محتوا
عکاسان واقعیتهای دفاع مقدس را به صادقانهترین شکل ممکن به مردم منتقل میکردند
سیدعباس میرهاشمی در گفتگو با خبرنگار یزدامروز گفت: در کنار همه اقشار مختلفی که در جنگ دخالت و فعالیت داشتند، قشر فرهنگی مستندسازان و عکاسان هم فعالیت جدی را دنبال میکردند و با توجه به اینکه هم نیاز بود رسانهها از لحاظ آثار و تصاویر تأمین شوند، این آثار باید تهیه میشد و با توجه به اینکه عکس یک سند صادق و گویا است، این آثار طبیعتا باید عکاسی و تولید میشد و علاوه بر استفاده در رسانهها برای تاریخ کشور عزیزمان هم ماندگار میشد.
انقلاب و دفاع مقدس مناسبات بینالمللی را تغییر دادند
وی افزود: دوران انقلاب و دوران دفاع مقدس دو مقطع مهم و مؤثر در سرنوشت کشور هستند که مناسبات بینالمللی را هم تحتالشعاع قرار دادند و در هر دو مقطع، عکاسان فعالیت جدی را دنبال کرده که هم نیاز رسانه را تأمین کردهاند و هم اسناد تصویری غیرقابل خدشهای و ماندگاری را به جای گذاشتهاند و امروز با این اسناد زوایای مختلف را میشود بیان و به آیندگان منتقل کرد.
مدیر سابق انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس اظهار داشت: عکاسان در دوران جنگ و در زمان انقلاب، اطلاعرسانی و ارائه اطلاعات دقیق و شاخص را دنبال میکردند، بعد از آن هم امروز، عکسها اسناد بسیار گویایی هستند که جنگ را تشریح میکنند و کسی که خوانش عکس را بلد باشد اطلاعات بسیار زیادی میتواند از عکسها دریافت کند.
میرهاشمی خاطرنشان کرد: عکسها بسیار گویا هستند و میتوانند منجر به تولید رمانهای بسیار ارزشمند شوند، چرا که تمام جزئیات به صادقترین شکل خودشان در عکسها وجود دارند و اینها همه کمکی است که برای گویایی جنگ و برای ارائه اطلاعات دقیق از جنگ به کسانی که علاقهمند به حوزه تحقیق و تفحص در این حوزه هستند.
وی اضافه کرد: البته بدیهی است که عکسهایی که تولید شده است، برای اینکه بتواند بیشتر گویا باشد باید اطلاعاتی ضمیمه آن شود، اطلاعاتی که عکس نمیتواند آنها را بیان کند؛ مثلا نام فردی که در عکس هست را نمیتواند خود عکس بیان کند یا مثلا زمان و شرایطی که این عکس اتفاق افتاده است، لذا طبیعی است که عکس نیاز به اطلاعات ضمیمهای دارد. لذا عکس بیانگر بخشی از واقعیت است نه همه واقعیت. به همین جهت اگر عکسها به همراه اطلاعات تکمیلی باشند میتوانند نقش مؤثری در تدوین تاریخ مقاومت و شهادت کشور داشته باشند.
عکاسان رخدادهای جنگ را صادقانه به مردم منتقل میکردند
مدیر سابق انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس عنوان کرد: کسانی که در جنگ حضور داشتند واقعیتها را از نزدیک لمس میکردند، اما کسانی که نبودند نیاز به واسطههایی داشتند تا از واقعیتهای جنگ خبردار شوند و این واسطهها؛ مستندسازان، خبرنگاران و همچنین عکاسان بودند که رخدادهای جنگ را به مردم منتقل میکردند. خیلی از چیزهایی که امروزه در ادبیات شفاهی ما سینه به سینه نقل شده است ناشی از آثاری است که عکاسان ما تهیه کردهاند و بنای این انتقال را گذاشتند.
میرهاشمی یادآور شد: جمعآوری و نگهداری آثار عکاسی و گویاسازی آثار و ضمیمه کردن اطلاعات به آنها اقدام مهمی است که هرچند بلافاصله بعد از جنگ رخ نداد، اما سالها بعد از پایان جنگ انجمنی تشکیل شد تحت عنوان انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس و در کنار فعالیتهایی که دیگران میکردند، خیلی جدی این بحث را دنبال کرد و نسبت به جمعآوری و گویاسازی آثار تلاش جدی کرد که هم آثار بسیاری زیادی را الان در گنجینه خودش نگهداری میکند و هم نسبت به انتشار کتب در این زمینه فعال است و در مدت فعالیت خودش که حدود 20 سال است بیش از 20 عنوان کتاب جدی در حوزه جنگ و انقلاب را منتشر کرده و همچنان دوستان ما دارند این مسیر را ادامه میدهند.
انتهای پیام/
Related Assets:
-
چهار رزمندهای که تنها چند کیلو از پیکرشان باقی ماند/ روحیه جهادی میتواند مشکلات کشور را حل کند
-
جهادگران در خدمت به مردم سبقت بگیرند
-
سربازان در هر جایگاه و ردهای افتخار ملت و نیروهای مسلح هستند
-
موفقیتهای دفاع مقدس پس از به کارگیری رویکرد مدیریت انقلابی رقم خورد/ اجرای 2400 برنامه گرامیداشت هفته دفاع مقدس در یزد
-
افتتاح مراکز جدید معاینه فنی خودروهای سبک در یزد
-
برگزاری نمایشگاه عکاسی «لنگ» در یزد