Navigation Navigation

محتوا محتوا


مرمت 200 خانه تاریخی یزد در قالب پروژه‌های مشارکتی


معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد از مرمت 200 خانه تاریخی یزد در قالب پروژه‌های مشارکتی خبر داد.

یزدامروز؛ مصطفی فاطمی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در یزد با بیان اینکه بافت تاریخی یزد نخستین شهری است که به ثبت ملی رسید و بعد از آن بافت تاریخی میبد ثبت ملی شده است،‌ اظهار داشت: در حال حاضر نیز آخرین بافت تاریخی ثبت شده مربوط به استان یزد و شهر ابرکوه است.

وی از خانه‌های تاریخی به عنوان یکی از عناصر اصلی در بافت‌های تاریخی یاد کرد و افزود: در استان یزد در مجموع 200 خانه تاریخی به اشکال مختلف در قالب پروژه‌های مشارکتی با همکاری دهیاری‌ها و بخشداری‌ها مرمت و بازسازی شده است.

فاطمی همچنین از بازسازی و بهسازی محورهای گردشگری خبر داد و عنوان کرد: تلاش شده ظرفیت پذیرش مهمان و مسافر نیز در مناطق مختلف استان یزد افزایش پیدا کند که در این راستا طرح‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت اجرایی شده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد ادامه داد: طرح‌های کوتاه مدت شامل افزایش ظرفیت و ارتقاء هتل‌های موجود و کمک به احداث اقامتگاه‌های بوم‌گردی است.

وی یادآور شد: در قالب طرح‌های بلندمدت نیز اقدام به احداث هتل‌های یک تا پنج ستاره شده که با بهره‌برداری از آنها تحولی عظیم در حوزه گردشگری استان یزد اتفاق می‌افتد.

فاطمی خاطرنشان کرد: امسال در استان یزد 21 اقامتگاه بوم‌گردی افتتاح شد که استان یزد از این لحاظ رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.

وی اظهار داشت: حتی تلاش شده مهمانسراهای ادارات نیز در برنامه کوتاه‌مدت تبدیل به واحدهای اقامتی شود و این امر سبب افزایش ظرفیت پذیرش مسافر شده به نحوی که در سال 92، حدود 56 واحد اقامتی در استان یزد وجود داشت که این آمار اکنون به 97 واحد رسیده است و در طول سه سال گذشته، 47 واحد اقامتی در استان یزد در قالب‌های مختلف به بهره‌برداری رسیده است.

فاطمی خاطرنشان کرد: برای ساخت مجموعه‌های جدید نیز اقدامات بسیاری صورت گرفته و سرمایه‌گذاران بسیاری در این بخش جذب شده‌اند به نحوی که هم‌اکنون 256 واحد جدید اقامتی، توریستی، گردشگری و ... در مناطق مختلف استان یزد در حال ساخت است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: در استان یزد در حوزه گردشگری چند برنامه در دستور کار معاونت گردشگری قرار گرفته و این برنامه‌ها به عنوان اولویت‌های اصلی در حال پیگیری هستند.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد اظهار داشت: معرفی یزد به عنوان شهر تاریخی در سراسر دنیا یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های ما است که به طور قطع ثبت جهانی بافت تاریخی این مهم را تسهیل کرده و گردشگرانی را از سراسر دنیا روانه این بافت می‌کند.

وی ادامه داد: آموزش نیروی انسانی متخصص به ویژه در زمینه راهنمایان تور نیز از دیگر اولویت‌ها است و تاکنون نیز اقدامات خوبی انجام شده به نحوی که آمار 240 راهنمای تور گردشگری استان یزد از اکنون به 400 نفر رسیده است.

فاطمی، احیای بافت تاریخی یزد را نیز از دیگر اولویت‌های معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان یزد برشمرد و افزود: در این مسیر تلاش شده علاوه بر آماده‌سازی بافت تاریخی برای ثبت جهانی، نیازهای این بافت در حوزه گردشگری نیز به درستی برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه بافت تاریخی یزد بالغ بر 700 هکتار وسعت دارد، افزود: این بافت نیازمند زیرساخت‌های بسیاری برای توسعه گردشگری و جذب توریست است.





آخرین اخبار آخرین اخبار