محتوا
فقط16درصدازاعتبار30میلیاردتومانی ماتخصیص یافت
به گزارش یزد امـــــروز، محمدتقی کره ای با وجود اینکه میزبان همایش گرامیداشت هفته معدن در روز یکشنبه بود، وقت سخنرانی در این مراسم پیدا نکرد و در پنل پرسش و پاسخ به بازگو کردن درد دل های خود پرداخت و اظهار داشت: انتظار می رود ارقام پیش بینی شده برای تخصیص اعتبارات با واقع بینی صورت گیرد و امسال پیشنهاد 20 درصد از رقم حق انتفاع معادن را داریم و امید است این میزان اختصاص یابد.
وی خاطرنشان ساخت: مطالعات اکتشافی برای ذخایر معدنی از فصل بهار آغاز می شود، اما اعتبارات به موقع تخصیص نمی یابد و باید صبر کرد تا اولین ارقام چه موقع اختصاص پیدا می کند.
به گفته کره ای، تخصیص اعتبارات در گذشته زمانی صورت می گرفت که منشا اثر نبود و زمانی آن را در 29 اسفند اختصاص می دادند که دیگر نقشی نداشت، بنابراین به هنگام بودن اعتبارات برای فعالیت این سازمان، نقش کلیدی دارد.
وی یادآور شد: همواره مسئولان ذیربط از سهم ناکافی معدن در تولید ناخالص ملی سخن به میان می آورند بنابراین برای رشد این بخش باید فعالیت اکتشافی توسعه یابد.
کره ای افزود: تهیه یکهزار و 200 برگ نقشه در مقیاس یک 250 هزار در برنامه ریزی دیده شده و چنانچه ظرف مدت دو سال این مهم تحقق پیدا کند، کار بزرگی انجام شده است.
وی ضمن انتقاد نسبت به افرادی که بخش معدن را فاقد رشد لازم می دانند، گفت: سال گذشته بیشترین رشد در بخش معدن صورت گرفته سخنی که امروز مطرح است اینکه منابع بخش معدن را در درون آن سرمایه گذاری کنید تا موجب رشد و تعالی آن شود.
به گفته رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، ایران دارای 10 معدن در مقیاس جهانی در زمینه های مس، سرب و روی، سنگ آهن و غیره است، بنابراین در چارچوب برنامه ششم توسعه کشور در زمینه اکتشاف و فرآوری این بخش باید برنامه ریزی لازم صورت گیرد.
وی اضافه کرد: سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور دو محور مهم برای فعالیت خود دارد، نخست اکتشاف ذخایر معدنی و دیگری مخاطرات است که باید به آن به شکل جدی پرداخته شود.
کره ای گفت: ایران از نظر بلایای طبیعی در جهان جایگاه سوم را دارد و با وجود آنکه یک ششم مساحت چین را از آن خود ساخته، جمعیت در معرض خطر کشور با چین برابری دارد و سالانه هفت تا 10 درصد تولید ناخالص ملی براثر سوانح طبیعی از بین می رود.
وی موضوع بحران آب را به عنوان مساله بسیار مهم یادآوری کرد و افزود: مصرف غلط آب موجب شده که ایران از یک کشور نیمه خشک به خشک تبدیل شود و ریزگردها که طی 10سال گذشته سه استان کشور را تحت تاثیر داشت، امروز بخش وسیعی از کشور را تحت پوشش قرار دهد.
رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، وجود معادن در استانها را به عنوان نقشی اثرگذار در کاهش نرخ بیکاری دانست و اظهار داشت: استان های کرمان و یزد به دلیل وجود معادن گسترده کمترین نرخ بیکاری را دارند، درحالی که ایلام و گیلان به دلیل سهم کم معادن، بیشترین میزان نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده اند.
این همایش نیم روزه، با طرح سوال حضار از سخنرانان این همایش به کار خود پایان داد.
منبع:ایرنا
Related Assets:
- ۵۰ مگاوات برق در نیروگاههای متفرقه یزد تولید میشود
- کارت عضویت علی دایی در هلال احمر(عکس)
- تیغ های جوجه تیغی بر بدن کشاورز نشست
- سربازان گمنام امام زمان (عج)،سد راه زمین خواران شدند
- ۷۰ هزار طلبه خواهر در حوزههای علمیه مشغول به تحصیل هستند
- مراسم جشن شعبانیه در دانشکده سما یزد برگزار شد
- وقف دو قطعه زمین 10 میلیاردی در یزد
- قیمت روز املاک در محله امامشهر یزد+ جدول