محتوا
قبل از خرید محصولات از استاندارد بودن آن مطمئن شوید/ صنایع غذایی و کشاورزی بیشترین محصولات فاقد استاندارد
به گزارش خبرنگار یزد امـروز مدیرکل استاندارد استان یزد پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان به مناسبت آغاز هفته استاندارد گفت: هر ساله شعاری برای هفته استاندارد در نظر گرفته میشود وشعار امسال، همزمان با نودمین سال فعالیت استاندارد در ایران «استانداردها زبان مشترک جهانی نام گذاری شده است.
محمدحسین ماجدی همچنین از راه اندازی اتاق خبر در این اداره خبر داد و افزود: تشکیل جلسات اتاق فکر در 3 واحد تولیدی در راستای گسترش فرهنگ استاندارد و افتتاح دفتر نمایندکی این سازمان در شهرستان میبد از دیگر اقدامات ارزنده در حوزه استاندارد استان بوده است.
مدیرکل استاندارد استان خاطرنشان کرد: استاندارد در تمام ابعاد زندگی ما جریان دارد و در زندگی امروزی، فعالیتها و خدمات بدون استاندارد معنی نداشته و زندگی بشری کاملاً به استانداردها گره خورده است.
ماجدی مطالبه مردمی را بهترین راه استانداردسازی کامل دانست و گفت: عدم وجود زبان مشترک این سازمان با بسیاری از دستگاهها و واحدهای تولیدی و توزیعی سبب شده خیلی از افراد به دنبال استاندارد سازی نباشند
وی با اشاره به آگاه نبودن مردم از حقوق خود نسبت به استاندارد اضافه کرد: این موضوع حاشیه امنی را به وجود آورده تا که اگر سستی یا کاهلی در فعالیتها وجود دارد، آنچنان به چشم نیاید.
مدیرکل استاندارد استان ازبرگزاری اولین همایش ملی استاندارد برای اولین بار در تاریخ 90 ساله به میزبانی یزد خبر داد و اضافه کرد: از سال آینده، هر ساله این همایش در یک استان به مرحله اجرا در می آید.
ماجدی افزود: در شش ماهه اول امسال 2620 مورد بازرسی از بازار داشتیم که 704 مورد مربوط به شهرستانهای استان و مابقی مربوط به شهر یزد بوده و دراین بازرسیها، محصولاتی که فاقد علامت استاندارد بودند یا استاندارد لازم را نداشتند جمعآوری شده یا تذکر لازم به آنها بیان شده است.
مدیرکل استاندارد استان یزد تاکید کرد: روغن کنجد، خرما، سوسیس و کالباس، زعفران، نمک، قند شکسته و چندراهیهای برقی تقریبا به صورت عمده غیر استاندارد هستند و باید اقدامات لازم در ارتباط با استاندارد سازی این محصولات انجام شود.
ماجدی تصریح کرد: حدود 350 مورد نمونه از صنایع و از واحدهای توزیعی گرفته شده که بالاترین آمارها مربوط به صنایع غذایی و کشاورزی بوده و در مجموع بیش از 30 درصد این نمونهها فاقد استاندارد بودند.
وی افزود: تقریبا 70 درصد آب میوه ها، نوشیدنی و سس گوجه که به صورت قاچاق وارد کشور می شوند دارای مواد افزودنی و نگهدارنده غیرمجاز هستند.
مدیرکل استاندارد استان یزد خاطرنشان کرد: حدود 60 درصد نانواییها استان ، آردهای مختف را برای نان خود استفاده میکنند و به طور مثال آرد تافتون را برای سنگک استفاده میکنند که مناسب نیست.
ماجدی تصریح کرد: استفاده از محصولات سنتی به جای محصولات صنعتی در حال توسعه است و چون به صورت سنتی صورت میگیرد و کنترل کمتری روی آنها قرار دارد، ممکن است در آینده صدمات جبران ناپذیری را روی افراد ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: کالیبر نبودن ترازوها و وسایل سنجشی که به دلیل عدم اطلاع از کالیبره و غیرکالیبره بودن، میتواند مصداق کم فروشی باشد از دیگر معضلات جدی استان برشمرد و ادامه داد: برآورد ما این است که حدود 30 درصد از ترازوهای استان کالیبره نباشند و اصناف باید خودشان برای اجرای این امر شرعی و قانونی، اقدام و ترازوهای خودشان را با هزینه کم کالیبره کنند.
مدیرکل استاندارد استان یزد با بیان این مطلب که به جز ابرکوه که تمام سیستمهای اندازهگیری را مورد سنجش قرار دادیم در دیگر نقاط استان اقدامی در این زمینه انجام نشده، بیان کرد: متوسط کالیبره کردن ترازو ها هشت هزار تومان بوده و به هر تعداد که یک واحد صنفی ترازو داشته باشد، بیش از 20 هزار تومان از آن واحد دریافت نمی شود.
وی تصریح کرد: در کل استان یزد 44 واحد سیانجی داریم که 36 مورد آن متعلق به شهرداریها و مابقی به بخش خصوصی تعلق دارد، از این تعداد 22 جایگاه سیانجی هنوز مشکلاتشان رفع نشده و باید تلاش کنیم که به سطح استاندارد برسند.
ماجدی در ارتباط با شهربازیهای استان هم خاطرنشان کرد: در شهربازیهای بافق و ابرکوه استانداردی وجود ندارد اما اگر از شهربازیهای دیگر نقاط استان خوب بهرهبرداری شود، مشکلی وجود ندارد.
مدیرکل استاندارد استان یزد افزود: عمده مشکلات درخصوص مصالح ساختمانی، مربوط به واحدهای تولیدی شن و ماسه، بتن آماده و تیرچه و بلوک است و دانش فنی در زمینه تولید این سه محصول در استان بسیار پایین است،
ماجدی افزود: به همین دلیل اولین دوره آموزشی در شهریورماه برای ارتقای سطح دانش تولید کنندگان شن و ماسه انجام شد و دومین دوره آن هفتم آبان برگزار خواهد شد.
وی از راه اندازی سازمان مردم نهاد یاوران استاندارد با عنوان مخفف یاسمن درآینده نزدیک خبر داد و تصریح کرد: امیدواریم با کمک این گروه به صورت گسترده مشکلات مرتبط با عدم رعایت استاندارد را رفع کنیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه علاوه بر علامت استاندارد، کالاها باید کد 10 رقمی استاندارد هم داشته باشند، گفت: اگر کد رهگیری را به سامانه 10001517 ارسال کنید، در کمتر از یک دقیقه استاندارد بودن یا نبودن کالا به شما اطلاع داده میشود.