محتوا
مسئله شخصی یک نفر جایگزین دغدغههای واقعی مردم میشود؟
به گزارش یزدامروز به نقل از یزدرسا، مردم یزد در کنار هموطنانمان در سایر نقاط کشور، نشان دادهاند که هر زمان که لازم باشد، در صحنه حضور دارند و به وظایفشان عمل میکنند. حضور آنها در انتخابات اخیر شورای شهر از نمونههای این وظیفهشناسی است. اما در این بین، این انتظار زیادی نیست که از مسؤولین و منتخبین مردم هم بخواهیم به وظایفشان در قبال جامعه عمل کنند و امانتدار مسؤولیتی باشند که مردم بر دوش آنها نهادهاند.
بدون تردید مهمترین مصداق انجام وظیفه توسط مسؤولین و منتخبین مردم این است که دغدغه اصلی و واقعیشان، معضلات و مشکلات مردم و شهر باشد و اولویت اصلیشان را رفع این مشکلات قرار دهند.
انتظار از اعضای شورای شهر پنجم که مدتی است به طور رسمی بر صندلی شورا تکیه زدهاند و به نوعی زمام امور شهر را بر عهده گرفتهاند، این است که پیگیر دغدغههای اصلی مردم باشند و اجازه ندهند مسائل دستچندم که اصلا ربطی هم به مشکلات واقعی مردم ندارد، جای مسائل اصلی و دغدغههای جدی مردم را بگیرد.
به عنوان نمونه پذیرفتنی نیست که مسئله «شخصی» و قضائی یک عضو شورا که در قالب قانون در حال انجام است، به موضوع اصلی شورای شهر تبدیل شود و مسائل اصلی مردم که به عنوان مثال وضعیت خیابان قیام یکی از آنها است، تحتالشعاع مسائل شخصی و سیاسی قرار بگیرد.
ممکن است نگارنده این سطور هم موافق آنچه که در حال حاضر برای یک عضو شورای شهر یزد اتفاق افتاده، نباشد؛ اما اولا همگان و بیشتر از همه مسؤولین و دستاندرکاران در حوزههای مختلف باید تابع قانون باشند و صرف اینکه رخداد و موضوعی موردپسند شخصی ما نیست دلیلی نمیشود که بر سر آن جنجال کنیم. به راستی اگر قرار باشد هر فرد یا گروهی وقتی از یک حکم قانونی خوشش نیامد به جنجالسازی بپردازد، آیا دیگر سنگ بر روی سنگ بند میشود؟!
ثانیا همانگونه که اشاره شد وظیفه مسؤولین رسیدگی به امور اصلی و دغدغههای واقعی مردم است و یقینا پذیرفتنی نیست که مسئله «شخصی» یک نفر به موضوع اول شهر و استان تبدیل شود و جای مسائل اصلی مردم را بگیرد و آشکارا اعضای شورای شهر را به سمت سیاسیبازی سوق دهد.
وارد شدن به بازیهای سیاسی آفتی است که همواره شورای شهر را تهدید میکرده و خود اعضای شورای پنجم هم به پرهیز از آن تأکید داشتهاند.
چندی قبل مرتضی شایق رئیس اسبق و عضو فعلی شورای شهر یزد در گفت وگو با خبرنگار یزدرسا با تأکید بر لزوم پرهیز از سیاسیکاری در شورای شهر گفته بود: «اگر اعضای شورای شهر وارد مباحث سیاسی شوند، شورا با مشکل مواجه میشود. اگر مباحث و بازیهای سیاسی وارد شورا نشود میتوان امیدوار بود که کارها به خوبی پیش برود اما اگر قرار باشد اعضای شورا وارد مسائل سیاسی بشوند و دیدگاههای سیاسیشان را در کارها و تصمیمها دخالت دهند، یقینا چنین رویکردی مخصوصا در استان ما جوابگو نخواهد بود و شورا با مشکل مواجه میشود.»
الهه جورابی عضو دیگر شورای شهر نیز با تأکید بر اینکه شورای شهر نباید سیاسیبازی کند، گفته بود: «وامدار هیچ گروهی نیستم و به سهم خودم سعی میکنم شورای سیاستزده نداشته باشیم و انشاالله اینگونه خواهد شد.»
همچنین محمدرضا پاکنژاد دیگر عضو شورای پنجم یزد با تأکید بر اینکه حتی شهرداری هم نباید سیاسی باشد، در گفت وگو با خبرنگار یزدرسا گفته بود: «شهرداری ارگانی اجرایی است نه سیاسی و شهردار جدید یزد هم فردی نیست که وارد سیاست بازی شود.»
محسن عباسی هرفته سخنگوی شورای پنجم هم چندی قبل گفته بود: «ما به خوبی به دشواری امانتی که به ما سپرده شده واقف هستیم و تمام تلاشمان این است که امانتداران خوبی باشیم. سرلوحه کار شورای پنجم و کلیدواژه حل مسائل شهر بحثهای فرهنگی و اجتماعی است.»
محسن ابوترابی عضو شورای شهر پنجم یزد هم با تقبیح سیاسیکاری و حزبگرایی در بین اعضای شورای شهر، لازمه یک شهردار خوب را پرهیز از سیاسیکاری عنوان کرده و گفته بود: «همترین ویژگی شهردار پرهیز از سیاسیکاری و حزبگرایی است شهردار باید تنها به فکر حفظ منافع شهر و شهروندان باشد.»
این در حالی است که قبل از این، آیتالله ناصری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد نیز لازمهی خدمت صادقه به مردم یزد را پرهیز از سیاسیکاری و نگاه جناحی در بین اعضای شورای شهر دانسته و گفته بود: «اعضای شورای اسلامی شهر باید با برنامه ریزی و هماهنگی و فارغ از مسائل جناحی به فکر مردم و انتخاب شهردار مناسب و خدمت صادقانه به شهروندان یزدی باشند.»
انتهای پیام/