محتوا
کاش همیشه انتخابات بود!
یزدامروز؛ فقط هفت ماه دیگر تا پایان عمر چهار ساله دولت یازدهم باقیمانده است. این گزاره که «دولت در چهار سال عمرش به جز برجام کار دیگری نکرده است» نقل بسیاری از محافل مردمی است و حالا حتی حامیان دولت هم قبول دارند که دولت یازدهم در طول سه سال ونیم عمر خود «برای مردم» کار خاصی -به ویژه در حوزههای اقتصادی و معیشتی- نکرده است. به طوری که روز گذشته یک کارشناس اقتصادی حامی دولت در این رابطه اظهار کرد کارد به استخوان مردم رسید، اما مشاوران رئیسجمهور گزارشهای اشتباه اقتصادی به وی میدهند.
فرشاد مؤمنی اقتصاددان حامی دولت در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت: در شرایط بسیار پیچیده فعلی که تولیدکنندگان ایران در شرایط بحرانی روزگار میگذرانند همچنان مشاوران اقتصادی دولت به صراحت میگویند که نباید به تولیدکنندگان اعتنایی کرد، درحالی که بقا و امنیت ملی کشور، کیفیت زندگی مردم و توان رقابت اقتصاد ملی تابعی از وضعیت تولیدکنندگان است. به همین علت باید به صراحت گفت که مشکل کار، گزارشهای غلط مشاوران اقتصادی به روحانی است. رئیسجمهور حداقل باید در سال پایانی مسئولیت خود متوجه شوند که یکی از ریشههای عدم توفیق در حوزه اقتصاد به خاطر این مسئله است که در حیطه مشاوران اقتصادی خواسته شده که برروی یک پا حرکت شود و اتفاقاً پایی هم که انتخاب کردند یک پای شکسته بود که عدم صلاحیت و کفایت خود را طی چند سال گذشته به اندازه کافی نشان داده است.
برجام که وضعیتش مشخص است و شکست آن موجب شده نه تنها تحریمها لغو نشود بلکه حتی مبنای نظری دولت را هم با چالش جدی مواجه کرده است. در چنین شرایطی اقداماتی را هم که دولتیها در حوزه اقتصادی انجام میدهند بیشتر صبغهی انتخاباتی و تبلیغاتی دارد. به عنوان نمونه چندی قبل دولت تصمیم به توزیع کارتهای اعتباری بین مردم کرد که بیش از آنکه مشکلی را از مردم حل کند، موجب بدهکار شدن آنها به بانکها میشود. طرحی که البته تا کنون مورد استقبال مردم قرار نگرفته است. یا اقداماتی مانند دادن وام به برخی از واحدهای تولیدی در شرایطی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری صورت میگیرد که در طول سه سال اخیر هزاران واحد تولیدی به خاطر رکود حاکم و ناکارآمدی دولت تعطیل شده و به گفته وزیر کار در هر پنج دقیقه یک نفر بیکار میشود! نکته قابل توجه اما جایی است که مسئولان دولتی که زمانی به توزیع سیب زمینی بین مردم در دولت قبل انتقاد میکردند و این اقدام را مورد تخریب قرار میدادند، حال و در آستانه انتخابات خود چنین اقدامی را تکرا میکنند.
همهی این اقدامات که از سوی دولت یازدهم در حال وقوع است، با هدف تبلیغات انتخاباتی و برای بسترسازی انتخابات پیش رو صورت میگیرد. همین رویکرد موجب شده تا بگوییم کاش همیشه انتخابات بود! البته این رویکرد دولت آقای روحانی در شان مردم ایران نیست و ای کاش جناب روحانی و همکارانش قدردان رای مردم بودند و به جای اینکه در ماههای منتهی به انتخابات دست به برخی اقدامات نمایشی اینچنینی بزنند، در طول سه سال ونیم گذشته اقدامات درخوری را انجام داده بودند و حداقل به گوشهای از وعده های خود پایبند بودند.
جناب رئیسجمهور و دولتمردان باید بدانند که مردم ماشین رای نیستند که فقط در زمان انتخابات پای صندوقهای رای بیایند و به امثال وی رای بدهند و بعد هم که آقایان دولت را در دست گرفتند به جای حل وفصل مشکلات مردم، در تمام عمر دولت در فضای انتخاباتی به سر ببرند و به شعار و وعده دادن بپردازند. به تعبیر رهبر معظم انقلاب: «مردمسالاری فقط این نیست که انسان تبلیغات و جنجال کند و بالأخره عدّهای را به پای صندوقها بکشاند و رأیی را از مردم بگیرد، بعد هم خداحافظ؛ هیچ کاری به کار مردم نداشته باشد! بعد از آنکه این نیمه اوّل تحقّق پیدا کرد، نوبت نیمه دوم است؛ نوبت پاسخگویی است.»
Related Assets:
- انتخابات آینده؛ رقابت بین واقعیت و تصویرسازی از واقعیت
- از قسم حضرت عباس دولت تا دم خروس دولتمردان!
- چهار بار «تبرئه» پس از توقیف، عیار نقدپذیریتان را افشا کرد!
- سخنان رئیس قوه قضائیه؛ مهر تایید بر تناقضِ گفتار و کردار دولت
- مداخلهها و جنایتهای دولتهای جمهوریخواه آمریکا در حق ملتهای جهان (بخش اول)