محتوا
واردات لاستیک خودرو در 3 ماهه اول امسال 112 درصد افزایش یافت
به گزارش یزدامروز، قدمت صنعت تایر در کشور بیش از نیم قرن است؛ نخستین شرکت تولید تایر در سال 1337، با سرمایهگذاری یک شرکت خارجی تأسیس شد و طی سالها این صنعت در ایران پیشرفت چشمگیری داشته بهطوری که در حال حاضر بهطور متوسط سالانه بین 26 تا 27 میلیون حلقه لاستیک به وزنی حدود 320 هزار تن در کشور تولید میشود.
صنعت تایرسازی ظرفیت بالایی در اشتغالزایی دارد، به طوری که طبق آمارها 15 هزار فرصت شغلی مستقیم در این صنعت ایجاد میشود و با توجه به اینکه یکی از اساسیترین مشکلات اقتصادی و اجتماعی فعلی ایران موضوع بیکاری است لذا توجه به این بخش میتواند سهم قابل توجهی در کاهش نرخ بیکاری داشته باشد.
اما مهمترین مشکل صنعت تایرسازی همانند بسیاری از صنایع دیگر واردات بیرویه از کشور چین است ؛ واردات تایر در سه ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 112 درصد افزایش داشته که این سؤال را در ذهن متبادر میکند، در حالی که تولید داخلی علیرغم کاستیها و نداشتن منابع مالی لازم به طور مطلوب انجام میشود و تامینکننده نیازهای کشور است چرا واردات با شیب تندی در حال افزایش است؟
به گفته کارشناسان اقتصادی یکی از مهمترین روشها برای حمایت از تولید داخل،کاهش واردات کالا و افزایش تعرفههای گمرکی است که در خصوص صنعت تایرسازی این امر به صورت عکس در حال رقم خوردن است .
خسرو محمودیان دبیر انجمن صنعت تایر ایران اظهار داشت :هم اکنون هر کیلوگرم لاستیک در جهان پنج دلار به فروش میرسد، اما کشور چین به علت تولید بیش از اندازه و گسترش بازار خود، هر کیلوگرم از آن را 1/5 دلار به فروش میرساند.وی با اشاره به لزوم جلوگیری از واردات بیرویه لاستیکهای چینی به کشور گفت :از آنجا که این کشور با افزایش تولید، محصولات خود را با هدف خارج کردن رقبا با قیمت پایینتر عرضه میکند، برای حمایت از تولید داخل باید تعرفه واردات تایر از چین اصلاح شده و افزایش یابد.
محمودیان با بیان اینکه بیش از 15 هزار نفر هم اکنون در 10 کارخانه لاستیک سازی بزرگ کشور شاغل هستند، تاکید کرد: واردات تایر سبب شده که بیشتر کارخانههای تولیدکننده با ظرفیت پایینتر کار کنند و یا در آستانه تعطیلی قرار گیرند که این امر نیز در نهایت سبب افزایش بیکاری خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول، همچنین چون بسیاری از کارخانههای لاستیکسازی کشور قیمت تایر خود را کاهش دادهاند تا مشتریان ترغیب به خرید تولیدات آنها شوند، در حال حاضر برخی از کارخانههای لاستیک سازی در آستانه تعطیلی قرار گرفتهاند و تداوم این روند نیز شرایط را بدتر خواهد کرد.
وی بیان کرد: طبق برنامهریزیهای وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار است تا افق 1404 تولید لاستیک کشور به 700 هزار تن در سال افزایش یابد، اکنون برخی آمارها از تولید 350 هزار لاستیک در کشور حکایت دارد و با وجود داشتن ظرفیت برای تولید با روند فعلی حمایتها این رقم محقق نخواهد شد.
ولی ملکی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص افزایش واردات لاستیک خودرو در سال جاری به نسبت سال گذشته، اظهار داشت: افرادی که به واردات بیرویه لاستیک دامن میزنند ، عملا به تولیدکنندگان داخلی خیانت میکنند.وی بیان کرد : مگر میشود در کشور برای هر نوع خودرویی لاستیک با کیفیت بالا تولید شود اما این محصولات در انبارها بماند ولی واردات لاستیک داشته باشیم، قطعا دستهایی در کار است تا کارخانجات داخلی را با مشکل پولی، پرسنلی و دیگر مشکلات روبهرو کنند.ملکی تصریح کرد: این سود برای اشخاص واردکننده است و ممکن است سازمانهای صادرکننده مجوز واردات نیز در این سود سهیم باشند و چنانچه این گزارشها به کمیسیون صنایع و معادن ارجاع داده شود مجلس به این قضیه ورود خواهد کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه در قراردادهای بینالمللی استفاده از قطعات داخلی الزامی است گفت: در این قراردادها تاکید شده تا از 60 درصد تواناییهای داخلی استفاده شود.
محمدرضا گنجی رئیس انجمن صنعت تایر ایران هم در خصوص بازار لاستیک در کشور گفت: وضعیت صنعت تایر هم به لحاظ کیفی و هم به لحاظ کمی مناسب است و ارتباط خوبی بین تایرسازان و خودروسازان وجود دارد.
وی افزود: لاستیک مورد نیاز خودروسازان توسط تولیدکنندگان داخلی تامین میشود و کمتر از لاستیکهای خارجی استفاده میشود و در مجموع 55 درصد تایرهای تولیدی توسط خودروسازیهای کشور خریداری میشود.
رئیس انجمن صنعت تایر ایران با اشاره به رابطه مناسب تولیدکنندگان تایر و خودروسازان گفت: خرید تایر داخلی برای خودروسازان مناسبتر است چرا که هم میتوانند بر کیفیت نظارت داشته باشند و هم با قیمت مناسبتری خریداری کنند و در یک دوره زمانی بازپرداخت را انجام دهند.
گنجی بیان کرد: یکی از مهمترین مشکلات لاستیکهای خارجی معمولی که ارزان قیمتتر از داخلیها هستند و لزوما بیکیفیت هم نیستند این است که عموما به طور قاچاق وارد میشوند و بازار را به هم ریختهاند.وی در پایان تاکید کرد: حمایت از تولید داخل و افزایش تعرفههای گمرکی و مبارزه با قاچاق قطعا وضعیت بازار تولید لاستیک داخل را بهبود خواهد بخشید.
باشگاه خبرنگاران
انتهای پیام/
Related Assets:
- تشکیل 19 پرونده تخلف فروش لاستیک خارج از شبکه مجاز رسمی
- واردات 50 تن دستمال توالت از ترکیه به کشور!
- واردات بیش از 196 تن کیسه ادرار در 9 ماهه سال جاری !
- واردات بیش از یک هزار تن بیسکویت و ویفر در سال جاری +جدول
- واردات بیش از یک هزار و 372 تن انواع سس به کشور! +جدول
- دیپلماسی التماسی آمریکا را گستاخ تر می کند
- تصویب تحریمهای جدید نتیجه انفعال مسئولان و بیتوجهی به خطوط قرمز رهبری است
- برای جبران نقض برجام هنوز هم دیر نیست
- انتقاد نماینده ولی فقیه در استان یزد از سنگاندازی در ایجاد مجتمع بزرگ فرهنگی یزد
- کاهش 10 الی 15 درصدی قیمت لاستیک
- برگزاری سومین یادواره شهدای فخرآباد یزد همرمان با دهه کرامت
- لزوم تبیین ارزشهای اسلامی و حجاب برای نسل جوان به ویژه دانش آموزان