محتوا
نصب 13 دستگاه بازي جديد در پارک شادی یزد
به گزارش يزدامروز، يكي از گلايههاي معمول شهروندان يزدي كمبود مراكز تفريحي و پاركها براي سپري كردن اوقات فراغتشان است ولي اين در حالي است كه علاوه بر وجود شهربازيهاي متعدد، سرانه كنوني فضاي سبز هر يزدي حدود 13 مترمربع است.
شهر يزد در حال حاضر سه شهربازي تحت پوشش سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري شامل پارك شادي، پارك كوهستان و پارك بزرگ شهر و تعداد زيادي فضاهاي بازي داراي مديريت بخش خصوصي است.
البته يكي از بزرگترين و قديميترين شهربازيهاي يزد كه سالها از تاسيس آن گذشته و به دنبال قديمي شدن تجهيزات بازي آن تا چند ماه پيش به شدت از رونق افتاده بود، پارك شادي يزد است.
اين شهربازي در زميني وقفي به وسعت پنج هكتار و با سرمايهگذاري بخش خصوصي، فعاليت خود را از 22 بهمن سال 1366 آغاز كرد و پس از 14 سال بهرهبرداري در سال 1380 تحويل شهرداري شد ولي به دليل بهروز رساني نشدن تجهيزات آن، سالها بيرونق ماند و گاهاً نيز ماهها در تعطيلي به سر برد.
البته همزمان با سال جديد تجهيز اين پارك در دستور كار سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري يزد قرار گرفته كه همين عامل منجر به رونق مجدد اين پارك شده است.
«محمد صفدرپور» مدير عامل اين سازمان در گفتوگو با ايسنا، گفت: امسال با اعتباري بالغ بر 51 ميليارد ريال تعداد 13 دستگاه جديد براي تجهيز اين شهربازي خریداری شده که تاكنون چهار دستگاه شامل مریگوران، تاب فرار کودک، قطار کودک و چرخ و فلک نصب و راهاندازی شده و مابقي نيز تا پایان سال راهاندازی خواهند شد.
وی در همين رابطه ميافزايد: علاوه بر تجهیز پارك شادي به دستگاههای جدید، سیستم مركزي صوت در اين شهربازی نيز در حال نصب است.
وي در مورد درخواست شهروندان مبني بر لزوم ايجاد شهربازيهاي جديد، اظهار ميكند: گسترش شهربازیها علاوه بر نيازمندي به شرايط جغرافيايي مناسب، به عوامل متعددي مانند مسائل اقتصادی و فرهنگی جامعه هدف نيز بستگي دارد لذا نميتوان انتظار داشت كه هر از گاهي شاهد افتتاح يك شهربازي جديد در شهر باشيم.
وي با اشاره به وجود شهربازي در برخي پاركهاي بزرگ شهر يزد، عنوان ميكند: معمولاً به جاي ايجاد شهربازیهاي جديد، سعي ميشود اين شهربازيها با راهاندازی دستگاههای جدید گسترش يابند و به روز شوند.
صفدرپور در اين باره متذكر ميشود: البته همانطور كه نميتوان يزد را از نظر جمعيتي يا سرانه فضاي سبز با برخي شهرهاي بزرگي مانند مشهد و اصفهان مقايسه كرد، شهربازيهاي آن را نيز نميتوان با شهربازي اين شهرها قياس كرد.
وي به برخي محدوديتهاي موجود براي توسعه شهربازيها در يزد نيز اشاره ميكند و ميگويد: شهربازيهاي يزد معمولاً همزمان با ماههاي عزاداري مانند محرم و صفر به شدت بيرونق ميشوند و استقبال بسيار كمي از آنها صورت ميگيرد.
اين مسئول خاطرنشان ميكند: به عنوان نمونهاي ديگر، يكي از اقداماتي كه در راستاي تسهيل دسترسي بازديدكنندگان وسايل بازي در پارک شادی صورت گرفت، کارتی شدن بلیط دستگاههاي بازي بود ولي اين طرح مورد استقبال مخاطبان قرا نگرفت لذا مجدداً سيستم فروش بليط راهاندازي شد .
صفدرپور در مورد رعايت ايمني و استانداردها در وسايل بازي اين شهربازي، ميگويد: خوشبختانه از سال 1392 تاکنون تمام دستگاههایي که براي شهربازيهاي يزد خریداری شده، استاندارد و داراي پوشش بیمهاي هستند و تجهيزات جايگزين در دستگاهها نيز در صورت داشتن ایمنی و سلامت فنی و تایید کارشناسان اداره استاندارد، امكان نصب پيدا ميكنند.
وي در ادامه نيز با اشاره به سرانه كنوني 13 مترمربعي فضاي سبز هر شهروند يزدي از تلاش براي توسعه اين فضاها در شهر خبر ميدهد و تصريح ميكند: امسال ايجاد فضاي سبز در محل نگهداري از خودروهاي اسقاطي در مجاورت پل شهيد تقوی به مساحت 11 هکتار طراحي شده كه در حال اجراست.
رييس سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري يزد به تلاش اين سازمان براي ايجاد فضای سبزي به مساحت 150 هکتار در بلوار قصر واقع در منطقه دروازه قران نيز اشاره و اجراي اين طرح را منوط به رفع مشکلات سند اين زمين ذكر ميكند.
وي با اشاره به مجموعه فضای سبز زیتون به مساحت 50 هکتار در انتهای بلوار نوابصفوی واقع در محدوده کشتارگاه قدیم، اظهار ميكند: امسال اين مجموعه به ست بازی و وسایل ورزشي تجهیز خواهد شد.
صفدرپور در پايان نيز ياداور شد: در برنامههاي اعتباري سالجاري سازمان پاركها و فضاي سبز شهرداري يزد براي تامين روشنایی يك ميليارد و 930 میلیون تومان، ايجاد مبلمان 675 میلیون تومان، تامين ست بازی 400 میلیون تومان، تهيه کفپوش 350 میلیون تومان، آلاچیق 60 میلیون تومان، لوله کشی 150 میلیون تومان و هزینه گلکاری با اعتبار 40 میلیون تومان، در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام/