مصرف وجود ندارد و این مشکلی اصلی نظام توزیع است. در واقع سیستم توزیع موجود یک سیستم سنتی و قدیمی است که همچنان واسطه ها و دلالان در آن حضور دارند که برای رفع مشکلات نظام توزیع در کشور نخست باید این واسطه ها ودلالان را حذف کرد.

انتهای پیام/ق






آخرین اخبار آخرین اخبار