محتوا
منش ائمه اطهار، چراغ راه جوانان انقلابی در محرومیتزدایی
به گزارش یزدامروز، در سیره اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام توجه به مردم و مردمداری و دستگیری از آنها به شکل برجستهای مورد توجه قرار گرفته و توصیه شده است. این در حالی است که در قرآن کریم نیز حدود یک سوم آیات مربوط به مسائل اجتماعی است. این نشان میدهد مردمداری و توجه به مردم و امور آنها بخش مهم دین اسلام است و اسلام به مسائل مربوط به مردم و اجتماع تأکید دارد و احکام اسلام بسیار فراتر از احکام فردی است.
جایگاه برجسته مردم و اجتماع در اسلام
نوع مواجه حاکمان جور با ائمه اطهار در دورههای مختلف نیز به خاطر اهتمام اهل بیت علیهمالسلام به مسائل سیاسی-اجتماعی و امور مربوط به جامعه و مردم بوده است که اگر اینگونه نبود و مثلا ائمه اطهار صرفا به عبادات فردی و احکام فردی اسلام متمرکز میشدند، یقینا مورد غضب حاکمان زمانه نبودند.
تأکید امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر مردمداری و توجه به مردم بوده است و همین توجه به جایگاه مردم و اعتقاد به مردم بود که موجب شد تا انقلاب اسلامی شکل بگیرد و ادامه مسیر انقلاب نیز ناشی از اعتقاد راسخ کشتیبان انقلاب به مردم است.
جوانان انقلابی و ارزشی به عنوان دوستداران انقلاب اسلامی و پیروان اهل بیت عصمت و طهارت، امروز در جامعه اسلامی ما در کمک به مردم و نیازمندان، جلودار هستند و نگاهی به رخدادهایی مانند سیل و زلزله و امثالهم نشان میدهد که جوانان انقلابی و حزباللهی پیشگام کمک به مردم هستند که این نشأت گرفته از پیروی آنها از منش اهل بیت (ع) است.
حضور جوانان پرشور انقلابی و متدین در اردوهای جهادی و کمک بیچشمداشت به مستضعفان و نیازمندان نیز در همین راستا قابل تحلیل است و دستگیری از نیازمندان و تلاش برای رفع گره از کار مردم، روحیهای است که انقلابیون متدین از اهل بیت عصمت و طهارت فراگرفتهاند.
انقلاب اسلامی بر پایه خدمترسانی به مردم شکل گرفت
یک استاد حوزه علمیه در همین ارتباط به خبرنگار یزدرسا گفت: انسان برای رسیدن به اوج سعادت به دو بال نیاز دارد، یک بال عبادت و ارتباط با خدا و یکی هم بال خدمترسانی به خلق است و ائمه معصومین(ع) نیز با این دو بال به سعادت رسیدند.
آیتالله سید کاظم مدرسی اظهار داشت: آیات پایانی سوره «انسان» هم بیانگر ارتباط با خدا و هم بیانگر کمک به مستمندان است و در این زمینه اگر ما شیعیان به عنوان پیروان ائمه بخواهیم به سعادت برسیم باید این توصیه را رویه عمل خود قرار دهیم.
وی افزود: انقلاب اسلامی نیز با الگوگیری از همین توصیه بر پایه ارتباط با خدا و ایثار و خدمترسانی به مردم شکل گرفت و امام خمینی(ره) با دنبالروی از همین الگو انقلاب را پایهگذاری کرد. معرفی انقلاب نیز باید بر پایه همین دو بال صورت گیرد، یعنی انقلاب اسلامی را باید به عنوان جریانی خدامحور و مردممحور به جهانیان معرفی کرد.
بدون کمک به خلق، عمل به دین اسلام ناقص است
حجتالاسلام اسماعیل شاکر نیز در گفتگو با خبرنگار یزدرسا در این ارتباط گفت: مردم در جامعه دینی نباید نسبت به گرسنگان و نیازمندان بیتفاوت باشند و این وظیفه شرعی و دینی ما است که به نیازمندان و محرومان کمک کنیم، اگر ما خود را پیرو اهل بیت میدانیم در سیره و سبک زندگی ایشان میبینیم حتی در اوضاع سخت اقتصادی ازخودگذشتگی و ایثار میکردند و مردم را بر خود مقدم میداشتند.
وی افزود: معارف و سبک و سیره زندگی اهل بیت علیهمالسلام باید در زندگی مردم تبلور پیدا کند و ظهور و بروز آن در مراسم و در بین جوانان، مردم و مساجد و محلات پیاده شود، اگر برایمان امکان دارد مانند اهل بیت روز بگیریم و برای نیامندان غذایی تهیه و به آنها رسیدگی کنیم چرا که این بخشی از دین است و بدون کمک به خلق خدا و نیازمندان با وجود انجام عبادت ظاهری، عمل به دین اسلام ناقص انجام گرفته و خدا آن را از ما نمیپذیرد،همانگونه که در قرآن «یقیمون الصلوه و یوتون الزکوه» با هم آمده است یعنی عبادتی قبول است که به همراه آن ذکات و دغدغه رفع مشکلات مردم نیز داشته باشیم.
امام جمعه اردکان اضافه کرد: جوانی که به عشق امام حسین(ع) به پیادهروی اربعین میرود اگر از امور و سیره اهل بیت علیهمالسلام بیشتر بداند این کمک به نیازمندان را نیز دریغ نخواهد کرد، بنابراین باید محبت و سیره اهل بیت را در بین مردم ترویج داد و مردم را با معارف و زندگی آنها بیشتر آشنا کرد تا مردم در این امور اهل عمل شوند که جلسات مذهبی، منابر و روحانیون، مدارس، معلمان و... در این زمینه نقش بسزایی دارند.
معصومین الگوی ما در توجه به محرومین
همچنین حجتالاسلام حسن سعیدی در این رابطه میگوید: معنای واقعی شیعه یعنی کسی که پا جای پای رهبران خود بگذارد، بنابراین در توجه به محرومان و تهیدستان و محرومیتزدایی، بهترین الگوهای ما ائمه اطهار(ع) و پیامبر(ص) هستند.
رئیس دانشکده الهیات دانشگاه شهید بهشتی میافزاید: رسیدگی به محرومان و فقرزدایی وظیفه مسئولان جامعه اسلامی است و آنها به خاطر مسئولیتی که دارند بیش و پیش از همه در پیروی از پیشوایان دین مسئولیت دارند، لذا با توجه به مسئولیت اجتماعی که برعهده آنها گذاشته شده است، باید در رابطه با محرومان و تهیدستان احساس مسئولیت کنند.
آیتالله احمد خاتمی عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان نیز در این ارتباط معتقد است: اهل بیت عصمت و طهارت سلامالله علیهم در تمامی عرصهها الگوی نمونه بودهاند که از جمله آنها میتوان به عرصه «دگر دوستی» اشاره کرد.
انتهای پیام/
Related Assets:
- دشمن به دنبال القای باور مصرف گرایی علمی در جامعه است/ هدف از سهشنبههای فرهنگی؛ ایجاد خودباوری در نسل جوان
- افزایش جمعیت مسلمانان جهان در نتیجه اندیشه نورانی امام راحل/مانعتراشیهای غرب درزمینهٔ هستهای، ناشی از وحشت آنان از پیشرفتهای علمی ایران است
- کربلای ایران غرق در عزای نخستین سفیر اهل بیت(ع) بود
- اعزام 15 هزار زائر به مشهد مقدس از ابتدای سال تاکنون/محرومیتزدایی و فرهنگسازی رضوی شاخصترین برنامههای دفاتر آستان قدس است
- ویزیت رایگان 19 هزار نفر از مردم مناطق محروم /مرمت 170 واحد آموزشی/اعطای افزون بر 77 میلیارد ریال تسهیلات کارآفرینی