Navigation Navigation

محتوا محتوا

بر اساس آمارهای موجود؛

یزد در کشور از نظر خشکسالی رتبه نخست را داراست/20 درصد از شبکه آب استان نیازمند بازسازی است


براساس آمار رسمی سازمان هواشناسی كشور، یزد از نظر خشكسالی در كشور قرار دارد.

به گزارش یزدامروز؛ براساس آمار رسمی سازمان هواشناسی كشور، یزد از نظر خشكسالی در رتبه نخست كشور قرار دارد.

همچنین این استان از نظر میزان بارندگی در كشور در پایین ترین رتبه قرار دشته و امسال از نظر بارندگی در وضعیت خوبی نیست. كاهش بارندگی امسال استان در 50-40سال اخیر بی سابقه بوده و نسبت به مدت مشابه بلند مدت 49‌درصد و نسبت به سال قبل 48‌درصد و نسبت به میانگین یك سال آبی 53‌درصد كاهش داشته است.

در این شرایط مردم و مسئولان نگرانی هایی درباره تامین آب آشامیدنی دارند و برخی از کارشناسان جیره‌بندی آب را پیشنهاد می‌دهند.

این در حالی است که مسئولان استانی از جمله «سیدمحمد میرمحمدی» استاندار با جدیت با این موضوع مخالف هستند. میرمحمدی اظهار می كند: هر کاری بتوانیم انجام می‌دهیم تا فشاری به شهروندان وارد نشود اما شاید به جای جیره‌بندی بتوان گزینه‌های بهتری چون تفکیک آب آشامیدنی و بهداشتی و اصلاح شبکه را پیشنهاد كرد تا جلوی هدر‌رفت سالانه 4/5 میلیون متر مکعب آب گرفته شود.

جیره‌بندی در دستور کار نیست

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری با تاکید بر این‌که جیره‌بندی در دستور کار شرکت آب و فاضلاب نیست، می‌گوید: همکاری شهروندان می‌تواند این موضوع را به‌طور کامل منتفی کند.

«علی اسلامی» می‌افزاید: جیره بندی آب از نظر اجتماعی و فنی قابل پذیرش نیست و علاوه بر آسیب‌های اجتماعی موجب اختلال در آبرسانی و مشکلات در شبکه شهری می شود.

وی با بیان اینكه سالانه 90 میلیون مترمکعب آب در استان استحصال می‌شود که 65 درصد آن از آب انتقالی و بقیه از منابع داخلی یعنی 160حلقه چاه است، اظهار می‌كند: متاسفانه در سال‌های اخیر به دنبال خشکسالی، بیش از 20حلقه چاه به دلیل مشکلات بهداشتی از مدار مصرف خارج شده و 90‌درصد منابع داخلی آب استان نیز با کاهش آبدهی مواجه شده‌اند.

اسلامی می‌گوید: متوسط سرانه مصرف آب شهروندان یزدی 150 لیتر در شبانه روز است که با استانداردهای مصرف مطابقت دارد، اما مصرف آنها زمانی بالا می‌رود که برای فرار از گرمای 39 تا 43 درجه سانتی‌گراد در روزهای گرم سال که تقریبا 6 ماه را شامل می‌شود، مجبور به استفاده از کولرهای آبی هستند.

وی ادامه می‌دهد: سرانه مصرف شهروندان یزدی در روزهای گرم سال از 150‌لیتر در شبانه روز به 350‌لیتر افزایش می‌یابد و از این رو میزان قابل توجهی از آب توزیع شده در شبکه یعنی حدود 20‌درصد از 90‌میلیون متر مکعب سالانه آب استحصالی به مصرف کولرها می‌رسد.

این آمار در حالی مطرح می شود كه استفاده از كولرهای گازی در یزد چندان مورد توجه قرار نمی گیرد، زیرا علاوه بر خشك بودن هوا و تاثیر پایین در خنكی هوا، تعرفه قبوض گاز را بالا می برد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به 400 هزار اشتراک و طول شبکه 6 هزار کیلومتری آب آشامیدنی استان اظهار می‌کند: یکی از مشکلات شهرهای استان گسترش و پراکندگی شهرها، بالا بودن طول شبکه، هدررفت آب ناشی از فرسودگی و کمبود اعتبار برای مرمت آن است.

اسلامی با بیان اینكه 20 درصد از شبکه آب استان نیاز به بازسازی دارد که برای مرمت آن به1200‌میلیارد ریال اعتبار نیاز است، می گوید: این بازسازی با اعتبار محدود شرکت و دولت قابل اجرا نیست و این عقب ماندگی می‌تواند شرایط را در سال‌های آینده بحرانی‌تر کند. به گفته وی، سالانه 18‌درصد از آب آشامیدنی هدر می‌رود که 5 درصد آن با مرمت فرسودگی شبکه‌ قابل بازگشت است و به این ترتیب سالانه از هدررفت 4/5‌میلیون متر مکعب آب جلوگیری خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان یکی از راهکارهای مدیریت مصرف آب را تفکیک آب آشامیدنی و بهداشتی بیان می‌کند و می‌گوید: در شهرهای میبد و اردکان برای تامین آب با کیفیت آشامیدنی مخازنی در نقاط مختلف تعبیه شده است.

   تشویق به جای تنبیه

رئیس شورای اسلامی استان معتقد است جیره‌بندی نوعی تنبیه تلقی می‌شود و می‌توان به جای تنبیه با ابزار تشویقی مردم را به مدیریت مصرف گرایش داد.  «محمد فقیه خراسانی» می افزاید: کاهش آب بهای افرادی که مصرف بهینه دارند و حمایت از مجتمع‌هایی که از فاضلاب برای آبیاری فضای سبز استفاده می‌کنند، راهکار مناسبی برای همراه کردن مردم برای مدیریت مصرف آب است.

همشهری/





آخرین اخبار آخرین اخبار