محتوا
کشت «شبه برنج» آمریکایی در یزد!
به گزارش یزدامروز، «شبه برنج» به بازار ایران میآید. دانههای کوچکی که در بازار جهان به خاویار گیاهی معروفند و رویشگاه اصلی آن آمریکای جنوبی است. عباس کشاورز، معاون زراعت وزیر کشاورزی از کشت «کینُوا» در مزارع ایران خبر داده و گفته قرار است كه «کینوایی که با آب کم و شوری خاک سازگار است، جایگزین برنج وارداتی شود. حالا کینوا در ٢٤ هکتار حدود ٢٠ استان کشور ازجمله خراسان، قم، اصفهان و یزد کشت شده است. استانهایی که در...
«شبه برنج» به بازار ایران میآید. دانههای کوچکی که در بازار جهان به خاویار گیاهی معروفند و رویشگاه اصلی آن آمریکای جنوبی است. عباس کشاورز، معاون زراعت وزیر کشاورزی از کشت «کینُوا» در مزارع ایران خبر داده و گفته قرار است كه «کینوایی که با آب کم و شوری خاک سازگار است، جایگزین برنج وارداتی شود. حالا کینوا در ٢٤ هکتار حدود ٢٠ استان کشور ازجمله خراسان، قم، اصفهان و یزد کشت شده است. استانهایی که در اقلیم ایران به عنوان مناطق خشک و نیمه کویری شناخته میشوند و حالا قرار است «شبه برنج» را پرورش دهند و البته وزارت کشاورزی پیشبینی کرده است که تا ٥ سال آینده کشت سطح زیر کشت کینوا در ایران به ٣٠هزار هکتار برسد.
البته جمیل علیزادهشایق، دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج به «شهروند» گفت: اینکه کینوا به ذايقه ایرانی خوش بیاید، مسأله بسیار مهمی است. او از کیوی، کامکوات و آووکادو مثال میزند که نتوانستند بازار قابل توجهی در ایران به دست آورند.
معاون وزیر کشاورزی اما معتقد است كه کینوا میتواند مثل گوجهفرنگی و چغندر قند که بومی ایران نبودهاند، در سبد غذایی خانوادههای ایرانی جای خود را باز کند.
کینوا دانههای کوچک و گرد کرمی رنگ، سیاه و قرمز است که در کشورهای آمریکای جنوبی به شیوه برنج پخته و مصرف میشود. دانههایی که به گفته عباس کشاورز، معاون زراعت وزیر کشاورزی بسیار سبکتر از برنج است و هضم سادهتری نسبت به آن دارد. البته گفته می شود خواص تغذیهای این دانهها بسیار بالاست و آن را خاویار گیاهی می نامند.
کینوا به دلیل همین خاصیت بالای غذایی برای نامگذاری سال ٢٠١٣ میلادی از سوی فائو مورد استفاده قرار گرفته و البته کشت آن از سوی سازمان خواربار و کشاورزی جهان به ٨ کشور پیشنهاد داده شده است؛ ٨ کشور ازجمله ایران به بهانه اینکه با بحران آب یا سوءتغذیه دست و پنجه نرم میکنند!
این گیاه منبع غنی پروتيین، منیزیم، فیبر، فسفر، ویتامین ب ۲، پتاسیم و دیگر مواد معدنی مانند آهن است و با توجه به معرفی جهانی و افزایش مصرف این گیاه خوراکی قیمت آن در طی مدت چهل سال دوبرابر شده است.
بولیوی در حال حاضر بیستوششهزار تن از این گیاه را صادر کرده که این میزان حدود ۴۶درصد مصرف این گیاه را در جهان تشکیل میدهد که البته گفته می شود مشتریان اصلی این گیاه فرانسه و آمریکا هستند.
کینوا به صورت گسترده در آفریقا و آمریکای جنوبی کشت میشود و در ایران همچنان به صورت گیاهی ناشناخته باقی مانده است؛ البته در سالهای اخیر تقلاهای زیادی در زمینه کشت این غله در کشور انجام شده است به طوری که همزمان با آغاز دولت روحانی کشت آزمایشی کینوا برای نخستینبار در گرگان انجام شد.
به گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج، وزارت کشاورزی، اجرای طرح افزایش تولید برنج پرمحصول در شمال کشور را پشت گوش انداخت. طرحی که میزان تولید برنج را نسبت به ارقام معمولی حدود دوبرابر میکند و با حذف کشت برنج در سایر استانهای غیرشمالی اجرای آن توصیه شده بود. با این وجود، گویا بیتوجهی وزارت کشاورزی به این طرح موجب شده است میزان تولید برنج پرمحصول در گیلان به صفر برسد و سطح تولید آن در مازندران سالبهسال کاهش پیدا کند.
شایق میگوید: دولت در مقابل واردات برنج سست عمل میکند و همین امسال بهترین برنج ایرانی روی دست تولیدکنندگان ماند.
این اظهارات دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج در حالی است که دولت روحانی مسر بر کشت یم میلیون هکتار برنج تراریخته در کشور است و برای تبلیغ شبه برنج آمریکایی از هیچ راهی فروگذاری نمی کند.
دشمن به خوبی میداند برای سلطه بر ملت ایران باید غذای ان ها را مدیریت کند که خوشبختانه در دولت یازدهم و دوازدهم تا حد زیادی موفق بوده است.
منبع: شهروند
Related Assets:
- صوت/صلابت شهید محراب ،آیت الله صدوقی، در برخورد با استاندار رژیم پهلوی
- فیلم/از این پس محکوم به مصرف روزانه «برنج تراریخته» هستیم
- فیلم/ آیا از نگاه قرآن «محصولات تراریخته» مورد تایید است
- رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد از موضوع آزمایش برنج تراریخته بی خبر است!
- ممنوعیت مصرف محصولات تراریخته در نیمی از کشورهای اروپایی/سودکلان؛علت ترویج استفاده از این گونه محصولات در جامعه است